Clickmed
programare rapida la medic

Donare sange

Diverse
Intrebare postata de anca_bors cu 10 ani in urma

Buna ziua,

Va felicit pentru initiativa de a disemina informatii privind donarea sangelui si a atrage donatori.
In dimineata aceasta am mers sa donez si am aflat ca nu pot dona daca am facut acupunctura in ultimele 6 luni. De asemenea, am avut un ulcer duodenal tratat fara a fi operat acum 3 ani, nici nu am apucat sa mai intreb de acest lucru. Stiu de pe staftulmedicului.ro ca pot dona chiar daca am avut ulcer, dupa ce am adresat aceasta intrebare.
Am avut si o interventie chirugicala pentru extractia molarului de minte acum 6 luni, nici asta nu stiu daca e ok sau nu pentru ca dupa ce am discutat despre acupunctura mi s-a spus ca nu pot dona. Inca o intrebare era legata de tranzitarea localitatilor Galati, Braila, etc, dar nu se spunea cu cat timp in urma nu ar fi trebuit sa fi fost in acele localitati.
Din pacate toate aceste informatii nu le gasesti nicaieri pe internet, cel putin eu nu le-am gasit desi am cautat si nici nu mi-au fost explicate la centru.
Rugamintea mea este sa publicati un set de reguli pe care viitorii donatori sa le cunoasa, de exemplu:

- Sa nu fi facut sedinte de acupunctura in ultimele 6 luni;

- Sa nu avut interventii chirurgicale stomatologice in ultimele.... luni, sau pentru interventii de alta natura probabil un numar mai mare de luni.

Cred ca acest tip de informatii este bine sa fie prezentate transparent, mai ales ca doctorii au o grila cu aceste termene.
Daca un doritor merge de doua ori si este respins pentru ca nu stia lucruri de baza precum cele prezentate de mine mai sus, oricat de bine intentionat ar fi probabil ca nu va mai incerca o perioada indelungata sa mai mearga la donare pentru ca va pierde multe dimineti si va avea un sentiment de frustrare.
Astfel pentru incurajarea donarii de sange cred ca ar trebui ca anumite conditii de baza din chestionar cu durata interdictiei de donare sa fie publicate pe site-ul dumneavoastra.
Cu bine,
Anca

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Donare sange"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

snake (acum 8 ani)

doamna draga ..daca reuseai totusi sa parcurgi chestionaru predonare iti dadeai seama ca in situatia data nu aveai cum sa donezi sange..acolo sant un set de intrebari care te exclud automat daca ai incidente care contravin unor reguli stricte..daca e pana acolo nu oricine e facut sa doneze sange e drept mici beneficii sant ma rog cele 7 bonuri ziua donarii scutit de servici si 50 % reducere pt una luna pe mtc e o mica recompensa.....totusi toata lumea spune care sunt beneficiile dar nu si dezavantajele....nu e bine sa donezi sange sub nici o forma ....organismul se resimte enorm de tare dupa acest procedeu iar perioada de 2 saptamani pana la o revenire cat de cat la valorile normale nu e usoara pt organism..plus caa odata ce ai intrat in aces lant vicios...organismul iti va creea neplacerii daca nu mergi sa donezi asa se invata el..pe urma ai stari de voma si rau continuu migrene cefalee si crampee stomacale....mai ales daca sari peste donari e dezastru....sa fiti bucuroasa ca nu ati donat! orice informatie despre cine e eligibil sa doneze se afla la centrul regional de transplant sau in zona de donari din spital....oamenii bunii innainte de a face orice informativa caci acum informatia e foarte laindemana oricui!!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
mihai (acum 8 ani)

Snake dragul meu....lasă -ne ca vorbești numai tâmpenii.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.