Clickmed
programare rapida la medic

ASC-us,infectie?

Boli genitale feminine
Intrebare postata de AlexiaB. cu 10 ani in urma

Http://img6.imageshack.us/img6/3544/cjrb.jpg
Dupa cum se vede in fisierul de mai sus, la data de 3 iulie am facut testul papanicolau, la un an dupa ultimul(acesta iesind curat la fel ca si precedentul). La momentul respectiv, eram insarcinata de 48 ore fara sa stiu. Sarcina din pacate am intrerupt-o din diferite motive personale in a9a saptamana la spitalul Filantropia din Bucuresti. Doamna doctor de acolo a spus ca am peretii uterului moi si de aceea si intreruperea a fost mai dificila. Tot dansa a vazut inainte si dupa, buletinul de analize si a spus ca totul este ok si ca uterul mi s-a vindecat normal. Acum urmeaza sa mai astept cateva luni pentru a repeta testul.Dar nelinistea mea principala este ca inainte de a ramane insarcinata am observat ca merg foarte des la baie si am banuit a fii o mica cistita, dar probele de urina si sange au iesit ok asa ca am ajuns la ginecolog si acolo mi s-a spus ca motivul mictiunii dese este de alta natura nu ginecologica si ca am totusi o infectie de unde ar fii si Ascusul si scurgerile de la data respectiva. Dupa intrerupere nu am avut sangerari sau dureri iar la controlul de o saptamana doamna doctor mi-a spus ca totul s-a vindecat ok, dar sa am grija sa nu mai raman insarcinata pentru ca nu voi putea face o alta intrerupere.(o alta adaugare ar fii faptul ca dna doctor mi-a recomandat ca antibiotic doxicilina si nurofen pt durere). Acum la o luna de la pierderea sarcini am observat ca am niste scurgeri alb-galbui, mai degraba ca cele din timpul actului sexual,cu putin miros. Mentionez ca nu am mai avut contact sexual din noaptea conceptiei sarcinii (1 iulie), iar ciclul menstrual inca nu a venit.
Nedumerirea mea se invarte in jurul situatiei descrise mai sus.De la ce reprezinta cu exactitate ascusul,daca se numara mictiunea si secretiile printre simptome pana la de unde ar putea proveni.Sau a fost doar o imflamatie/infectie banala? Deasemenea, aceste scurgeri actuale sunt normale dupa sarcina sau este de la ascus/infectie? Banuiesc ca-mi misuna corpul de hormoni...Doresc sa aflu mai multe opinii legate de diagnosticul pus in urma testului papanicolau si a cele ce au urmat. Multumesc anticipat !

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "ASC-us,infectie?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

Adrienne (acum 10 ani)

Printre alte recomandari,inainte de a se face PAP test-ul ,se trateaza eventualele infectii. Modificarile celulelor epiteliale, in cazul ASC-US, sunt mai importante decat cele din procesele inflamatorii, dar nu suficiente pentru a se vorbi despre o leziune propriuzisa. In cazul unor rezultate pozitive, repetate, se recurge la colposcopie cu biopsie. Prezinta un risc [ 10-20 % ] pentru o leziune de grad inalt. ASC-US reprezinta prima treapta in procesul anomaliilor celulelor epiteliale scuamoase. Cred ca ar trebui sa astepti pana la urmatoarea analiza, pentru a primi niste raspunsuri.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Adrienne
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Adrienne
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.