Clickmed
programare rapida la medic

AVC cu HSA - anevrism fisurat - clipare

Accidentul vascular cerebral
Intrebare postata de CristinaOnelMarcu cu 10 ani in urma

Buna ziua,
Acum 7 zile, mama mea, 60 ani, a suferit un AVC hemoragic prin fisurare anevrism cu HSA interemisferic si poligonul willis.

Dupa aprox 3 zile si jumatate de investigatii, s-a realizat cliparea anevrismului.
Medicul ne-a spus ca operatia a reusit si ca sunt sanse bune de recuperare, insa trebuie sa vedem evolutia postoperatorie si cum se va manifesta vasospasmul.

Dupa 2 zile de la operatie, mama ne recunoaste pe toti, vorbeste foarte mult (parca franturi de amintiri sau lucruri pe care le avea de facut), dar incoerent si uneori parca pronunta cuvintele pe dos si cu ceva dificultate. Din ce ne-am putut da seama nu a ramas cu pareza, pentru ca isi misca bine mainile si picioarele, chiar vrea sa se ridice din pat si din ac cauza o tin legata la sectia ATI.
Ingrijorarea mea este legata de confuzia din vorbire, daca este temporara si normala dupa 2 zile de la operatia de clipare si daca pe masura ce va trece timpul si efectele vasospasmului, isi va reveni cat de cat.
Multumesc!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "AVC cu HSA - anevrism fisurat - clipare"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

narhesusa (acum 10 ani)

In cazul unui avc, pacientii raman cu anumite sechele temporale sau definitive. Cel mai bine e sa discutati mai in detaliu cu medicul care a operat-o. Oricum ea va fi monitorizata in continuare de un neurolog, care va lamuri mai bine in legatura cu problema mamei. Din moment ce medicul neurorochirurg v-a dat sanse de recuperare, incercati sa ganditi pozitiv! Multa sanatate mamei!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
emma.emma (acum 10 ani)

imi poti spune te rog daca aceasta operatie se face contra cost?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de emma.emma
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de emma.emma
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
CristinaOnelMarcu (acum 10 ani)

@ narhesusa - multumesc pentru raspuns! medicul care a operat-o e destul de "scump la vorba" si explicatiile pe care ni le da sunt foarte vagi.. nu inteleg acest comportament.

@ emma - noua nu ne-a cerut nimeni, nimic in mod explicit, insa "regulile nescrise" te obliga sa platesti medicii care se ocupa de pacient si nu numai. cam asta e sistemul, din pacate.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de CristinaOnelMarcu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de CristinaOnelMarcu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.