Clickmed
programare rapida la medic

Ajutor....ce se intampla cu noi?

Psihologia cuplului
Intrebare postata de mele cu 10 ani in urma

Din pacate sunt intr-o situatie destul de stresanta si tensionata. De aceea imi permit sa va rog daca aveti timp sa imi cititi povestea si sa imi raspundeti la cateva intrebari incat sa reusesc sa ma verific.
Am 34 de ani,sunt casatorit din 2008 si impreuna cu sotia din 2006. In 2010 s-a nascut fetita noastra pe care o iubim ff mult.In anul 2009 am ramas fara serviciu si de atunci incerc sa imi caut un loc de munca printre cunoscuti , prieteni , site-urile de specialitate, targuri de joburi etc. Am aplicat de sute de ori si poate chiar mai mult.
Avem cateva probleme in cuplu la modul ca intre noi exista destule diferente privind atitudinea, tipul si felul comunicarii. Sotia este genul mai agitata cand se enerveaza spune multe lucruri chir jigniri care pe mine ma supara, le inmagazinez in mine si nici nu este genulsa isi ceara iertare, sa repare ceea ce a facut. Am fost jignit si in fata parintilor ei , atunci iesind chiar o situatie foarte nasoala cu tatal ei care zicea ca i-am nenorocit fata etc. Eu sunt un tip analitic, tipicar chiar poate prea perfectionist. Sunt linistit, vreau liniste, nu tip , nu ridic tonul si din pacate sotia afost singura persoana care a reusit sa ma faca sa iei din starea mea. Doar ea a reusit sa ma faca sa devin nervos, sa mai tip. Niciodata nu mi-a placut scandalul, penibilul. Si cand eram pe la liceu , apoi la facultate cand exista un conflict eu ma retrageam, uram scandalul.
Cu sotia am urmatoarele probleme:
- este lipsita de voina(eu mereu sunt cel care o imping de la spate),
- nu are initiativa(tot eu sunt acela care initiez plecarile in concediu, comunicarea intre noi, momentele intime, pana si copilul sa nascut pentru ca eu am zis ca vreau un copil, etc),
- nu comunica(de cand am cunoscut-o imi zicea ca daca vrem sa vb sa o facem repede si la obiect ptr ca ea nu are timp),
- lucrurile feminine care tin de igiena unei femei nu se intampla din initiativa ei(imi permit sa dau un exemplu mai ales pentru ca inainte de orice sunteti femeie si vedeti cu siguranta lucrurile altfel – eu trebuie sa ii zic sa se epileze si numai spun ca e suficient acest lucru mai trebuie sa vin si cu argumente de genul ca este inestetic, neigienic, fiind barbat apreciez acest lucru, ca asa este firesc, feminin etc. ea tot timpul gaseste motive, ba ca este dureros, ba ca nu a avut timp etc. I-am spus ca in relatiile mele trecute nu a fost odata nevoie sa atrag cuiva atentia acestui lucru , totul era firesc, era o chestiune feminin,
- din punct de vedere intim ce sa mai zic……initiativa 99,99 % eu pana acum ceva vreme, acum datorita multor refuzuri am ajuns sa nu mai am deloc initiativa, nu spun ca nu avem o viata intima , ci doar ca totul se intampla cand vrea ea, cand are dispozitie, cand are chef etc. practic ea stie ca trebuie sa se intample acest lucru saptamanal si in weekend se intampla, dar ca si o obligatie, ca atunci cand speli hainele ptr ca trebuie sa le speli. Nu ma mai simt dorit, nu face nimic ptr acest lucru, simt ca avem viata intima ptr ca trebuie sa bifeze acest lucru saptamanal.
- tot timpul cand ii spun nemultumirile mele (ptr ca le stie,niciodata nu i-am ascuns nimic , am fost sincer, corect, direct) ea in loc sa se gandeasca , sa vb sa comunicam sa vedem unde am gresit ea da vina pe cei din jur. Spune ca ma gandesc la asta ptr ca un prieten de al meu a divortat recent si ma influenteaza, ptr ca matusa ei mi-a zis ca ea este mai recalcitranta si m-a influentat, ptr ca x sau y m-au influentat dar niciodata …niciodata nu aud si eu ….da stiu ca am gresit, imi cer scuze si sa vad atitudinea ei ca se schimba, sa vad ca discutia pe care o avem a dat roade.
Eu in acest moment am ajuns in situatia sa ma gandesc serios la despartire ptr ca numai sunt fericit, multumit. Vreau liniste, sa am cu cine sa vorbesc mai ales ptr ca eu acum cautand un job sunt suparat, stresat , simt nevoia sa vorbesc cu cineva sa imi impartasesc temerile, parerile etc, iar ea nu are timp. Este adevarat ca lucreaza pana la 6-7 seara dar…..de ce ne mai numim cuplu?
Este foarte adevarat ca ma gandesc la copil, ma gandesc daca nu cumva ma grabesc, daca nu cumva este o perioada mai grea prin care trecem cu totii prin casnicie etc.
Daca puteti sa imi ziceti in cateva cuvinte ce parere aveti si ce sfaturi credeti ca ne puteti da, va raman recunsocator.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Ajutor....ce se intampla cu noi?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

Luce (acum 10 ani)

o femeie inseamna mai mult decat o persoana de sex feminin. Se pare ca ea se considera suficienta asa cum e. Refuzuri? Nu ii place.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
slampata (acum 10 ani)

Dar de ce nu va mai numiti cuplu?
Pentru ca daca si tu ai veni obosit acasa pe la ora 6, 7 de la serviciu, ati mirosi amindoi a transpiratie, ai uita sa-i amintesti ca nu s-a epilat si la alte capitole poate nici macar nu ai bifa.
Fii mai realist!
In loc sa fii alaturi de ea, sa o menajezi, o povestesti aici pe net, pentru ca tu ai timp. Daca iti spune ca este stresata, de ce nu o crezi?
Fii atent sa nu o pierzi, poate dai de una care nu va lucra nici ea, dar se va epila la timp, va mirosi frumos, etc…

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Luce (acum 10 ani)

O femeie poate sa fie ingrijita si daca lucreaza pn la 7 seara.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
PsihoterapeutGabrielaGusoi (acum 10 ani)

Buna ziua,

Aspectele enumerate de dumneavoastra sunt numeroase si nu de suprafata, prin urmare, o rezolvare necesita mult timp si foarte multa implicare din partea amandurora. O relatie nu poate fi inceputa, consolidata ori imbunatatita prin intermediul unui singur partener. Va recomand terapie de cuplu, pentru a beneficia de comunicare, de ascultare, de impartasire a nevoilor si de practici pentru ameliorarea situatiei din prezent.

Mult succes,
Psih.Gabriela Gusoi
Email: [email protected]
Telefon: 0767967190

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de PsihoterapeutGabrielaGusoi
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de PsihoterapeutGabrielaGusoi
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.