Clickmed
programare rapida la medic

Glezna scrantita sau altceva?? raspuns medic

Oase si articulatii
Intrebare postata de Alexandra2000 cu 10 ani in urma

Buna ziua. Acum cateva zile, mai precis joi,am alunecat pe scari,iar p***a piciorului mi s-a pozitionat stramb,ca un cauciuc pe care il indoi si dupa ii dai drumul (nu stiu cum altfel as putea descrie ce s-a intamplat). Partea buna este ca din aceasta cauza nu m-am rostogolit de tot pe scari. Imediat am simtit o durere groaznica,insa dupa 2 minute durerea a disparut surprinzator si am putut sa merg normal,fara sa ma doara, fara sa se umfle p***a piciorului. Seara, cand am ajuns acasa, ma durea foarte putin in jurul gleznei,insa nu era umflat,nu nimic. Vineri cand m-am trezit ma durea tot foarte putin,dar in alta parte a labei piciorului,nu la glezna. Sambata cand am plecat la munca,ma mai durea foarte putin in acelasi loc unde m-a durut si vineri,insa dupa 5 minute de mers nu se mai simtea nimic. La un moment dat, am simtit ceva ca un carcel in talpa piciorului si a inceput sa mi se umfle foarte tare in zOna calcaiului si la un moment dat nu mai puteam sa pasesc din cauza durerii.mentionez ca la munca am stat atat jos cat si in picioare. Seara cand am ajuns acasa, am bagat piciorul in apa rece si apoi am folosit voltaren pe zona umflata.pana a doua zi de dimineata umflatura s-a mai diminuat,nu de tot,insa durerea a disparut complet. Duminica iar am plecat la munca si nu am simtit absolut nicio durere cand mergeam ,insa dupa cateva ore,iar mi s-a umflat p***a piciorului,de data aceasta umflatura fiind extinsa pana in locul unde m-a durut vineri.insa nu am avut nicio durere,am putut sa merg normal,nu am simtit deloc durere,doar ca era foarte umflat.Mentionez ca duminica am stat mai mult timp in picioare.la fel,am ajuns seara acasa,apa rece,m-am dat din nou cu voltaren. Azi de dimineata umflatura e mai diminuata,insa e putin rosu unde e umflat, ma ustura putin zona ,nu ma doare deloc,doar cand incep sa pasesc o fffff mica durere la glezna ,dupa care nu mai am nimic. Ce anume este? Glezna scarntita,entora,luxatie?? Si ce este de facut in cazul acesta, sau sa nu se mai umfle??

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Glezna scrantita sau altceva??"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

Medic SfatulMedicului MMedic SfatulMedicului este un medic autorizat SFM (acum 10 ani)

Ar fi bine sa consultati medicul ortoped pentru evaluare ( inclusiv cu radiografie, eventual ecografie de parti moi). Poate fi o entorsa insa este nevoie de un consult de specialitate. Puteti incepe administrarea de antiinflamatoare ( de ex diclofenac, sau ibuprofen, etc), aplicatii de unguent.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Medic SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Medic SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Oase si articulatii.

Inscrie-te aici!
Advertisement
Dr. Marius Uscatu MDr. Marius Uscatu este un medic autorizat SFM (acum 10 ani)

Buna ziua!
Imi permit sa adaug cateva precizari, dupa raspunsul colegului medic:
- orice traumatism al gleznei si/sau piciorului impune adoptarea protocolului de tip RICE: repaus, pozitie procliva a piciorului, gheata local si contentie elastica;
- este evident ca edemul actual (umflarea) al gleznei se datoreaza tocmai neglijarii uneia dintre componentele esentiale ale protocolului RICE: ati stat nepermis de mult in picioare dupa traumatism. Ar fi trebuit sa stati macar 2-4 zile in repaus in pat, cu piciorul mai sus, multumindu-va du deplasari minimale (toaleta).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Marius Uscatu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Marius Uscatu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.