Clickmed
programare rapida la medic

Cum pot scapa de pilozitatea excesiva? raspuns medic

Contraceptie
Intrebare postata de geanina122 cu 10 ani in urma

Buna seara ! ma numesc Ana si am 19 ani . Am probleme cu pilozitatea excesiva cam de vreo 5 ani s-a accentuat foarte mult. Acum 7-8 ani am avut chisturi la ovar si san dar au disparut de la sine . nu am probleme cu tiroida iar ciclul este normal . pilozitatea este si o mostenire de la tata dar mi se pare prea exagerata si deja ma afecteaza foarte mult mai ales ca sunt si bruneta si se vede pt ca imi creste incontinuu si foarte mult. cand am avut chisturile am luat contraceptive si mi-au dat organismul peste cap . am fost la control la endocrinolog si la dermatolog pentru ca am si probleme cu acneea dar in special cu petele de pe maini ,picioare, spate si fata si mi s-a propus iarasi tratament cu anticonceptionale sau estrogeni dar mi-e frica sa nu ma ingras sau sa se intample altceva . Ce as putea face ? multumesc

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cum pot scapa de pilozitatea excesiva?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (5)

Medic SfatulMedicului MMedic SfatulMedicului este un medic autorizat SFM (acum 10 ani)

Daca aveti grija la alimnetatie, faceti si miscare suficienta, nu aveti de ce sa luati in greutate. Este bine sa urmati recomandarile de tratament.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Medic SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Medic SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Contraceptie.

Inscrie-te aici!
Advertisement
dr angela popescu (acum 10 ani)

Inteleg ca nu ati facut prea multe investigatii.Pentru problema dvs nu se mai face tratament cu anticonceptionale.Intrati pe www.romedic.ro/ozogin si sa lasati un mesaj cu mai multe detalii despre dvs si va voi raspunde

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
adriana (acum 10 ani)

si eu am avut probleme cu pilozitatea si la fel mi s-a recomandat de medicul endocrinolog un tratament cu anticonceptionale si alte medicamente, dar mi s-a explicat ca primele semne o sa le vad dupa o perioada indelungata de timp(intre 6 luni si 1 an), insa nefiind de acord cu anticonceptionalele si cu luarea medicamentelor zilnic, acest lucru m-a facut sa ma gandesc la o alta alternativa si asa am ajuns la epilare definitiva cu ipl si a dat roade dar la fel daca esti intr-o avansata, tratamentul trebuie sa fie de cel putin 10 sedinte.
am discutat aceasta altenativa si cu medicul endocrinolog si m-a asigurat ca este un lucru bun, mai ales ca efectele secundare nu prea exista, in schimb pastilele iti pot da organismul peste cap si este fff greu de remediat.
ca si costuri, la prima vedere epilarea definitiva pare mai scumpa, dar daca calculezi cat dai lunar pe medicamente ajungi tot pe acolo, in schimb epilarea definitiva da rezulatate garantate intr-un timp relativ scurt fata de procedura medicamentoasa, si in plus trebuie sa te gandesti si la sanatatea ta.....sa fii dependenta de niste medicamente cativa ani nu este un lucru prea bun si mai ales daca e sa scapi de aceasta problema cu ajutorul medicamentelor, nu iti garanteaza nimeni ca dupa terminarea tratamentului nu va reveni pilozitatea.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
geanina122 (acum 10 ani)

da, asta asa este..problema e ca la mine in oras nu am incredere de epilarea definitiva si astept daca e sa ajung in bucuresti .

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de geanina122
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de geanina122
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Dr. Raluca Muntean MDr. Raluca Muntean este un medic autorizat SFM (acum 10 ani)

Pilozitatea in exces , progresiva si acneea indica un exces de androgeni , care poate avea cauze variate (ovare micropolichistice , hiperplazie adrenala congenitala cu debut tardiv , etc.) , ce necesita investigatii speciale.

Cresterea in greutate nu are legatura cu administrarea de anticonceptionale , are legatura cu stilul de viata -mancat in exces , lipsa activitatii fizice :)

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Raluca Muntean
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Raluca Muntean
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.