Clickmed
programare rapida la medic

Genunchi raspuns medic

Oase si articulatii
Intrebare postata de ovidiuboc cu 10 ani in urma

Buna ziua, sunt Ovidiu
mă adresez d-voastră cu următoarea problema:
In luna martie, 2011, am fost operat laparoscopic la genunchiul stâng, in urma unei perioade de vreun an cu probleme, dureri, nu foarte intense, dar erau, cateodata absente iar alte dați mai accentuate, de ex:pana la a nu putea sta in genunchi sau in genoflexiune sa zic. Am fost anesteziat de la brâu in jos, si am fost de acord sa asist, sa vad si eu cum decurge intervenția, de la care am si acum dvd...decizia de a fi operat a venit in urma efectuarii RMN de unde reiesea ca ar fi microleziuni la capătul posterior al meniscului interior. In schimb acolo, in timpul operatiei, amandoua meniscurile erau ok, in schimb era inflamatie ( din ce îmi amintesc ca zicea si doctorul in momentul operatiei) pe care a scos-o afara, sau ce era? Ca era lichid doar, cu ceva alb prin el ca un tesut, ca niște nori. Va repet, nu a găsit nimic in neregula la meniscuri. la sfârșitul intervenției a găsit, undeva in lateralul genunchiului o articulatie sau nu știu ce era care intradevar avea o problema, parca era sfartecata o mică bucata, așa arata. A tăiat acea bucata, a curatit locul. Dar nu a fost vorba nici de menisc nici de incrucisate. Habar nu am ce era. Cert este ca era inflamat genunchiul.
Care este problema pentru care mă adresez d-voastră? După acea operație, durerea nu a trecut. Ca am si regretat ca m.am operat, mai ales vazand ca nu am avut ceea ce se aștepta sa am. De atunci au fost perioade când nu mă durea, au fost când mă durea. (Desigur mai evident la efort, alergare, fotbal. Am 33ani, 82 kg, 1,86 înălțime. Am de câțiva ani aceste valori), foarte puternic niciodată. Dar in aceste zile mai accentuat poate de la un efort mai mare care l.am depus dealungul a doua zile, dar ceea ce ma si făcut sa va scriu. Ce ar putea fi si de ce am aceasta sensibilitate la genunchiul stâng doar, neavând nici o leziune la investigatia laparoscopica de acum doi ani? Cum as putea sa scap de aceste dureri aproape continui si agasante, de aceasta inflamatie, mă gândesc ca poate aceasta inflamatie este problema. Mă gândesc de la experiența anterioară ca e de prisos sa mă tot operez, fiindcă nu rezolv mare lucru. Ce este mai bine sa fac? Nu mai am nici încredere sa merg la orice medic, cum sa mă protejez de aceste inflamatii sau ce oi avea?
Va multumesc anticipat!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Genunchi"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

Dr. Marius Uscatu MDr. Marius Uscatu este un medic autorizat SFM (acum 10 ani)

Buna ziua!
Trebuie sa intelegeti ca artroscopia este mai intai o metoda de investigatie si mai apoi o metoda de tratament; prin urmare, se intampla uneori ca artroscopia sa nu fie insotiita si de proceduri terapeutice (meniscectormie, ligamentoplastie etc).
Acum, dupa ce ati trecut prin experienta unei interventii chirurgicale, veti intelege ca exista doar o solutie, si anume limitarea efortului (profesional si mai ales sportiv).
Daca efortul este cel care determina suferinta, este bine sa-l evitati.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Marius Uscatu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Marius Uscatu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Oase si articulatii.

Inscrie-te aici!
Advertisement
Anadeflon (acum 10 ani)

Buna Ovidiu, tatal meu urmeaza sa faca operatia in cateva zile la Spitalul Foisor din Bucuresti. Mi-e teama ca recuperarea se va face greu si ca eficienta operatiei va fi scazuta, mai ales ca nu mai este la prima tinerete. Imi poti da mai multe detalii despre operatia laparoscopica la menisc? La ce doctor si ce spital a fost facuta? Multumesc

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Anadeflon
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Anadeflon
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
ovidiuboc (acum 10 ani)

Buna Ana. Eu am facut operația in Torino, Italia. Nu a decurs nu știu cât de dificil operația, si nici recuperarea. Laparoscopic se face cu o camera video si un alt aparat subtiri care se introduc in genunchi, cu care vede si cu care taie, absoarbe raul din genunchi. Ideea e ca au apărut exact ca înainte de operație, problemele la genunchi. De fapt la mine la RMN, cum spuneam mai s.a găsit unele neregularitati la cornul medial al meniscului intern, dar la operația propiu zisa nu a găsit nimic, nu sa văzut nimic. Doar o inflamatie in lichidul din interiorul genunchiului si o mică sfartecatura intr.un tesut care țină nu știu de ce anume. Nu avea nici o legătura cu meniscul, care menisc la controlat bine doctorul, nu sa vazut nimic. Contrar rezultatului RMN. Nu știu de ce, sensibilitate sau nu știu ce a rămas si pe urma, ca acum simt la fel ca înainte. Eu cred ca, cel puțin la mine sa refăcut acea inflamatie, iar ce ar puteao reduce ar fi o clima nu umeda. Uscata mai degrabă si nu mult stres pe genunchi, a se citi efort. Eventual cine știe ce medicamente antinflamatorii. Cel putin acesta este cazul meu. Pe scurt nu am avut nimic la menisc. Si inflamatia nenorocita nu știu exact cum am luat.o, probabil in urma acelei sfartecari singura inafara de inflamatia lichidului ce nu au fost ok in genunchi. Chiar daca a eliminat si inflamatia si acea bucata mică sfartecata tot am probleme si acum cu el. Soluțiile Pt mine cred ca sunt pt mine cele ce le-am prezentat mai sus. Nu pot decât sa urez bafta si succes tatălui tau. Multă sănătate

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de ovidiuboc
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de ovidiuboc
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.