Clickmed
programare rapida la medic

Miozita cu miopatie la membre raspuns medic

Lupus Miozita infectioasa Miopatie
Intrebare postata de Alexandra_dan cu 10 ani in urma

Fratele meu are 25 de ani si a fost diagnosticat cu miozita cu nmiopatie la membre, dar aceasta doar in urma EMG-ului. Poate fi 100% acest diagnostic si cine imi poate spune cat de greav este? Nu se stie exact inca daca este pe baza virala, ereditar nu ar avea cum , deoarece in familie nu avem astfel de cazuri.
Totul a inceput in noiembrie cand amers la medic deoarece avea usoare contractii ale picorului stang/spasme musculare. A primit un tratamesnt cu calciu si magneziu. Deoarece contractiile nu au disparut si a aparut si o usoara contractie la ochi.Contractiile nu sunt dureroase si nu sunt tot timpul, doar sunt deranjante. A mers la medic si s facut un EMG..diagnosticul vast fiind miozita cu miopatie la membre.Acum a fost trimis sa faca unele analiza neurologice si sa continue cu acest tratament de calciu si magneziu.
Ma puteti ajuta va rog sa inteleg cat de grava e situatia in astefel de cazuri si ce sport ar putea sa faca doar si ce alimentatie trebuie urmata? Daca exista si alte cauze si cum va decurge boala?

Va multumesc

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Miozita cu miopatie la membre"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

Medic SfatulMedicului MMedic SfatulMedicului este un medic autorizat SFM (acum 10 ani)

Miopatie inseamna afectare musculara; miozita se refera la afectarea musculara de tip inflamator. EMG poate face diferenta intre o forma de afectare musculara cronica sau acuta.
Diagnosticul de miozita este sustinut si de analize de laborator care pot pune in evidenta cresterea de TGO, CK, LDH, VSH, CRP.
Pentru stabilirea exacta a diagnosticului este nevoie de biopsie musculara. Sunt o multitudine de boli de dau ce pot aftecta muschii: endocrinologice, reumatice, infectioase, neurologice, etc.
Va recomand sa consultati un medic reumatolog.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Medic SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Medic SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Lupus.

Inscrie-te aici!
Alexandra_dan (acum 10 ani)

Si analizele neurologice ce vro scoate acum in evidenta?
Sa inteleg ca e cam mult spus dupa primul consult sa se pronunte cu miozita cu miopatie, si ca asta nu inseamna ca e o situatie ff grava. Ne am speriat cu totii, deoarece atunci cand am citit despre miopatie scrie ca persoanele respective nu vor tra mai mult de 30 de ani! NU pot sa inteleg totusi cum se manifesta aceste boli..repede ..lent ?? dureri de muschi? sau pur si simplu nu va putea sa depuna efort mare ? Ajutati ma sa inteleg demersul acestei boli, sau forma a acestei boli!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Alexandra_dan
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Alexandra_dan
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Medic SfatulMedicului MMedic SfatulMedicului este un medic autorizat SFM (acum 10 ani)

Nu aveti inca un diagnostic stabilit si prin urmare nu vi se pot furniza prea multe detalii. Miopatia se manifesta prin oboseala musculara la efort, dureri musculare, crampe musculare.
Pentru inceput, probabil a fost o suspiciune de diagnostic . Pentru inceput este recomandat sa determinati: calciu, magneziu, TSH, sodiu, potasiu. Ulterior, in functie de caz, se pot determina cativa anticorpi si..biopsia musculara.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Medic SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Medic SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.