Clickmed
programare rapida la medic

Cum sa o fac sa vorbeasca?

Arta de a fi parinte
Intrebare postata de dandyy cu 11 ani in urma

Fetita mea face 6 ani in iulie. nu traim in romania, suntem plecati de cand ea avea 2 ani si mentionez ca merge la gradi de 2 ani, dar de vorbit cu educatoarea nu vrea. educatoarea imi spune ca e deschisa, comunica, canta dar de vorbit ba.vorbeste cu copii, am fost la psiholog cu ea , dar nimic, imi spune acum in ultimul timp ca ii este friica sa vorbeasca, cum sa procedez cu ea sincer , nu a avut traume, facem tot posibilul sa nu ii lipseasca nimic din toate punctele de vedere dar nimic , are o incapatanare pe care eu nu o inteleg, va rog ajutati-ma!!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cum sa o fac sa vorbeasca?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

Ica-vio (acum 11 ani)

Buna , e tragic ... eu am o fetita de 13 ani e tragic asa incepuse si fetita mea pe la 6 ani e o boala care depinde de la copii la copi cum se manifesta , dar daca in casa cu dvs nu vorbeste ci doar cu tata , sau cu educatoare cum ati zis ca nu vorbeste delok nui chiar asa grav poate fetita no agreaza ... dar daca fetita in casa cu dvs se compoarta asfel : tacuta , da sa planga din nimik, e trista si ingandurata .) atunci sufera de boala Acustica. ...se vindeca cu medicamente si cu o persoana iubita copilei care ii lipseste mult...asfel fetita poate duce la dementa si revolta contra dvs ... e foarte dureros .. am trait asta si am umblat peste tot cu ea ... era diferita cu ceilanti lumea de afara , familia sau copii ... dar cu mine , invatatoarea, profesoara de balet , tot ce era in post de superior era tacuta si plangea din orice nui convenea nimik..

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Ica-vio
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Ica-vio
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
dandyy (acum 11 ani)

multumesc pentru raspuns, dar nu e asa cum ati inteles, eu ziceam ca acasa cu mine, cu sotul , cu surioara vorbeste, e deschisa , cu copii la fel, problema noastra este ca nu vorbeste cu educatoarea, adica ceva o retine, noi am fost la psiholog cu ea si am inteles ca problema ar fi limba, asa cum noi vorbim romaneste in casa, probabil se teme sa nu greseasca cand vorbeste la gradi, sau nu stiu, dar ceva o retine, nu e un copil tacut , sincer , am facut si teste de inteligenta cu ea si nu sunt probleme, chiar e peste nivelul normal pentru un copil de varsta ei , dar.., si la gradinita nu sunt probleme cu educatoarele chiar am vorbit cu ele sa nu o fortam, sunt dragute,...noi asteptam , Doamne Ajuta!!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de dandyy
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de dandyy
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
geta (acum 10 ani)

in cercul meu de prieteni cunosc 2 copii care nu vor sa vorbeaca,sau nu au vorbit decat cu diferite persoane,de exemplu :o fetita de 9ani SIMONA(care la gradinita nu a vorbit decat cu educatoarea) si SANDRA ,o alta fetita de 6ani (care nu vorbeste decat cu copii) ambele din Romania.Ambele au mers ani de zile la pshiolog(de copii),rezultate foarte bune la ambele fetite(SIMONA este din BUCURESTI ,iar SANDRA din DEVA) Eu le cunosc decand sau nascut,de aceea zic ca rezultatrle sunt bune.Ideea e urmatoarea ,mai sunt copii cu aceste probleme,important este cum adultii gestioneaza aceste probleme. Nu te speria,mai ales ca fetita nu vorbeste decat cu o singura persoana-educatoarea,problema este la cadru didactic-educatoarea,nu la fetita.Fetita ta, face si asa un efort destul de mare intr-o tara noua,reguli noi,oameni noi,obiceiuri noi,sunt sigura ca si voi va-ti schimbat comportament,mentalitate de cand a-ti plecat.Afla cum ar dori fetita sa fie doamna? Si de ce vrea sa fie doamna cum si-o doreste ea?Povestestei de educatoarea ta,inventeaza povesti,sau situatii cu fosta ta educatoare,prin aceste povestiri incearca sa-i insuflii incredere in sine si curaj,curaj ca daca stalceste un cuvant nui nici o problema si adultii o fac.Roag-o pe educatoare sa joace un joc nou:eu te invat pe tine ceva tu pe mine(cuvinte)eu vorbesc in limba ta tu in a mea.La gradinita lumea se joaca invatand,doamna nu are nimic de pierdut doar de castigat respectul unui copil,(lucru foarte important)

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
rusti lacramioara (acum 10 ani)

buna si eu am o fetita de 6 ani si mam despartit de tatal ei cand avea 1si 4 luni ea nui deacort cu nici o relatie de a mea ce sa fac cum sa vb cu ea sa acepte ca trebuie sami refac viata cum fac multumesc pt intelegere

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.