Clickmed
programare rapida la medic

Cateva intrebari.va multumesc! raspuns medic

Sarcina
Intrebare postata de bianca popescu cu 11 ani in urma

Buna ziua, as dori sa va multumesc pentru promptitudinea cu care raspundeti, si pentru ca sunteti alaturi de noi. As dori sa va intreb: testele de sarcina pot arata un rezultat eventual pozitiv abia dupa 6 zile de la contactul sexual ?(asa am citit pe prospectul lor, legat de aparitia in urina a hormonului HCG). In aceste 6 zile pana la acest rezultat , se poate face ceva "preventiv" legat de evitarea aparitiei sarcinii? spalatul cu dusul in vagin, dupa actul sexual, are vreun efect? cu exceptia pilulei de a doua zi, care am inteles ca nu ar trebui luata foarte des, mai exista alte metode de a evita aparitia sarcinii? mentionez ca sunt adepta prezervativului, dar as exclude momentan anticonceptionalele de durata. Cum ar trebui procedat pentru a fi relaxata ''dupa", fara "grija" unei sarcini? Daca testul de sarcina iese pozitiv, excluzand posibilitatea avortului, care ma ingrijoreaza foarte tare, se poate actiona medical in vreun fel, cat mai repede? Am inteles ca exista un preparat hormonal care s-ar da la indicatia medicului, in primele 2 saptamani, pentru eliminarea sarcinii. Poti ramane insarcinata de la cateva atingeri, sau e necesara prezenta lichidului seminal/spermei, intr-o oarecare cantitate, in vagin? In afara de perioada ovulatiei, din zilele de mijloc ale ciclului, si cele cateva zile plus, minus, vecine acesteia, care sunt fertile, poti fi mai linisitita in zilele dinaintea venirii menstruatiei, sau in cele imediat de dupa, in ceea ce priveste sexul si sarcina ?Va multumesc inca o data pentru raspuns si pentru timpul acordat!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cateva intrebari.va multumesc!"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

Corina MCorina este un medic autorizat SFM (acum 11 ani)

1. testele de sarcina se pozitiveaza la cateva zile de la data la care ar fi trebuit sa apara menstra; la 6 zile dupa contactul sexual nici macar nu s-a produs nidatia, deci hormonul pe care se bazeaza aceste teste, nu a inceput sa creasca pentru a fi detectat.
2. spalaturile vaginale sunt absolut contraindicate, putand favoriza aparitia unor infectii sau leziuni la acel nivel, deci nu va sfatuiesc sa apelati la ele.
3. in afara de contaceptia de urgenta (pilula de a doua zi) nu sunt alte metode de prevenire a aparitiei sarcinii.
4. nu stiu ce sa va spun in ceea ce priveste preparatul despre care scrieti; doar un medic ginecolog va poate sfatui in aceasta privinta si....parerea mea este ca actul in sine tot avort se numeste; chiar daca e chimic, are aceleasi efecte.
5. nu se poate produce fecundarea doar de la cateva atingeri; e nevoie de mai mult.
6. teoretic, se poate ramane insarcinata in orice perioada a ciclului (exista cazuri de ovulatie spontana sau ovulatie chiar in timpul menstruatiei), dar daca aveti cicluri absolut regulate si stiti exact ziua ovulatiei, puteti folosi metoda calendarului, insa un risc minim exista.

Cu multa placere! Sper ca am reusit sa va fiu de folos!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Corina
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Corina
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Sarcina.

Inscrie-te aici!
Advertisement
Bianca (acum 11 ani)

Va multumesc inca o data pentru raspuns! Practic, legat de pct 1, la cate zile de la contactul sexual ar trebui facut un test de sarcina? Aceste teste, utilizate corect, pot da rezultate eronate? Cu mult respect ca ne sunteti alaturi!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Corina MCorina este un medic autorizat SFM (acum 11 ani)

In general, testele sunt destul de precise, ac***a o acuratete de 99%. Pozitivarea lor nu tine de data contactului sexual, ci de intarzierea menstruatiei (la acest moment se raporteaza), care reprezinta primul semn de existenta a unei sarcini. Spre exemplu, la un ciclu menstrual regulat, de 28 de zile, daca contactul sexual a avut loc in ziua 14, testul s-ar pozitiva, teoretic, dupa ziua 28 a ciclului, deci la inca 14 zile de la contactul sexual. Uneori, trebuie sa treaca mai multe zile de la data la care ar fi trebuit sa apara menstra pentru ca testul sa fie pozitiv.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Corina
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Corina
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.