Clickmed
programare rapida la medic

Tratament displazie cervicala

Cancer
Intrebare postata de mandarina888 cu 11 ani in urma

Una seara, as dori daca se poate parerea unui medic specialist, prietena mea a fost diagnosticata cu CIN 1 si CIN 2 cu semne de hpv in urma unei biopsii, medicul i-a recomandat din prima conizatie si tratament cu isoprinosine, m-am documentat in toate modurile posibile si am gasit ca un prim pas inainte de operatie ar fi un tratament, de fapt o cura cu cervugid ovule, 3 cure a cate 12 zile cu pauza de 7 zile, am citit ca este un prim pas in tratarea cancerului de col sau a displaziilor si mai ales ajuta la eliminarea hpv ului, este adevarat? As dori sa stiu parerea unor medici, ar merita sa faca un tratament cu cervugid inainte de conizatie? sa repete un pap dupa tratament sau biopsia sa vedem daca exista modificari? Am aflat de la medic ca displaziile se pot vindeca si singure, pot dispare de la sine si de aceea sunt femei care refuza operatia...mai ales daca un hpv cu tulpina canceroasa ar fi la baza, de obicei conizatia se face degeaba pentru ca displazia poate sa reapara...este adevarat?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Tratament displazie cervicala"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (5)

Adrienne (acum 11 ani)

Parerea unei persoane care a trecut prin aceasta experienta, nu doresti s-o citesti? Conizatia este o interventie " floare la ureche " fata de o histerectomie [ la care se poate ajunge in timp], fie ea chiar numai partiala. Daca medicul spune acest lucru, parerea mea este sa asculte si sa faca interventia care consta intr-o excizie de tesut afectat de acest virus. Se reface foarte bine,poate avea copii in viitor........cat despre faptul ca reapare,aici este vorba doar de reinfectarea de la partener [ daca ,cu adevarat,este vorba despre o tulpina cu risc cancerigen] deoarece virusul ,la barbat, ramane cantonat la nivelul organului genital. Aici este "marea problema " a femeilor.............

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Adrienne
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Adrienne
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
mandarina888 (acum 11 ani)

Multumesc pt raspuns,dar tocmai aici este problema, lumea face repede ce spune medicul, displazia cervicala poate dispare de la sine fara tratament fara conizatie, la fel de bine poate sa reapara si dupa procedura fara reinfectare, asta i-a spus medicul si i-a lasat timp de gandire...de aceea am nevoie de sfatul unor medici care trateaza si altfel problema nu repede sa taie, sa scoata...de aceea as dori sa stiu daca exista persoane care s au tratat cu cervugid si daca intr-adevar a avut efect pentru ca am citit niste testimoniale ale unor medici surprinzatoare in leg cu ovulele respective!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de mandarina888
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de mandarina888
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Adrienne (acum 11 ani)

Scuze ! nu vreau sa conving pe nimeni,de nimic. Mai adaug doar ca, as fi fost fericita daca as fi depistat acest lucru in faza in care se afla prietena ta...........dar pentru mine a fost prea tarziu.........fiecare este liber sa hotarasca ce crede ca este mai bine pentru el. Multa sanatate!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Adrienne
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Adrienne
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Michaela (acum 10 ani)

Va descriu un episod neplacut din viata mea. In 2002 , am descoprit in urma unei videocolposcopii o zona ion negativa , care dupa o biopsie , si s a dat un diagnostic de displazie. Totul ok ... Medicul meu mi a recomandat conizatie. M am hotarat sa fac operatia la Bucuresti, Spitalul militar , Dr, Stefan .... Vreau sa va zic ca innurma conizatiei, a dost displazie grad 0, adica nu am avut displazie si asa cum s a mentionat mai sus , displazia poate disparea. Am fost la un alt medic , la Iasi , Prof. Dragomir, care mi a explicat ca nu trebuia sa fac conizatie deoarece , ceea ce aveam la nicel de col uterin a fost tratat de acest medic cu ovule .... Cervucid dar si un preparat de propolis , 3 capsule de apicilina si 3 de Eritromicina . In urma acestui tratament de 3 luni, nu am avut absolut nimic , pana acum , luna trecuta, iunie 2013 cand in urma unui control de rutina mi sa descoperit celule scumoase, In Norwegia unde locuiesc, dar paradoxul este ca am fost in Ro, si mi am mai luat inca odata citologic si nu am avut nimic. Nici nu stiu ce sa cred acum. Am fost taiata o data pe nedrept , conizatie de sunt mutilata pentru toata viata , in urma caruia a survenit si un divort ...iar acum , sunt din nou intr o stare de incertitudine ..daca am sau nu din nou displazie. Nu stiu ce sa va zic... Am 41 de ani...

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Manuela (acum 10 ani)

Eu recomand acelasi Cervugid care pentru mine a fost aproape miraculos. Eu am fost incapatanata si chiar daca medicul din Cluj mi-a spus ca e obligatorie conizatia... mi-am propus sa fac acest tratament, l-am facut si a dat roade. Ultimul Papanicolau a iesit perfect (dupa o biopsie cu CIN1- CIN2 si un medic care imi spunea ca mai bine nu va merge ci doar spre mai rau). Nu inseamna ca peste ani nu vor putea sa reapara problemele (nici daca as fi fost in perfecta stare pana acum nu ar fi existat o astfel de garantie), dar stiu ca exista un tratament pe care il voi putea folosi din timp. Daca doriti garantii de la viata... din pacate nu sunt! Presupun ca puteti totusi relua tratamentul care v-a folosit in prima situatie.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.