Clickmed
programare rapida la medic

Diversificare

Nutritia copiilor
Intrebare postata de anaderol cu 11 ani in urma

Am o fetita de doua luni si trei saptamani,cand se poate incepe diversificarea si cu ce?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Diversificare"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

Diversificare (acum 11 ani)

Pe vremuri mamele alaptau copiii pana pe la 10-12 luni si de abia atunci inceapau diversificarea cu mare grija si atentie.
De 3 decenii incoace insa doctorii si pop**atia au fost fost imbuibati cu niste teorii noi, produse de concernele care produc mancare de copii si lapte praf . Si anume ca diversificarea ar trebui inceputa pe la 3-4 luni. In decurs de 6-7 luni, prin hrana artificiala sau industriala cumparata de la aceste concerne se fac niste venituri substantiale daca consideram cati copii exista.
Si teoria ca laptele de san nu ar ajunge si trebuie dat si LAPTE PRAF (cel mai rau aliment care exista pt. un sugar - un mixaj de chimicale fara viata ) face parte din aceasta propaganda.

Intre timp toti medicii au preluat cu naivitate si nonsalanta aceasta propaganda si o recomanda fara gandire la mame. Iar mamele, fara traditie si intelepciune, naive si nestiutoare, asculta orbeste de medici ca de preotul de la biserica ignorand chiar durerile copiilor. Faptul ca concernele fac bani pe seama p***aei oamenilor nu eeste ceva nou si nici atat de rau, insa problema care apare este ca din cauza acestei greseli elementare sugarii se imbolnavesc rapid caci sugarii nu pot digera complet alimentele la aceasta varsta mult prea frageda si tot ce ramane in corp nedigerat duce la fermentatie si ca urmare la tot felul de boli digestive, infectii si raceli, caci acolo unde sunt secretii neeliminate apara si microbii.
Otite, amigdalite, infectii, bronsite, etc sunt urmarea canalelor infundate cu substante nedigerate complet care duc la aparitia de staze si stangnatii in limfa si in sange si deci si la aparitia microbilor.

Oamenii intelepti din trecut au avut anumite reguli de trai bazate pe observatii - fara interese comerciale - si pe revelatii divine ( de la Dumenezu !) si le-au mentinut neschimbate milenii intregi ! Lucrurile s-au schimbat insa intre timp de cand "stiinta" - de fapt p***aa, lacomia si interesele comerciale au pus stapaniare pe planeta PAMANT.

Concerne meschine si lacome de profit - chiar cu riscul mortii si imbolnavirii oamenilor - spala constant creierul medicilor si al pop**atiei cu ajutorul la mass-media si inlatura traditii corecte si dovedite din trecut cu niste teorii noi si daunatoare sanatatii si care duc automat la imbolnavirea oamenilor, la marirea consumului de medicamente, al analizelor facute si al vizitelor la medici.
Niciodata in istoria omenirii nu au existat mai multi bolnavi si mai multi medici ca in ziua de azi, dovada cat de gresit traiesc oamenii ! Oamenii merg la medic pt. o problema si pleaca de la el cu 3 probleme din cauza medicamentelor pe care le primesc ulterior, iar problema initiala a aparut de fapt din cauza recomandarilor gresite de la prima vizita.

Exista niste regulie de baza care trebuie respectate pt. alimentatia sugarilor si anume:
- nu se da nici un alt aliment in afara de lapte de san - daca exista - pana nu au iesit cel putin 4-6 dinti, adica pana pe la varsta de 8-10 luni, in functie de copil. Iesirea dintilor arata ca stomacul este pregatit de mancare, cine nu are dinti inca nu poate digera nimic cum trebuie.
- la copiii sanatosi dintii ies pe la 6 luni. La cei care iau vigantol (mare greseala!) ies mai devreme sau prea devreme dar stomacul nu este pregatit inca de mancare solida si deci cu vigantol lucrurile se complica. Des dintii ies prea tarziu de la vigantol si bombardamente cu calciu sau de la dereglari de calciu al mamei care a consumat in exces lactate.
La cei cu calciu ionic dereglat apar mai tarziu dintii, aici poate ajuta doar homeopatia si nimic altceva in timp ce uleiul de peste, vitamina D si pastilele de calciu fac numai rau.

- la sugarii care primesc lapte praf de mici situatia este alta. Mama ar trebuie sa se scape in acest caz cat mai repede de acest lapte praf si sa-l inlocuiasca cu lapte de vaca sau de capra degresat, caci un aliment mai rau ca laptele praf nu exista. Aceasta trecere trebuie facuta trepta caci la acesti sugari insa intestinele si flora sunt stricate de la laptele praf si ei nu vor accepta usor alta mancare, mai ales ca in laptele praf sunt amumite droguri similare cu cocaina care
fac dependenti copii de acest lapte. Copii care beau lapte praf vor avea probleme cu alta mancare si vor fi pretentiosi si cu aptit slab caci digestia si mintea lor lor este deja dereglata de la acest "lapte" (exista insa si exceptii, caci unii copii au o constitutie sanatoasa si suporta cu mici probleme chiar si acest lapte nenatural). Nu este usor de reparat o digestie stricata cu lapte praf, dureaza ani de zile.

Exista alimente naturale sanatoase si nesanatoase.
De evitat sunt orice legume si fructe crude. Totul trebuie gatit caci puterea de digerare este f. mica la copii si cruditatile nu poti fi digerate deloc bine. Teoria vitaminelor o puteti uita caci nu este adevarata si nimeni nu are nevoie neaparat de fructe crude pt. aport de vitamine. Cu teoria asta se cumpara vitamine inutile si toxice de miliarde de doalri zilnic !
- la sugari se pot da numai lucuri sanatose si usor digerabile de la 7-8 luni incolo dar numai incet introduse si cu masura.

O alta regula importanta este:
- cu cat sugarul primeste mai putine alimente diferite, cu atat mai usor le poate digera caci organismul invata sa le digere. Diversificarea prea mare este deci nesanatoasa, monotonia in alimentatie este sanatoasa (la fel cum si cu laptele de mama: copilul creste cel mai bine numai cu un singur aliment monoton)

Alimentele nesanatoase pt. sugari sunt urmatoarele:
- cartofii
- iaurturile (contin toate bacterii patentate si modifiacte genetic care ocupa flora intestinala si o deterioreaza pe viata)
- fructe si legume crude
- telina, ceapa si usturoiul
- anumite fructe nesanatoase la aceasta varsta cum ar fi perele si capsunile
- orice leguma si fructa care fermenteaza si duce la gaze (fasole, etc)
- dulciuri si zahar
- fructe exotice necoapte
- salate, ierburi ca patrunjel, marar, etc
- orice aliment greu digerabil si negatit
- albus de ou. Galbenus de or este ok, dar nu des si de abia dupa 1 an.
- carnea de porc sa fie tabu toata viata,
- carne rosie deloc pana la 3-4 ani
- carne de pui deloc pana la un an si jumatate si nu dat des
- peste sanatos (crapul nu este !) si care nu provine din crescatorie este ok de la 1 an incolo
- laptele praf (un mixaj de toxine chimice), trebuie inlocuit cu lapte de vaca sau capra degresat cat mai repede posibil la cei care il primesc

Morcovii si pastanacul nu sunt nici buni nici rai, dar nu ajuta corpul sa creasca, desi sunt doar umplutura la stomac si ar trebui inlocuiti cu ceva hranitor, de ex. dovleac.

De exemplu pt. un sugar care este intarcat ajung pt. inceput in primele luni:
- fulgi se ovaza fiert terci cu un pic de miere de albine, compot de mere, pireu de dovleac.
Cu aceste 3 lucruri se pot creste copii sanatosi si putenici.
(Insa ce folos daca ii hraniti sanatos dar ii lasati inoculati prin vaccinuri de boli artificiale periculoase ?)

Legumele pt. copii ar trebui reduse la urmatoare: fenicul , dovleac, dovlecel.

Cerealele integrale sub forma de ovaz fiert sunt cea mai buna mancare caci e usor digerabila si
contine toate mineralele si vitaminele de care are nevoie un copil si este baza cu care se cresc in Germania de exmeplu de milenii copii sanatosi si puternici.

Foarte multi copii sufera de indigestie si diverse boli ale cailor respiatorii dupa introducerea prea timpurie si gresita a "diversificarii" si mamele alearga pe urma pe la doctori, fac analize si dau medicamente copilului nerealizand cauza.
O singura greseala elementara duce la mulet alte greseli si concernele si clinicel isi umplu buzunarele pe seama p***aei sau naivitatii mamelor.

Fiecare cum isi asterne asa adoarme. Sfaturile bune duc la sanatate, cele rele la vizita la medici si la griji. In functie de unde ajungeti si cate griji aveti cu copilul va puteti da seama de ce fel de sfaturi ati ascultat.

Dupa intarcare, care nu trebuie facuta nici prea devreme nici prea tarziu ( 8-12 luni) nu mai este nevoie deloc de lapte. Nici o vaca sau bou, elefant, cal, gorila, etc - animale care au oase si dinti mai puterni ca la oameni - nu mai au nevoie de lapte dupa intarcat ! Asa este si cu puiul de om.

Mamele care continua sa dea lapte praf mai departe dupa intarcare dauneaza foarte mult copilului!
Nici laptele de vaca la cutie nu mai este lapte si trebuie evitat. De lapte nu are nevoie nici un copil dupa intracare insa daca cineva doreste neaparat sa dea lapte atunci numai putin lapte (nu zilnic !) si numai lapte mai natural, adica pasetorizat sau proaspat.

Excesul de lacatate duce la secretii si predispune la imbolnaviri si duce des si lipsa de calciu in sange (desi in intestine este prea mult) si lacatatele ar trebui evitate cu deosebire la copii bolnaviciosi caci produc secretii


Un cuvant mai trebuie spus si de laptele de san.
Laptele de san e hranitor, natural si comod, nu trebuie incalzit, il ai mereu cu tine.
Acest lapte este produs din sange, adica mama trebuie sa aiba putere si sanatate ca sa poata da lapte bun.
O mama bolnava si sp***a nu are lapte bun. Laptele de san, fiind din sange contine tot ce este in sange, inclusiv hormoni
sexuali si hormonii produsi la frica si spaima sau de furie. Acestia efecteaza copii. Cele mai multe colici la copii sunt urmarea furiei transmise de mama si nu au alte cauze.

Mamele care traiesc in frica, in spaima, in furie sau fac sex cu sotul, sau sunt excitate sexual cumva trebuie sa evite alaptarea copilului sau sa o opreasca in acest timp pana se linisteste sangele caci laptele acesta ii va dauna copilului si ii va influenta nu numai starea momentana dar si viitorul caracter.
Pe vremuri mamele bolnave erau inlocuite de alte femei sanatoase care aveau inca lapte (am uitat termenul). Un lapte de san nu este deci automat sanatos ci depinde de mama care il produce si de starea ei de spirit si de sanatate. Mamele cu boli psihice sau depresive nu ar trebui sa alapteze copii, la fel ca si cele care iau medicamente. In acest caz un lapte de vaca degresat este cu mult mai sanatos decat un lapte de "mama" caci la mama ar trebui adaugat adejectivul "sanatos"!
Tot asa cum laptele unei vaci bolnave nu este sanatos, tot asa si cu o mama bolnava.

Mamele care beau cafea sau fumeaza in sarcina, in timpul alaptarii isi afecteaza pe viata si ireversibil copii si vor suferi mult de pe urma acestor greseli. Trebuie evitate si ciocolata si ceai negru sau verde la gravide sau mame care alapteaza caci cofeina din acestea afecteaza copiii mici in mod sigur.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Andreea (acum 10 ani)

o porcarie mai mare nu am citit in viata mea!!!!!!!!laptele praf e otrava?sugarul nu are nevoie de vitamine din fructe? mama care alapteaza nu are voie sa fie excitata sau sa faca sex cu sotul?numai un dobitoc putea sa debiteze toate tampeniile astea!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.