Clickmed
programare rapida la medic

Rezultat RMN coloana raspuns medic

Hernie de disc
Intrebare postata de Lory25 cu 11 ani in urma

Buna ziua,sunt Loredana.S am si am 25ani.As dori sa ma ajutati si pe mine in legatura curezultatul RMN.Din luna martie anul acesta a inceput sa ma doara soldul drept.Treptat durerea sa lasat pe picior in jos pana la calcai.Acum ma doare si coloana.Am fost la doctrul reumatolog si in urma unor radiografii mi-a spus ca am artrita.Am urmat tratament 3 luni arcoxia,dona,pantosal dar si diferite unguente.Inainte de a merge la reumatolog am urmat un tratament de la medicul de familiesi durerile nu mi-au trecut.M-a trimis apoi la neurochirurgie poate am o hernie de disc dar a zis ca nu am o hernie(in urma unor radiografii facute).Mi-a fost recomandat repaus dar nu pot deoarece am un bebelus de 1 an si 3 luni.Apoi medicul reumatolog mi-a dat sa fac RMN.In urma RMN rezultatul a fost acesta de mai jos:
-reducerea axului fiziologic al coloanei lombare in plan sagital;fara anormalii de ax in plan coronal;
-fara modificari de aliniament al vertebrelor lombare;
-vertebre lombare cu dimensiuni si semnal normale;
-discuri intervertebrale cu dimensiuni normale normale,deshidratate la nivelurile L4-L5 si L5-S1;
-minima protuzie discala mediana la nivel L1-L2,ce amprenteaza sacrul dural, fara conflict disco-radicular;
-la nivelul discului L4-L5 prolaps discal circumferential ce amprenteaza sacrul dural si ambele radacini L4 foraminal;
-la nivelul discului L5-S1 mica hernie de disc subligamnetara circumferentiala ce amprenteaza sacrul dural si comprima ambele radacini L5 intracanalar,predominent radacina L5 dreapta;
-dimenisiuni normale canalului rahidian;
-fara anormalii de semnal la nivelul conului medular;
-modificari degenerative incipiente ale articulariilor interapofizare.
CONCLUZIE:Modificari degenerative discale lombare L4-L5 si L5-S1,minim compresive.Absenta stenozei de canal rahidian.Va rog dati-mi un raspuns.Va multulmesc mult!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Rezultat RMN coloana"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

Medic SfatulMedicului MMedic SfatulMedicului este un medic autorizat SFM (acum 11 ani)

Conform examenului RMN aveti 2 hernii mai importante ( ma refer la contactul cu radacinile nervoase) la nivelul vertebrelor L4-L5 si L5-S1, care sunt responsabile de durerile descrise.
Conform ghidurilor, se trateaza medicamentos ( tratament corect condus) timp de 4-6 saptamani, timp in care efortul fizic este restrictionat, mai ales ridicarea de greutati ( se sta mai mult la pat). Daca simptomatologia nu cedeaza sau se amplifica, se consulta neurochirurgul ( cu rezultatul si filmul RMN) in vederea interventiei chirurgicale.
Herniile par a fi mici insa , daca nu se respecta indicatia de repaus si se continua efortul fizic , acestea se pot accentua. Este recomandat sa utilizati un corset lombar.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Medic SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Medic SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Hernie de disc.

Inscrie-te aici!
Advertisement
Lory25 (acum 11 ani)

Va multumesc mult ca mi-ati raspuns.Din ce imi spuneti eu nu am reumatism.Eu am urmat un tratament de reumatism 3 luni si dureriile nu au cedat,nu pot merge si atunci cand merg dureriile sunt si mai mari o sa consult un medic neurochirurg in vederea unui tratament.Va multumesc inca o data!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
ANDRA (acum 11 ani)

Buna Loredana,am citit rezultatul RMN-ului tau si p***ancide cu al meu.Eu am 26 de ani si am fost operata de hernie de disc la Mures in urma cu 3 luni.Sa nu fi speriata ca nu e o operatie grea,eu am stat doar 4 zile in spital ,dupa care am mers acasa si de atunci sunt in concediu medical,ma ingrijesc,nu fac efort,si nu stau in frig si ma simt foarte bine,cu exceptia zilelor cand se schimba vremea dar nu e o durere mare ,ma deranjeaza putin piciorul drept dar nu e asa de rau.Daca vrei putem vorbi mai multe sau daca ai intrebari poti intra pe adresa mea de facebook: [email protected] doresc sanatate multa si sa nu te sperii ca nu e asa de rau cum se aude pe tot felul de site-uri.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.