Clickmed
programare rapida la medic

Litiaza intrahepatica

Boli pancreatice si de ficat
Intrebare postata de remia cu 11 ani in urma

In primavara acestui an am avut valori foarte mari ale transaminazelor (800 si 1300), bilirubina 4, 2, GGT 450, ANA pozitiv, calea biliara principala de 9-10 mm. Noroi biliar. Mentionez ca markeri virali si alti markeri autoimuni specifici pentru ficat au fost negativi. CT si Investigatia RMN a pus in evidenta modificari de tip colangitic ale CBIH.
Mi s-a pus diagnosticul de hepatita autoimuna si angiocolita si am primit ca tratament : medrol, imuran, tavanic, silivit, ursofalk, nospa.
Dupa 4 luni, am repetat analizele markerilor autoimuni si toti au iesit negativi. Am repetat RMN-ul si evaluarea ecografica si a fost depistat motivul modificarilor colangitice, respectiv, calcifieri intre 1 si 3 mm in lobul drept al ficatului in zonele V si VIII. Mi s-a pus diagnosticul de litiaza intrahepatica.
Am facut ERCP, dar calculii intrahepatici nu au fost extrasi, intrucat exista pericolul producerii de pancreatita. Tratamentul a fost limitat la Ursofalk de 250 mg, 3 capsule seara la culcare.
Acum o saptamana, la 3 luni de la ERCP am facut o reevaluare ecografica sicalculii sunt tot prezenti.
Mentionez ca de cand m-am imbolnavit mananc alimente fara grasimi saturate si hidrogenate, sucuri acidulate, ciocolata, cafea. Mananc cat se poate de sanatos si imi iau tratamentul constincios !

Intrebari:
1. Poate fi depistata natura calculilor, de ce tip sunt ( colesterolici, bilirubinici etc. ), prin ce metode ( de laborator/imagistica)
2. Se pot dizolva acesti calculi in urma tratamentului cu ursofalk ?
3. Trebuie sa iau ursofalk toata viata ?
4. Calcifierile pot sa nu fie calculi, ci chisturi de natura parazitologica ? ce analize ar trebui facute ?
5. Ar trebui eliminat/operat colecistul ?
6 S-ar putea agrava problema mea de sanatate pe viitor, cum as putea sa previn recidive sau complicatii ?
7. ROG INFORMATII DE LA MEDICI sau PACIENTII CARE AU ACEEASI PROBLEMA CU A MEA !


Multumesc! Pacient -18 ani

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Litiaza intrahepatica"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

Daniela (acum 10 ani)

Pe riscul personal al fiecaruia se poate face procedura de curatare a ficatului( site:www.quibono.net) pe care eu tocmai am facut-o acum 2 zile ; si A MERS !!! Am scos peste o suta de pietricele si vreo 3 mai mari( cam de 1cm..) in asa zisul scaun, a doua zi. Luasem si purgativ ,facusem si clisma, si am baut si ulei de masline presat la rece cu zeama de lamaie....Procedura exacta e scrisa si acolo si se mai gaseste pe google si in alte parti. Se tasteaza de exemplu : eliminarea pietrelor de la fiere...sau ceva de genul asta. Dar foarte amanuntit scrie pe www.quibono.net. Deasemenea ea trebuie repetata o data pe luna pana nu mai ies pietre. Etc. Cititi macar... Plus schimbarea alimentatiei ! O carte exceptionala: Dieta YOUNG,miracolul pH,pentru o sanatate perfecta. Editura paralela 45. Dumnezeu sa va ajute!!!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
mihaela1248 (acum 5 ani)

Bună! Cum mai ești? Am aceleași simptome și aproximativ același tratament. Sunt la început asa ca nu știu răspunsul corpului la boala.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de mihaela1248
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de mihaela1248
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Utilizator21600769836 (acum 3 ani)

buna Mihaela! Cum te simti? si mama mea este in aceeiasi situatie, ce tratament urmezi?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator21600769836
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator21600769836
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.