Clickmed
programare rapida la medic

Dureri Musculare - maini si picioare

Diverse Hipocalcemie Deficit de magneziu Dureri musculare
Intrebare postata de raduro1985 cu 11 ani in urma

Buna seara. De mai bine de o luna ma lupt cu durerile musculare. Ele au inceput la picioare-doar la gambe si doar noaptea, acum s-au mai ameliorat la picioare in schimb au aparut la maini (tricepsi). Problemele au inceput odata cu aparitia unui stres mai mare (cateva examene importante si prierderea locului de munca-de aici insomniile care au precedat aparitia durerilor).
In urma cu 2 saptamani am trecut pe la medic si m-a sfatuit sa iau Magneziu cu B6. Initial durerile au disparut,(la momentul acela aveam doar dureri la gambe). De cateva seri la la gambe au reaparut (nu foarte apasatoare) dar nau grav e ca au aparut si la tricepsul drept. Eu la inceput dadeam vina pe frig, de mic copil ac***a genul asta de probleme (in special cand stateam cu muschii gambelor in frig apareau dureri similare), iar acum continuu sa dau vina pe frig - in ceea ce priveste mana ca am obiceiul sa dorm cu mana dreapta sub perna.
De fapt, nu sunt dureri propriuzise, ci le-as putea asemana cu oboseli musculare - asemanatoare cu oboseala pe care o simt dupa ce ridic si tin ceva mai greu si obosesc muschii. Ideea este ca nu ma lasa noaptea sa dorm-si asa ac***a probleme cu somnul, intr-o saptamana dorm aproximativ in 5 zile cate 3-4 ore/noapte iar in 2 aproximativ 10ore/noapte. Pur si simplu in primele zile nu pot dormi, iar dupa cele aproximativ 5 zile am 2 zile in care dorm si parca ma trezesc tot obosit.
Continuu tratamentul cu Magneziu. Imi doresc sa scap de problemele astea, mai ales cand stiu ca urmeaza sa ma angajez ca sofer de cursa lunga (pe TIR) si nu imi voi permite sa pierd noptile in felul asta.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Dureri Musculare - maini si picioare"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (13)

Nirolf (acum 11 ani)

Cauza este profesia dvs. de sofer profesionist. Cate ore stati in scaunul soferului, si cate ore faceti miscare zilnic? Ar trebui ca sa faceti macar 2 ore zilnic miscare, umblat pe jos, plimbare, si mai bine ar fi daca ati juca un fotbal cu amicii, jogging, dans, op***acu copiii dvs sau orice altceva, care sa puna sangele in miscare. Aveti grija si la alimentatie, ca sa va intretineti sanatatea vaselor de sange, stiti ce alimente nu sunt bune (grasimile saturate, si trans) si care sunt necesare (grasimile nesaturate). De asemenea, unele ceaiuri sau suplimente alimentare, cum ar fi cele cu ginko biloba, magneziu si vit.B6.
Apoi, de cate ori puteti face o pauza in timpul serviciului, cautati sa folositi timpul acesta intr-un mod cat mai folositor, sa faceti cativa pasi pentru "dezmortirea" picioarelor, un pic de stretching, cateva genoflexiuni.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Nirolf
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Nirolf
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
raduro1985 (acum 11 ani)

Inseamna ca lipsa de miscare - care ar fi nula in comparatie cu miscarea pe care o faceam inainte-ar fi cauza. La mijlocul lunii septembrie am ramas fara serviciu - agent de vanzari si alergam incepand cu ora 10 dimineata, pana la 10-11 seara in unele zile- iar durerile au incepul la sfarsitul lunii septembrie. Inca nu lucrez ca sofer profesionist, dar am un loc de munca in domeniu care asteapta obtinerea atestatelor. De aici era si stresul, am ramas fara serviciu, iar examenele care mi-au provocat stresul au fost cele pt obtinerea permisului cat CE si obtinerea atestatelor.
O sa incerc sa fac mai mult sport, mai multa miscare, poate scap de dureri.
Multumesc!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de raduro1985
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de raduro1985
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
nistor leontina (acum 11 ani)

am 55 ani si lucrez la curatenie fac efort merg mult si ma dor miinile si muschii la picioare de la genunchi in sus maninc putin ca nu am timp si am slabit mult ce a-si putea avea

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Georgia (acum 10 ani)

La mine a inceput tot asa, cu dureri de muschi si incheieturi (brat, umar, omoplat si gat). Tot asa am crezut, ca este din cauza modului meu de a dormi cu mana sub perna. Am cumparat 5 perne in plus, fiecare mai diferita, ultima fiind memory foam. Nicio imbunatatire.
M-a tinut asa 2 luni, doctorul ortoped crezand ca era vorba de periartrita (nu a vazut nimic la radiografie). Mi-a prescris un tratament, nu au fost imbunatatiri.
Dupa 2 luni, am inceput sa am in plus dureri groaznice de oase - peste tot in corp, ameteli, pete in fata ochilor, slabiciuni, oboseala, stari de somn, lipsa de coerenta verbala, uneori pierdeam ideea si trebuia sa stau sa ma gandesc la ce vroiam sa spun, tremur, furnicaturi la extremitati, mi se rupeau unghiile tot timpul, aveam pielea cojita la palme si talpi, chiar si degetele inclestate la un moment dat (Nu a ramas asa). Intre timp, am facut un mic tratament acasa cu Ca +Vitamina D pentru 15 zile (pentru ca aveam antecedente de hipocalcemie si mi-am dat seama de simptome). Nu s-au cunoscut ameliorari vizibile si am facut analizele. In ziua in care trebuia sa ridic analizele, am avut o criza de dimineata si sotul a chemat salvarea. Mi-au facut acasa o perfuzie de Ca si Potasiu. Atat. (Stiu pentru ca mi-au lasat perfuzia pe canapea). Au trecut ametelile si amortelile, dar restul tot acolo erau.

La analize s-a gasit ca am intr-adevar lipsa de Calciu, dar nu de Magneziu. Nu de Magneziu, dar imediat dupa perfuzie, asistentii au plecat, iar eu am ramas in continuare cu stare de rau (O perfuzie, serios?)
A cumparat totusi sotul meu la recomandarea mea si Mg (pliculet ce se dizolva in apa), si imediat dupa, toate simptomele, dar absolut toate dispareau! Niciun fel de dureri, fara ameteli, vedeam perfect, mergeam bine, ma miscam bine, mintea era foarte ascutita, aveam o energie de nedescris. Ma simteam perfect. Am aflat apoi, ca la fel cum deficienta de Ca iti da aceste simptome, si Mg face la fel. De fapt cea mai mare cantitate de Mg se afla in oase, si Mg este primordial pentru functiile corpului si ale creierului, si asimilarea Calciului. (Am cumparat si Ca lactic apropo - cel mai bun - se asimileaza chiar si fara sa mananci imediat inainte, si Multi-Vitamine - Insa numai cand luam Magneziu, se cunostea intr-adevar). Si am mai aflat ca nu se arata de obicei deficienta de Magneziu la analizele de sange, deoarece la rezultate arata doar cat ai in momentul respectiv in sange, dar Magneziul creste si scade tot timpul in cursul zilei, deci rezultatele din momentul recoltarii nu sunt exacte.

Chestia e ca pliculete cumparate aveau efect numai pentru 2 ore, iar pe plic scrie "recomandat 1 pliculet / zi". Am cautat si am vazut ca cineva lua chiar 2 / zi, fara probleme, iar ieri am luat 2/zi. (Tineti minte, eram intr-o stare avansata - 1 pliculet / zi este pentru intretinere, nu insanatosire).

A fost sotul la farmacie si i-a spus farmacistei ca ma simt super dupa ce beau bautura cu Magneziu, dar ca efectul trece repede, iar Doamna respectiva a spus ca "Da, este un concentrat care are efect imediat, dar trece tot la fel de repede", si mi-a recomandat, in caz ca doresc, sa cumpar niste capsule cu Magneziu, care se iau vreo 4 / zi, daca imi amintesc corect (inca nu le-am luat, ca sotul a cumparat totusi o cutie intreaga de pliculete, caci la inceput farmacista i-a zis doar sa ia 3 pliculete sa vad cum ma simt), si care se absorb treptat, fara riscul de a ajunge ca inainte de a le lua (ca la pliculete).

Cu toate astea, azi-dimineata, m-am trezit pe la 5 din cauza freamatului continuu a sotului (lol), iar de atunci nu am luat inca niciun medicament, si ma simt mult mai bine, chiar dupa 4 ore. Doar un pic de dureri pe ici pe colo - Mai mult la brat - Bineinteles ca o sa continui tratamentul chiar acum, dar vreau sa evidentiez semnele clare de ameliorare.

Deci, folositi-va si un pic de instinct, logica si istorie, iar apoi cercetati (NEAPARAT!). Una fara alta nu se poate. Sunt doctori si doctori, nu sunt toti exceptionali. Nu credeti primii doctori care v-ar putea spune ca unele dintre simptome sunt de panica (FALS!). Asa am ajuns eu aici, cu aproape 10 ani de lipsa de tratament absolut VITAL pentru mine, pentru ca UNUL mi-a zis ca asta as avea, fara analize, fara nimic (La URGENTE - unde medicina dupa ochi este interzisa!). Lipsa de Ca si Mg, are simptome in comun, dar niste simptome NU sunt un punct de pornire. Analizele inainte de toate! Si chiar si asa, nu sunt mereu exacte. Cautati studii pana nu exista farama de dubiu ca intr-adevar este asa cum v-a spus medicul! Sanatate!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Dalil (acum 9 ani)

Eu am avut dureri similare , ma culcam cu durere si tot asa ma trezeam . Cativa doctori mi-au spus ca am Plantar Fasciitas caracterizata prin dureri acute in zona calcaiului si partea din spate a acestora, cu precadere tendoanele . Peripetiile pe la doctori au continuat si intr-o zi am dat telefon in tara unui doctor pe care il cunosteam si mi-a sugerat sa fac niste Moldamin injectii pentru ca din descrierea facuta as avea o forma destul de avansata de reumatism ....am facut-o si pe asta , insa nimic nu s-a schimbat.
M-am intors la circa sanitara, in tara unde lucrez dar am cerut sa merg la alt medic . Spre norocul meu , aceasta doctorita foarte tanara mi-a dat raspunsul pe loc.....lipsa Vitamina B ....dupa doar 2 zile de tratament am simtit o ameliorare in proportie de 90% iar dupa cinci zile durerile au disparut complet. Uite asa m-am chinuit peste 11 luni cu durere si fara sa stiu ce am . Incercati si o sa vedeti ca merge

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Dalil (acum 9 ani)

Scuze, am vrut sa spun Vitamia d, nu B

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
pantea darius (acum 8 ani)

Şi eu am dureri musculare, mai ales la mîini. maine merg intr-o excursie si nu vreau sa ma doara. asa ca imi fac masaj cat de des pot in locul unde ma doare. sper sa va ajute.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
nelu cax (acum 8 ani)

sa-i dea dumnezeu sanatate doamnei care a spus ca pentru durerile de oase si muschi sint f bune calciu+magneziu +zinc +vit d si am luat o luna numai magneziu 3 pe zi multumesc f mult doamnei am 66 dar ma simt ca la40 de ani

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
nelu cax (acum 8 ani)

sa-i dea dumnezeu sanatate doamnei care a spus ca pentru durerile de oase si muschi sint f bune calciu+magneziu +zinc +vit d si am luat o luna numai magneziu 3 pe zi multumesc f mult doamnei am 66 dar ma simt ca la40 de ani

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Cosmina Zahiri (acum 8 ani)

Buna seara. De vreo citeva luni bune am dureri mari in maini ,de la cot pina in fegete la ambele maini . Ieu locuiesc in Germania si am tot fost la
DocTor da orice Mi da nu imi ia durere BA am Impresia ca mA doare tot Mai tare pe zi ce trece . Ce pot fc ? Ce pot sa iau ?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Utilizator11561186305 (acum 4 ani)

Toate deschiderea este vorba de hipotiroidie când descrii probleme legate de frig

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator11561186305
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator11561186305
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Utilizator11566044453 (acum 4 ani)

Buna ziua si eu am dureri la mușchi la mîini și picioare am luat de toate si de 3 ani sunt tot asa

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator11566044453
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator11566044453
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Utilizator11566044453 (acum 4 ani)

Buna ziua am si eu dureri asemănătoare de muschi de 3 ani si nu stiu ce sa fac sa scap de ele!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator11566044453
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator11566044453
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.