Clickmed
programare rapida la medic

Fiere in forma de sarpe raspuns medic

Boli pancreatice si de ficat
Intrebare postata de Roxana00 cu 11 ani in urma

Buna ziua,
Am fost la medic datorita unor probleme de constipatie +flatuatie, balonari. Mi-a facut ecografie si mi-a spus k am fierea in forma de sarpe. Este acelasi lucru cu colecist septat? Cum se poate rezolva aceasta problema? Am si colonul mic.

Eu am de mica problema aceasta, sunt diagnostica cu nanism hipofizar, desi doctorul (cel vechi) mi-a zis k nu este chiar hipofizar... Am urmat tratament hormonal cam 7 ani, incepand din 1991. Am avut probleme cu tiroida (arderile mari, este acelasi lucru cu hipotiroidism?).

Am 140 inaltime, 31 kg( ma lupt din greu sa le mentin). Doar mama era mica, tata de 160cm. Am 26 ani. Mama a murit de cancer la ficat, tata a fost operat de cancer la prostata, sora lui de cancer la sani.

Am gastrita si acum urmez investigatiile pentru a descoperi daca am helicobacter pylori.

Simptome prezente:
-constipatii dese de lunga durata, din cand in cand extrema cealalta: diaree cu mancare nedigerata.; senzatia permanenta de colon murdar, sau ca nu elimin tot;
- flatuatie zilnica, imeiat dupa orice masa, uneori chiar si cand nu mananc, chiar daca nu sunt balonata, chiar daca am avut scaun; nu scap de gazele in exces niciodata, le am in permanenta (aceasta de curand, in copilarie aveam mai rar, la anumite mancaruri, au inceput sa fie din ce ince mai frecvente incepand din 2003, de un an ajungand sa fie permanente.
-nu tolerez fasolea, conopida, brocoli, merele crude, carnea, branza si altele.

Mentionez ca am un stil de viata sanatos. Lipsa de prajeli, mancaruri grele, iuti, piperate, usturoi rar, sunt vegetariana complet de 3 luni, lactate rar.

Astept sfatul vostru. un regim alimentar. sau o bagheta magica care sa transforme colecistul in forma de para :) .

Multumesc.
Ioana

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Fiere in forma de sarpe"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

Medic SfatulMedicului MMedic SfatulMedicului este un medic autorizat SFM (acum 11 ani)

De obicei, expresia"arderi mari: se asociaza cu hipertiroidismul- excesul de hormoni tiroidieni.
Posibil sa suferiti de un sindrom de intestin iritabil care incadreaza simptomele descrise de dumnevoastra, iar tratamentul acestuia este in primul rand prin regim(inseamna evitarea alimentelor ce produc tulburari ntestinale- dupa cum ati si precizat ca nu tolerati anumite alimente) asociat cu un tratament simptomatic( cum ar fi debridatu, espumian, etc). La senzatia de balonare poate contribui insa si afectiunile veziculei biliare.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Medic SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Medic SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Boli pancreatice si de ficat.

Inscrie-te aici!
Roxana00 (acum 11 ani)

vezicula biliara este asa din cauza ca nu s-a dezvoltat complet? tratamentul hormonal a ajutat la dezvoltarea organismului, care era foarte lenes, dar am intrerupt tratamentul, deoarece m-am suparat, ca incepusem sa am probleme de la stomac (gastrita) Probabil ca nu s-au dezvoltat toate organele cat trebuiau?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Roxana00
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Roxana00
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.