Clickmed
programare rapida la medic

Tensiune mare

Hipertensiunea arteriala (HTA)
Intrebare postata de Elisa777 cu 11 ani in urma

Buna ziua! Va rog cu respect sa ma ajutati intr-o problema si anume: tatal meu are 81 ani,este hipertensiv de 3-4ani.Ziua are 13-14 fara ca sa ia nicio pastila,iar incepand de dupa orele 22 tensiunea creste brusc intre 19 si 20 chiar si 22. Medicul acum 3 ani ia dat sa ia CLONIDINA de 25mg pt ca sunt f slabe,ia cate doua.Seara dupa ce ii mai scade se culca.Dupa care spre dimineata orele 4-5.iar ii creste si iar ia cate 2 clonidine apoi ii scade. Tin sa mentionez ca tatal meu isi ia tensiunea si ziua si seara respectiv noaptea si are o evidenta stricta notand totul intr-un caiet. Pt ca nu este nimic in ordine cu aceste cresteri si scaderi brusce,a venit la Bucuresti(parintii mei locuind in provincie) cu mare greutate s-a deplasat creeandu-i tensiunea probleme. S-a dus la o d-na dr.la un cabinet particular,i-a facut cateva investigatii,i-a spus ca inima este sanatoasa si i-a recomandat sa ia tot CLONIDINA dar de 100mg ca un tratament. Intrebarea mea este urmatoarea : cum sa ia tratament 2 pe zi de CLONIDINA de 100mg cand ziua ii scade tensiunea la 13-14 fara nicio pastila.Pai daca ia ziua o pastila de CLONIDINA de 100 cand si asa tensiunea este mica fara pastila...unde ajunge?iar scade extrem de mult?Tensopril i-ar fii mai bun?Va rog din tot sufletul sa-mi raspundeti la aceasta intrebare.Chiar daca tatal meu are 81 ani il iubesc atat de mult incat vreau sa ii prelungesc viata cu ajutorul dv raspunzandu-mi la intrebare.Suntem f derutati si nici nu stim ce sa facem,iar la Bucuresti numai poate sa vina pt un alt consult,care cine stie ce ii mai spune.Mii si mii de multumiri!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Tensiune mare"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

Medic SfatulMedicului MMedic SfatulMedicului este un medic autorizat SFM (acum 11 ani)

Probabil aceste cresteri se datoreaza starii de anxietate, lipsei de somn ( explicatie la cresterea din cursul noptii), situatie in care se impune tratamentul cauzei.
Incercati administrarea unui cp de clonidina 100 la culcare, cu monitorizarea tensiunii arteriale.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Medic SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Medic SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Hipertensiunea arteriala (HTA).

Inscrie-te aici!
Advertisement
Elisa777 (acum 11 ani)

Va multumesc f mult pt raspuns! Dupa orele 22 simte ca ii creste tensiunea,ia 2 clonidine de 25 si apoi adoarme luand si extraveral si se trezeste peste noapte spre dimineata,mai precis 4-5 dimineata isi pune tensiometrul si vede ca are 18 sau 19 sau chiar 20 cum a avut acum 2 dimineti si a luat iar 2 clonidine,scazandu-i a readormit.Si toate acestea se repeta in fiecare noapte! Multumesc f mult o sa-i comunic sa administreze inca de la inceputul serii cand vede ca deja ia crescut sa ia direct de 100 clonidina.Mii de multumiri!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Elisa777
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Elisa777
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.