Clickmed
programare rapida la medic

Intrebare

Infarct
Intrebare postata de silviap cu 11 ani in urma

Buna ziua! Imi cer scuze pentru intrebarea pe care o voi adresa (ac***a in vedere problemele celor ce au postat aici) dar va rog totusi daca se poate sa-mi raspundeti daca o persoana care are probleme cu inima si tensiunea poate calatori cu avionul.Va multumesc mult!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Intrebare"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

Dr. Cristina Moisa MDr. Cristina Moisa este un medic autorizat SFM (acum 11 ani)

Zborul de linie (la altitudinea de croaziera de 8000-10000 metri ) este in general bine tolerat de catre bolnavii cardiaci stabili (sub tratament). Cabina este presurizata, circulatia aerului se asigura printr-un sistem de ventilatie care mentine aerul la parametri optimi; in general concentratia oxigenului este echivalenta cu cea intalnita la munte la 1800-2000 m.
Pacientii hipertensivi trebuie sa-si urmeze tratamentul prescris. Pentru pacientii care au crize de angina pectorala si care nu sunt obisnuiti cu zborul in avion este indicata utilizarea unui comprimat de nitroglicerina sublingual in mod preventiv, in cursul fazelor de zbor care ar putea fi stresante (decolare, turbulente, aterizare).
Daca zborul dureaza peste 2-3 ore se recomanda miscari active ale picioarelor, gambelor pentru a preintampina trombozele in cazul imobilizarii prelungite. Evitati mentinerea prelungita a pozitiei "picior peste picior" care jeneaza circulatia venoasa. Persoanele care au varice sau antecedente de tromboflebita ar trebui sa poarte ciorapi elastici, iar cele care au antecedente de embolie pulmonara- ar putea beneficia de o doza profilactica de tratament anticoagulant adm. subcutanat (clexane) la indicatia cardiologului curant sau medicului de familie.
sper ca v-am fost de folos.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Cristina Moisa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Cristina Moisa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Infarct.

Inscrie-te aici!
silviap (acum 11 ani)

Multumesc mult de tot!Chiar imi foloseste raspunsul dv.pentru ca mama urmeaza sa calatoreasca zilele acestea si nu eram sigura cu ce mijloc de transport sa plece ,asa incat va multumesc din nou!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de silviap
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de silviap
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Paula (acum 8 ani)

sotul meu este hipertensiv,ia anticoagulante,a avut un accident vascular si tromboza la nervul optic, poate sa calatoreasca cu avionul?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.