Clickmed
programare rapida la medic

Mai am sanse?

Cancer Revarsatul pleural
Intrebare postata de LoredanaBeatrice cu 11 ani in urma

Am 65 de ani sunt diabetic, nu fac insulina, am o pensie mica, traiesc de pe o zi pe lata si am nevoie de ajutor. Stiu ca tara e plina de oameni ca mine insa m-am hotarat sa scriu pe acest forum in speranta ca poate cineva ma va indruma la un spital sau la un medic care sa ma ajute.Mi s-a recomandat operatia la Iasi sau la Targu Mures si dupa cum se stie in spital daca nu ai bani esti un om mort. As vrea sa ma ajutati si sa ma indrumati la un medic bun si ieftin daca se poate. Iata simptomele suferintei mele si rezultatul de la tomograf:
Scuip sange, am stat internat in spital si m-a trimis sa fac un examen tomografic. Pe biletul de la tomograf scrie urmatoarele: Proces expansiv situat predominant la nivelul hemitoracelui drept (1/2 superioara) dimensiuni maxime in plan 10/8.8 cm, limite imprecise cu multiple prelungiri in paremchinul pulmonar adiacent, structura relativ omogena, iodofilie moderata. Formatiunea se extinde intramediastinal, inglobeaza artera pulmonara dreapta (determina o ingustare importanta a lumenului acesteia pana la un minim de 7 mm diametru) si a ramurilor emergente pe o distanta de 3.2 cm, ajunge in vecinatatea crosei aortice si prezinta contact intim cu aceasta pe distanta maxima de 5.8 cm, vine in contact cu traheea, la nivel supracarinal, o inglobeaza, are caracter invaziv la nivelul bronsei principale drepte determinand o ingustare importanta a lumenului acesteia cu disparitia aproape completa pe o distanta de aproximativ 1.2 cm. Se constata deasemenea caracter infiltrativ al formatiunii la nivelul bronsei lombara superioara drepte cu diminuare importanta a lumenului pana la aproximativ 3 mm diametru. In zona mediasunului superior formatiunea se extinde cranial pana la nivelul vaselor emergente din crosa aortica ( in special trunchiul branhiocefalic si artera carotida comuna pe care il inglobeaza), precum si la nivelul venei cave superioare (vinein contact cu aceasta pe mai mult de 3/4 din circumferinta) ingrosare pleurala neuniforma cu margini regulate si prelungiri in paremchinul adiacent ajung pana la o grosime max de 1.9 cm in regiunea latero toracica drepta (1/2 superioara). Proces expansiv adiacent la peretele toracic drept in 1/3 medie cu dimensiuni maxime in plan axial de 4.7/ 3.7 cm cu prelungiri in paremchim aflate in aparenta continuitate cu formatiunea tumorala descrisa mai sus ( posibil diseminare secundara) artera subsegmentara din zona filiobazala dreapta cu imagine lacunara in interior de 8 mm diametru (obs. tromboza tumorala) revarsat pleural la baza dreapta in cantitate mica adenopatii subcarinale si in fereastra aortopulmonara de maxim 1.8 cm diametru unele din ele confenate.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Mai am sanse?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

adina sorana (acum 11 ani)

ati explicat cam complicat diagnosticul.nu intrati in panica,orice om are o sansa.daca ganditi pozitiv, si adaugati la asta, citirea zilnica a bibliei, cel putin o sa aveti o speranta sigura de a trai in viitorul apropiat,in paradis pe pamant.Iehova are solutie chiar si daca murim,ne va invia,cand va considera el.pana atunci medicul dvoastra va poate ajuta cel mai bine.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
aaa Advertisement
Dr. Cranta Ali MDr. Cranta Ali este un medic autorizat SFM (acum 11 ani)

Trebuie sa va adresati unei sectii de chirurgie toracica pentru un consult de specialitate si apoi sa vedeti daca puteti sau nu sa va operati. Dupa descriere, formatiunea pulmonara descrisa este cam greu de operat.

Insa, daca nu aveti tipul histologic de tumora atunci este posibil ca medicul care va diagnosticat sa se fi referit la necesitatea unei biopsieri a formatiuni respective prin mediastinoscopie sau toracotomie cu biopsie.

Asa ca este mai bine sa mergeti sa consultati un chirurg si apoi sa vedeti ce aveti de facut.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Cranta Ali
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Cranta Ali
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.