Clickmed
programare rapida la medic

Este posibil atat grasime intr o dieta?

Diete
Intrebare postata de mmiruna29 cu 11 ani in urma

Buan ziua!am si eu o nedumerire,Oricat as incerca sa elucidez aceasta problema nu reusesc.Sunt intr o dieta urmarita de un medic nutritionist si in loc sa slabesc m am ingrasat 5 kg.Ar fi normal la ce contine numai o singura reteta la masa de pranz insa vreau si eu alte parerei!!!!

""Manzat cu unt 85%, apa, piper, maghiran, sare, busuioc si niste vin la sfarsit in vas de ceramica la cuptor destul de multisor - cam o ora. Carnea de vita are proteine de calitate, colagen, minerale, nu foarte multa grasime. Pentru dieta trebuie sa o combini cu alimente mai grase - POTI PUNE si niste alune de padure crude si o salata de cruditati stropita cu ulei de masline. Poti folosi si alt tip de carne. In functie de preferinte si buget.poti pune si ceva vin pentru ca se pare ca are efect antioxidant mai ales daca prepari termic alimentul respectiv. Unii beau si un pahar de vin rosu langa carnea mai grasa pentru a impiedica oxidarea colesterolului. Unii spun ca beneficiile ar fi de la polifenoli - quercitina, resveratrol. Altii ca de la alcool. O cantitate mica de alcool nu este foarte daunatoare. Un pahar de vin pe zi, te scapa de doctorii, de la doua dai in ciroza. "

multumesc

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Este posibil atat grasime intr o dieta?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (7)

Lucia.B (acum 11 ani)

Buna. Si eu am patit acelasi lucru dar cineva m-a indrumat ca inainte de a face o dieta sa imi fac un test de intolerante alimentare. Dupa ochi nu se vede ce alimente iti fac bine sau iti fac rau. Am facut un test de intolerante la 240 de substante nutritive si in urma rezultatelor mi-a prescris o dieta. Pot spune ca in 6 luni am slabit 20 kg. Asa ca... este esential sa stii ce alimente iti fac bine rau inainte de a incepe o dieta. Daca vrei alte detalii poti sa imi scrii la adreasa de e-mail. Bafta multa.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Lucia.B
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Lucia.B
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Mihaela (acum 11 ani)

Acum sunt atâtea legume și fructe, de ce ar fi așa greu să slăbim. Eu nu țin diete, ci am un stil de viață. Uite , să-ți spun cum fac eu. Dimineața: o banană și o cafea cu un vârf de linguriță de zahăr, asta pt. că nu-mi place dulce. Pe la 14-15 iau prânzul: salată de roșii, ardei, castraveți, ceapă și o felie de brânză. Spre după amiază mănânc 2 piersici sau pepene sau înghețată făcută de mine. Asta e un exemplu. Pâine nu manânc decât atunci când fac vinete sau icre. Mâine o să fac ghiveci. Fac tot felul de supe creme sau ciorbe cu tot felul de legume. Dulciuri mănânc numai făcute de mine. Carne friptă, nu prăjită, de pui sau pulpă de porc. Nu mă înfometez, nu-mi refuz nimic, nu mă uit cu poftă la un produs, dar mănânc în cantități mici, nu mănânc seara. Am 44 de ani și 51 de kg., am fost și mai slabă, în ultimii 8 ani m-am îngrățat cu 3 kg.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
mmiruna29 (acum 11 ani)

Multumesc pt raspuns insa revin!sunt contrariata de ce spune aici doctorul NUTRITIONIST
"MAnaci in fiecare zi numai fructe : afine, zmeura, coacaze, mure - chestiuni din astea. Exista o limita de glucide zilnica in care tre sa-ti faci si poftele de fructe. Dar atentie, cu o cantitate mica, fructe putin dulci, cu putine glucide. Pana la urma poti manca si penene daca vrei. Dar una este sa mananci o felie subtire si alta este sa mananci un pepene intreg. Chiar daca l-ai carat de la piata. Fructele, contrar a ceea ce ti se zice, ingrasa cel mai rau. Fructoza se transforma foarte usor in grasime. Curele de fructe sunt periculoase. Din toate punctele de vedere. Eu nu ti le recomand. In afara, sucurile cu sirop de porumb bogat in fructoza vor avea taxa asemeni tigarilor.

Unele studii ne spun ca fructele sunt problematice. Si fructoza din porumb folosita ca indulcitor. Dar asta nu inseamna ca nu mai mancam deloc fructe. fructele ingrasa clar. Totusi, nu e problema cu un mar, un kiwi, 300 grame de mix de afine, zmeura si mure. Problema e la kilogramul de banane, la un pepene intreg cu paine, la DIETA CU FRUCTE VARA , sau alte porcarii de genul asta, sau batonase cu fructoza pentru diabetici, sau ciocolata pentru dieta cu fructoza.!""

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de mmiruna29
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de mmiruna29
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Adrienne (acum 11 ani)

Parerea mea : daca se apeleaza la un nutritionist, cred ca acesta ar trebui, in urma discutiilor cu pacientul, sa-i stabileasca o dieta personalizata...............din ce-ai scris pana acum nu am inteles nimic, totul se contrazice...........de la " mananci in fiecare zi NUMAI FRUCTE ,pana la EU NU TI LE RECOMAND.....in tot ce spune ,toate recomandarile se reduc la : unii spun ; unele studii....Chiar nu stiu ce raspuns ai putea primi decat sa consulti si un alt specialist,daca mai doresti asa ceva.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Adrienne
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Adrienne
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
florentina (acum 11 ani)

Nu ma pot pronunta cu privire la diete ! Fiecare raspunde diferit la aceste "diete", care, dupa parerea mea, trebuiesc aplicate toata viata. E un mod de viata.
Eu sunt ovo-lacto-vegetariana de mai bine de 10 ani, dar legumele si fructele primeaza in alimentatia mea si, ce sa spun... am 104 kg. si 60 de ani. Acest mod de alimentatie a aparut datorita organismului meu care imi respinge celelalte alimente, in special carnea !!! Nu am slabit si vad ca nu slabesc. Ce pot sa spun ? De foarte tanara, am urmat tot felul de diete sub supravegherea nutritionistilor, a medicilor specialisti... nu au functionat, la unele chiar am luat kg.in greutate foarte repede si nu le-am mai dat jos. Acestia m-au abandonat, spunandu-mi ca nu stiu ce sa mai faca !!!
Am observat insa ca in perioadele de oboseala, de stres, suparari, dezamagiri, lipsa miscarii..... chiar daca imi continui modul de viata echilibrat, iau in greutate si... nu mai dau jos. Asa ca evit aceste stari, ca sa ma pot mentine la kilogramele pe care le am. Problema insa este alta, greutatea imi afecteaza organismul, mai ales articulatiile de la picioare, si cu timpul, probabil ca vor mai fi si alte probleme de sanatate.
Nu stiu ce sa cred !
Cand eram copil, eram foarte sp***a, vioaie si foarte sanatoasa, manacam putin si beam apa multa. Ingrijorati parintii, sau adresat medicilor pediatri care mi-a recomandat pentru pofta de mancare Kavit, multivitamine, injectii de tot felul ori cu B-uri... obligandu-ma la acest "procedeu" ani multi... si nu am luat un gram in plus atunci. Acum dupa niste ani, probabil isi fac efectul !!!
Alimentatia in viata unui om este foarte importanta si ea trebuie atent urmarita inca din copilarie pentru a se observa fiecaruia ce ii prieste, ca sa-si stabileasca un mod personal de alimentatie, un ritm de viata pe care sa-l pastreze tot restul vietii.
Ce va recomand ? Studiati-va, stabiliti o permanenta legatura cu nutritionistii, specialistii bine pregatiti pentru a va mentine greutatea ideala, care reprezinta sansa de a fi sanatosi toata viata.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
dorudopp (acum 11 ani)

buna
nu te impacienta
secretul sta in calorii si in evitarea unor alimente.
astfel, iti recomand sa cauti pe net un regim de 1500 calorii si sa-l urmezi o saptamana. ecita grasimile, prajelile si dulciurile.deasemenea bauturile gazoase si alcoolul. in rest veselie, dragoste si invatatura sau munca. comporta-te normal si mananca putin de tot..dar nu doar 2 mese pe zi. hai ca poti. nu uita...caloriile!
succes!
doru

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de dorudopp
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de dorudopp
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
camelia (acum 11 ani)

din cate vad eu tind sa cred ca asta este dieta keto! eu am auzit de ea de la Dr. Andrei Laslau care nu recomanda inceperea acestei diete fara a face analize inainte.am tinut dieta si am slabit fara probleme.poti cauta pagina domnului dr. de facebook si te va indruma.succes.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.