Clickmed
programare rapida la medic

Ce sanse am?

Cancer
Intrebare postata de Lonely123 cu 11 ani in urma

Rezultatul biopsiei: Fragmente de col uterin in incidenta transversala de sectiune cu displazie epiteliala severa si cu carcinom epidermoid cu celule mari.
Stadialitate: T2b Nx Mx

Am fost trimisa la IOB, la un chirurg renumit. Acesta, in urma unui consult la masa si pe baza rezultatului de la biopsie, m-a trimis la un radiolog-oncolog, cu mentiunea ca e urgent si ca ne vedem dupa reevaluare, sa vedem daca se poate, sau nu, opera.
Am fost dusa imediat la simulator unde mi s-a punctat zona de iradiere si mi s-a spus ca peste cateva zile voi incepe tratamentul. Mi s-a dat trimitere la urolog pt examen urologic si citoscopie, pe care n-am reusit sa le fac fiindca dl. doctor din ziua respectiva era in concediu, iar cel din ziua urmatoare mi-a spus ca nu poate si sa vin alta data, cu toate ca locuiesc in provincie.
Mi s-a facut analiza sangelui, iar rezultatul a fost destul de bun, cu mici diferente la RBC (3, 97%), HCT (35, 1%) si LUC (4, 6%). In plus, am mai primit si-o trimitere pt CT, iar rezultatul este urmatorul:

REZULTAT:
Voluminoasa formatiune tumorala dezvoltata la nivelul colului uterin, cu contur policiclic, iodofila, heterogena, cudiametre axiale de cca 7/6, 3 cm si diametrul cranio-caudal de cca 10 cm, ce se intinde caudal pana la jumatatea vaginului si cranial pana la nivelul regiunii corporeale uterine. Regiunea fundica uterina prezinta cavitate deschisa si miometru neomogen prin prezenta de arii nodulare iodofile. Formatiunea aparent pastreaza lizereu grasos de demarcatie fata de vezica urinara si fata de rect, dar asociaza densificarea grasimii pelvine adiacente si stergerea limitei de demarcatie fata de o bucla sigmoidiana localizata lateral stanga fata de tumora.
Anexe fara particularitati CT.
Vezica urinara in repletie, cu pereti de grosime normala, fara margini lacunare vizibile CT.
Cateva imagini limfoganglionare iliace interne drepte, de max 7 mm.
Ficat, colecist, splina, pancreas, rinichi, glande suprarenale fara particularitati CT.
Baze pulmonare libere.
Leziune osteocondensanta de 7 mm la nivelul tuberculozitatii ischiatice drepte, cu aspect de infarct osos. In rest, fara modificari focalizate de structura la nivelul segmentelor osoase scanate.

CONCLUZII:
Voluminoasa formatiune tumorala de col uterin, infiltrativa local. Fara adenomegalii patologice abdomino-pelvine. Fara determinari secundare decelabile CT la nivleul regiunilor scanate.

Mentionez ca luni, 30 iulie, incep radioterapia.

Problema mea este ca nimeni nu mi-a explicat nimic, nici legat de boala, nici de tratament, nici de prognostic.
As vrea sa stiu daca 2b este stadiul corect, ce tratament presupune si ce sanse de curare exista, evident in cazul in care acestea exista si daca nu cumva e vorba doar de sanse de supravietuire.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Ce sanse am?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

Dr. Cranta Ali MDr. Cranta Ali este un medic autorizat SFM (acum 11 ani)

Stadiul IIb nu reprezinta un stadiu avansat.
Este o tumora uterina mare dar care nu a determinat invazia organelor vecine si nici nu a determinat metastazare la alte organe. Cel putin la momentul efectuari CT-ului.

Tratamentul consta in radioterapie pe pelvis asociat sau nu cu radioterapia intrauterina, 25-30 sedinte, apoi se va evalua si se va stabili daca se vor face cure de citostatice sau se va opera. Daca se va opera atunci postoperator se vor face curele de citostatice.

Dvs in acest moment trebuie sa va axati pe tratament, o gandire pozitiva, sa mancati si sa consumati multe lichide, pentru a ahjuta organismul sa lupte atat cu boala cat si cu efectele citostaticelor.

Trebuie sa va ganditi ca aveti sanse reale de vindecare (am o matusa care a avut un stadiu mai avansat si este ok la 6 ani de la diagnostic, fara urme de tumora dupa radio, chimio si operatie).

Deci vindecarea este posibila. La IOB va recomand sa va adresati si unui psiholog. Va va ajuta enorm. Sanatate multa.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Cranta Ali
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Cranta Ali
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Cancer.

Inscrie-te aici!
Advertisement
Lonely123 (acum 11 ani)

Va multumesc mult pt promptitudinea raspunsului, pt incurajare si pt urare.
Daca nu cer prea mult, as vrea sa-mi mai spuneti daca varsta (42 ani) ar putea influenta prognosticul si daca trebuie sa aplic anumite reguli de alimentatie, gen "fara carne, lactate etc."
Si inca o intrebare: "Leziune osteocondensanta de 7 mm la nivelul tuberculozitatii ischiatice drepte, cu aspect de infarct osos" nu inseamna metastaza osoasa?
Toate cele bune!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.