Clickmed
programare rapida la medic

VA ROG! raspuns medic

Hipertensiunea arteriala (HTA)
Intrebare postata de Elisa777 cu 11 ani in urma

Buna ziua! Va rog f mult ajutati-ma intr-o problema si anume : tatal meu 80 ani este hipertensiv locuieste in provincie si nu are posibilitatea sa vina in Bucuresti unde ar putea afla mai multe pt ca sa-si rezolve problema. Intrebarea mea este : de ce,doar cand vine seara dupa ora 22 sau peste noapte ii creste tensiunea mereu intre poate fii 19,20,21 sau 22,chiar intr-o noapte a avut 24, de ce noaptea? Ziua,cand face miscare are in jur de 13-14 tensiunea iar cum sta in pat la odihna si mai ales dupa ora 22 ii creste tensiunea mult.
Urmatoarea intrebare : de ce acum de curand a intrat in fibrilatii cu frisoane puternice spre "inghetare"? Va rog f mult spuneti-mi care este fenomenul ca m-a exasperat aceste stari ciudate.Mii si mii de multumiri!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "VA ROG!"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

Medic SfatulMedicului MMedic SfatulMedicului este un medic autorizat SFM (acum 11 ani)

Nu este neaparat nevoie sa vina in Bucuresti pentru a fi consultat de un medic!
Aceste variatii de tensiune trebuie tinute sub control medicamentos. Poate pe timpul noptii tatal dumneavoastra nu reuseste sa se odiheasca ( factrorul psihic poate influenta semnificativ tensiunea arterial).
Este recomandat sa fie evaluat medical, altfel nu veti putea obtine raspunsurile asteptate.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Medic SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Medic SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Hipertensiunea arteriala (HTA).

Inscrie-te aici!
Advertisement
Elisa777 (acum 11 ani)

Va multumesc din tot sufletul pt ca mi-ati raspuns! Am uitat sa va spun ca isi tine tensiunea sub control strict punandu-si tensiometru chiar isi noteaza de fiecare data in caiet ziua,ora si cat are,de asemeni ia si medicamente. Da,aveti perfecta dreptate,nu se odihneste niciodata indeajuns noaptea si 90% asta este cauza de ii creste tensiunea numai noaptea mi-ati dat o explicatie exceptionala pt ca eu si mama mea nu ne-am gandit niciodata ca de la asa ceva se poate intampla sa-i creasca tensiunea. De ani de zile tatal meu ia medicamente de somn pt ca nu poate sa doarma altfel, in fiecare noapte se trezeste pe la 2-3 noaptea si readoarme f greu....atunci se intampla sa creasca tensiunea fara"motiv".,iar factorul psihic este ca se agita pana readoarme si normal ca apar ganduri si ganduri si apoi tensiunea isi face de...cap.A avut probleme cu somnul de tanar,nu dormea nopti,a f operat, pe atunci,de ulcer duodenal si i-a atins un nerv si de aceea are si acum probleme cu somnul.Este tatal meu si chiar daca are 80 ani il iubesc atat de mult incat doresc sa traiasca multi ani fara problema cu tensiunea care ne ingrijoreaza pe toti.
Va rog din suflet sa-mi raspundeti la o alta intrebare,nu va mai retin prea mult : de ce acum de curand a intrat in fibrilatii cu frisoane puternice spre "inghetare"pe caldura asta? Va rog f mult spuneti-mi care este fenomenul ca m-a exasperat acesta stare ciudata,oare or fii interactionat niste medicamente si i-au dat un fel de SOC anafilactic?Mii si mii de multumiri pt ca mi-ati dat raspuns la prima intrebare si pot sa ma orientez altfel ferindu-l!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
georgedima (acum 11 ani)

buna eliza,si eu am aceeasi problema cu tata,dar sa sti ca este foarte constient ca trebuie sa se duca la medic,tatal meu tine regim fara sare si a fost la cardiolog, a facut controale,pana prin tratament i-a stabilizat tensiunea medicul si nu s-a lasat asa dupa auzite si acum ii merge ff bine.Totul e sa asculte sfatul medicului sa ia tratamentul permanent si sa nu il intrerupa,regim fara sare,sa evite efortul,soarele,sa nu se superesi totul va fi bine sper,dar trebuie perseverat.Nu e de gluma cuhipertensiunea oscilanta si foarte mare la varsta lui pentru ca apar complicatii mari daca nu e tratat la timp, adica stabilizata:cel mai mare risc al hipertensiunii este accidentul vascular,care este dezastros.sanatate tatalui.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de georgedima
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de georgedima
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Elisa777 (acum 11 ani)

Multumesc din suflet draga georgedima ai perfecta dreptate,o sa ma tin de capul lui pana cand se hotaraste sa mearga la doctor cu toate ca in capitala,aici sunt specialistii in cardiologie,in provincie nu sunt si el nu are cum sa ajunga in capitala,eu nu am posibilitate si uite asa...se pierde timp f.pretios!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Elisa777
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Elisa777
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.