Clickmed
programare rapida la medic

Cum sa ma comport cu un presupus bolnav?

Schizofrenie
Intrebare postata de marius1979 cu 11 ani in urma

Buna ziua,
am tot citit si cautat pe acest forum si pe altele dar nu am gasit un raspuns. sotia mea prezinta simptomele unei tulburari afective bipolare. de o luna s-a mutat de acasa dar mai tinem legatura, vorbim, o vizitez. de fiecare data cand o vad am impresia ca este tot mai rau (sau pentru ca m-am mai documentat remarc mai usor simptomele). pe scurt, va descriu starea ei spusa chiar de ea: de vreo doua-trei luni simte o energie extraordinara ce o determina sa creada ca poate realiza orice, ca are o carisma iesita din comun, ca poate convinge pe orcine de orice. in acelasi timp, se plange ca este mereu obosita, ca se simte presata, isi asuma obligatii care nu au legatura cu ralitatea si pentru indeplinirea carora nu face nimic sau tot amana, vorbeste incoerent sarind de la una la alta, face crize de nervi violente cand nu esti de acord cu ea sau cand incerci sa intelegi logica spuselor ei, vorbeste foarte usor despre lucruri vulgare cum ar fi ca isi doreste relatii cu barbati, incepe sa planga cand isi aminteste de mma ei care a decededat si crede ca trebuie sa faca ceva pentru a indrepta lucrurile, a devenit bisericoasa. cam atat foarte pe scurt.
intrebarea mea este, cat timp poate sa o tina o astfel de criza, cand este cel mai bun moment sa o convinga sa mearga la un specialist astfel incat sa nu ajunga sa nege acest lucru. nu stiu cum sa procedez si imi este teama ca starea ei se va agrava. am tot perat ca se amelioreaza dar am impresia ca este tot mai rau mai ales ca refuza orice ajutor din partea mea, cat de mic. in ultimele discutii, pe care le-a purtat si cu prietena care si-a dat seama ca nu este OK, a recunoscut oarecum ca se intampla ceva ciudat cu ea si ca ar trebui sa consulte un terapeut dar nu face nimic in acest sens. am vorbit si cu un psiholog care a recunoscut in aceste simptome TAB dar a spus ca nu paote sa se pronunte pana nu o determin sa participe la terapie si ca trebuie sa incerc sa o conving pana cedeaza, dar cu mare diplomatie ca nu cumva sa aiba efect invers.
a mai trecut cineva prin asa ceva? pot primi un sfat?
ce sa fac? sunt disperat.

multumesc

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cum sa ma comport cu un presupus bolnav?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

Buna Marius (acum 11 ani)

Din descrierea ta reiese foarte clar remediul homeopat vindecator pt. sotia ta, nu este mereu asa usor.
de identiificat femediul in astfel de cazuri, insa ai descris totul foarte plastica si simptomele sunt clare.
Cu acest remediu de 6 lei sic are nu are efecte secundare de nici un fel pe care il gasesti numai la farmacii homeopate o poti vindeca ori complet ori in mare parte pe sotia ta. Tratamentele date de psihiatrii nu vindeca nimic, chiar agraveaza totul. Scrie-mi un email pe yahoo la id-ul *** sa stam de vorba daca esti interesat. Poti merge si la orice medic homeopat bun si iti va prescrie acest remediu cu siguranta.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
inca ceva (acum 11 ani)

Astfel de pacienti sunt suspiciosi insa si nu accepta remedii, cu atat mai putin de la tine probabil. Insa remediul se poate da in apa sau lichide caci nu are nici un gust si nici nu trebuie dat des, ci numai cateva doze la un interval de cateva saptamani.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.