Clickmed
programare rapida la medic

Interpretare angioRM cerebral si IRM cerebral fara substanta de contrast

Accidentul vascular cerebral
Intrebare postata de membru220698 cu 11 ani in urma

Arie flu conturata,subcorticala frontoparientala stanga la nivelul centrului semioval stang ce apare cu semnal neomogen in moderat hiposemnal T1,hipersemnal T2 si pe secventa de difuzie ce nu exercita efect de masa pe sistemul ventricular,pe secventa angioarteriala ,arterele principale componente ale poligonului permeabile cu saracia arborizatiilor periferice ale arterei cerebrale medii stanga.Aspectul IRM nativ poate pleda pentru infarct acut pe teritoriul superficial al arterei cerebrale medii stanga.Se recomanda corelere si monitorizare imagistica/
leziuni milimetrice in hipersemnal T2 si FLAIR localizate subcortical frontal dreapta,parietal bilateral si periventricular.fara restrictii pe secventa de difuzie sugerand leziuni demielinizante nespecifice vasculodegenerative
cateva leziuni milimetrice subcorticale in hipersemnal T2 si FLAIR si in jumatatea inferioara a emisferului cerebelos drept(demielinizare,glioza)
sistem ventricular pe linia mediana ,normodimensionat
spatii lichidiene pericerebrale de aspect corespunzator varstei
sistem venos permeabil
sinusuri craniofaciale libere
va rog frumos sa-mi dati urgent un raspuns si un sfat cu ce ar trbui sa facem (mentionez ca medicul care a tratato nu ne-a spus nimic concret )multumesc.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Interpretare angioRM cerebral si IRM cerebral fara substanta de contrast"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Aceasta intrebare nu are raspunsuri!

Participa la comunitate si fii prima persoana care raspunde la intrebare!

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.