Clickmed
programare rapida la medic

Pensie de boala

Boli intestinale
Intrebare postata de anam148 cu 11 ani in urma

Buna ziua!

Va scriu in sperant obtinerii unei clarificari.

Tatal meu, in varsta de 58 ani (data nasterii 29 mai 1954) a suferit in anul 1999 ( 6 august) o operatie de inlaturare totala a stomacului.

Dupa perioada de refacere, a mai fost angajat la diferite locuri de munca pana in anul 2008 (iulie) , cand dupa o criza de epilepsie severa, a fost internat in spital iar dupa reluarea serviciului si-a dat demisia (septembrie). De atunci, nu a mai fost angajat. In ianuarie 2009, a fost internat pentru o pneumonie severa. Dupa refacere, nu a mai urmat tratament. In noiembrie, 2010, a facut din nou un atac de epilepsie. Acum, in luna aprilie (2012) a fost internat in urma unei anemii severe, in timpul spitalizarii (11 zile) administrandu-i-se perfuzii si transfuzii de sange.

De la operatia din 1999, am constatat o continua degradare atat fizica (scadare dramatica in greutate - a fost o persoana atletica) dar, mai ales psihica.
Simptomele psihice sunt foarte asemanatoare cu cele ale dementei senile (Alzheimer). Are tulburări de memorie, ii este dificil de a-și reaminti informații anterior învățate și imposibilitatea de a acumula informații noi (amintirile vechi sunt foarte bine conservate - parca traieste in trecut), tulburări ale funcțiilor de organizare a activităților zilnice, incapacitatea de a lua decizii, probleme legate de gândirea abstractă, tulburări de calcul, dezorientare temporală și spațială, pierderea inițiativelor, stări de anxietate, agresivitate verbală, halucinații vizuale, idei delirante (de persecuție, de gelozie, de abandon), depresie, reducere exagerată a apetitului alimentar, alimentație neîngrijită, comentarii auirea pe teme sexuale.

In acest moment, tatal meu este intr-o stare deplorabila, se misca incet, este foarte slabit, nu mai este in stare sa faca nimic, este dependent de familie.

Mentionez ca are un numar de 33 de ani de cotizare.

In perioada cand nu a fost angajat, a fost coasigurat.

In aceste conditii, tatal meu poate beneficia de pensie de boala?

Daca da, care este procedura?

Va multumesc anticipat pentru sprijinul acordat.

Anamaria Calugar
Cluj Napoca

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Pensie de boala"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Aceasta intrebare nu are raspunsuri!

Participa la comunitate si fii prima persoana care raspunde la intrebare!

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.