Clickmed
programare rapida la medic

Efortul fizic si tbc...?!

Boli respiratorii
Intrebare postata de maryana_popa12 cu 11 ani in urma

Buna seara.In luna ianuarie am fost diagnosticata cu tbc.Mai am 2 luni si termin tratamentul.Amstat 2 luni in spital,m.am negativat,ma simt ok acum.Singurul lucru pe care il am sunt starile de rau care ma iau atunci cand vad pastilele in fata ochilor..m.am saturat de ele,dar ma ambitionez in fiecare zi si merg pana la capat,vreau sa fiu sanatoasa.Nelamurirea mea este urmatoarea:pe fisa de externare scria ca tb sa evit tutunul,noxele respiratorii si EFORTUL FIZIC.Vreau sa.mi spuna cineva care poate a primit mai multe indicatii decat mine ce anume am voie si ce nu din acest efort fizic..Adica daca incep sa fac niste exercitii asa acasa este ok???sau tb sa stau fr nici un fel de efort?Va rog daca este cineva care stie sa ma sfatuiasca...va rog mult..Multumesc!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Efortul fizic si tbc...?!"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

Dr. Cranta Ali MDr. Cranta Ali este un medic autorizat SFM (acum 11 ani)

Buna ziua

Indicatia de a nu face efort fizic s-a referit la activitatile/eforturile/muncile moderate si grele/severe(ridiacrea de greutati, lucrul in ture, etc). In ceea ce priveste sportul sau efortul fizic el este permis si chiar incurajat. Dara cest lucru trebuie sa-l afceti tinand cont de starea dvs generala. Si sa incepeti treptat, cu exercitii/eforturi usoare, de acomodare adica "incalzirea", cateva zile pana organismul se invata. apoi treptat adaugati alte exercitii, respectiv mariti nr. celor facut anterior.
In mod normal in spitalul in care ati fost internata trebuia sa fie si un specialist pe recuperare respiartorie. Intrebati medicul curant si poate va indruma catre un specialist in recuperare respiratorie. Este foarte imporatnt sa invatati cum sa va folositi functia respiratorie si maia ls cum s-o recuperati dupa boala.
Si pe internet gasiti articole pe acest domeniu care va pot ajuta sa invatati sa faceti acele exercitii de care aveti nevoie.
Sanatate multa.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Cranta Ali
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Cranta Ali
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Boli respiratorii.

Inscrie-te aici!
Advertisement
maryana_popa12 (acum 11 ani)

Multumesc mult pt.raspunsul d.voastra.Am uitat sa va mai spun un lucru...eu obisnuiam sa merg la solar nu exagerat,de 3 ori pe sapt ,apoi de 2 ori.Acum m.ai am voie sa fac solar??Ma macina intrebarea asta de 4 luni de zile.Multumesc.Multa sanatate va doresc!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de maryana_popa12
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de maryana_popa12
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.