Clickmed
programare rapida la medic

Depresie sau anexietate? raspuns medic

Psihologie si psihoterapie
Intrebare postata de adriana125517 cu 12 ani in urma

Buna ziua. am 28 de ani sunt casatorita si am un copil, am avut citeva probleme in familie, si am incercat sa trec peste ele ,eu cred ca sunt o femeie puternica dar dupa ce sau rezolvat intr-o zi am avut o stare foarte ciudata nu eram suparata insa din interior mi-a venit sa pling si sa tip, si am vorbit cu o prietena si asta am si facut ,dar am ramas cu aceea stare sau doar imi este frica sa nu se repete, cred ca subconstientul meu este mai puternic decit constientul.Mentionez ca din senin mintea mea se duce acolo si incerc sa fac ceva frunos sa uit dar uneori functioneaza alteori nu, trebuie sa va mai spunt casnica de aceea cind timpul meu este plin nu am timp sa ma gindesc dar atunci cind nu am nimic de facut imi fuge mintea acolo.VA ROG SA IMI SPUNETI CE INSEAMNA ASTA DEPRESI SAU STATE DE ANEXIETATE. VA MULTUMESC SI VA ROG SA IMI SPUNETI CE SA FAC.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Depresie sau anexietate?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

Psih. Roxana Olaru MPsih. Roxana Olaru este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Buna ziua,

Din ceea ce descrieti dvs as spune ca mai degraba ca este o stare de anxietate. Dupa cum v-ati dat seama este dificil sa lucrati singura cu aceste stari. Explicatia consta in ceea ce numim in termeni de specialitate: mecanismele de aparare ale Sine-ului.

Uneori, in momentul in care o persoana se confrunta cu o experienta neplacuta isi strange toate fortele si reuseste sa faca fata acelei situatii. Dar dupa aceea, cand isi permite sa se relaxeze, incep sa apara la suprafata toate acele emotii pe care le ingropase cu scopul de a fi puternica si a rezolva ceea ce avea de rezolvat. Este ca atunci cand incepi sa alergi si iti dai seama ca este dificil dar decizi sa tragi mai mult pentru a ajunge la final - incordarea este maxima , iar dupa aceea apare starea de epuizare si febra musculara.

Din punctul meu de vedere nu sunteti sp***a daca cereti ajutor. Eu consider ca o persoana este puternica atunci cand isi da seama ca are o problema careia ii este dificil sa ii faca fata si atunci isi permite sa ceara ajutor pentru a rezolva inconvenientul din viata sa.

Ceea ce va recomand este sa urmati un proces psihoterapeutic pentru a putea trece mai departe. Daca sunteti din Bucuresti ma puteti contacta.

Roxana Alina Olaru

psiholog, consilier psihologic, psihoterapeut, psihoterapie de cuplu EFT, educator prenatal 

tel. 0728.47.15.06
e-mail: [email protected]
web:  www.consiliere-psihologica.ro

web:  www.roxanaolaru.ro

 
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Roxana Olaru
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Roxana Olaru
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Psihologie si psihoterapie.

Inscrie-te aici!
Advertisement
adriana125517 (acum 12 ani)

va multumesc din suflet pentru raspuns deja simt o liniste interioare ,mam linistit . o sa tin cont de sfatu dumnevoastra si o sa va contactez cu siguranta daca nu am puterea necesara sa trec peste singuta! sanatate multa!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de adriana125517
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de adriana125517
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.