Clickmed
programare rapida la medic

Cat costa interventia de nucleoplastie raspuns medic

Hernie de disc
Intrebare postata de marirosu cu 12 ani in urma

Cine a facut aceasta interventie?este dureroasa ?va rog sa imi spuneti cat costa si unde se practica .va multumesc!!!!!!!!!!!!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cat costa interventia de nucleoplastie"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (44)

Dr. Cristian Irina MDr. Cristian Irina este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

nucleoplastia percutana consta in punctia percutana sub control radiologic a discului herniat cu un ac special si extragerea unei parti din nucleul pulpos. aceasta se va realiza sub anestezie.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Cristian Irina
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Cristian Irina
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Hernie de disc.

Inscrie-te aici!
Advertisement
marirosu (acum 12 ani)

va multumesc ptr ca a-ti raspuns intrebarii mele....spuneti-mi insa daca anestezia este generala sau doar locala?RMN-UL SE FACE LA CLINICA SAU TREBUIE SA VIN CU EL FACUT?EU SUNT DIN GALATI.....VA MULTUMESC PENTRU TIMPUL ACORDAT!!!!!!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de marirosu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de marirosu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Dara (acum 12 ani)

Despre clinica ORTOMED - ALEX BUCUR
Clinica ORTOMED-ALEX BUCUR isi propune sa introduca procedee chirurgicale noi, minimal invasive , mai ales in herniile de disc cervicale si lombare, ca si in bolile si traumatismele articulatiilor, punand in valoare experienta indelungata in acest domeniu a doctorului Gheorghe Craciun si a colaboratorilor sai. Aceste procedee permit in larga masura pastrarea integritatii tesuturilor si o recuperare rapida a capacitatii de munca si sport a pacientilor.
[+] afla mai mult
Prima Nucleoplastie cervicala din Romania

In data de 16 decembrie 2008 la "Clinica Ortomed Alex Bucur" din Cluj Napoca s-a realizat prima operatie de hernie de disc cervicala prin Nucleoplastie din Romania.

Nucleoplastia, solutia pentru tratarea herniilor de disc.

Durerile de spate, insotite sau nu de tulburari motorii sau de sensibilitate ale membrelor, constituie una dintre cele mai frecvente imbolnaviri ale omului, care provoaca suferinte grave, ducand la incapacitate de munca de lunga durata, cu implicatii economice si sociale importante. Cele mai frecvente cauze ale suferintelor coloanei vertebrale sint afectiunile ei degenerative, in general, si cele ale discurilor intervertebrale, in special.

Ce este o hernie de disc?

Coloana vertebrala este compusa dintr-o serie de oase care se numesc vertebre, legate intre ele printr-un disc intervertebral, format dintr-un inel exterior fibros si rezistent si un tesut gelatinos elastic, numit nucleul pulpos. Un disc sanatos este ca un amortizor, care confera coloanei vertebrale o protectie la socurile produse de miscari ample, cum ar fi fuga, saritul sau ridicarea unor greutati. Daca inelul exterior este lezat (ranit) prin traumatisme sau slabit prin imbatrinire, ca urmare a unor boli degenerative, poate da posibilitatea nucleului gelatinos, care se afla sub presiune, sa proemine (hernii contente) sau sa iasa din disc (hernii prop***ate), ceea ce duce uneori la compresiunea nervilor sau a maduvei spinarii, producind dureri, amorteala sau slabiciune in membre. In unele cazuri, simptomele pot fi ameliorate prin tratamente conservative cum ar fi medicamente, infiltratii, repaus la pat si fizioterapie. Din pacate acestea nu ajuta intotdeauna. In trecut, oamenii care nu raspundeau la terapiile conservative erau nevoiti sa traiasca cu simptomele bolii sau sa apeleze la chirurgia majora (operatii deschise) care implica saptamani sau luni de recuperare. Acum chirurgia minimal invaziva aduce variante noi de tratament, cea mai moderna si eficienta fiind nucleoplastia.
Unde ne gasesti?


CLINICA ORTOMED ALEX BUCUR
clinica privata de ortopedie si traumatologie
DR. MED. GHEORGHE CRACIUN - Ortopedie si Traumatologie
DR. MED. RARES OPRIS - Ortopedie si Traumatologie
DR. MED. VOICU TRAIAN TURDEAN - Ortopedie si Traumatologie
DR. MED. IOAN SZABO - Neurochirurgie
DR. MED. OANA ALINA PUIA - Flebologie si Chirurgie vasculara
DR. MED. MIHAI ASCHILIAN - Chirurgie Plastica si Reparatorie
PROF. DR. IOAN HUTANU - Ortopedie pediatrica

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Dara (acum 12 ani)

Nucleoplastia percutană este o tehnică minim invazivă, eficientă în 80% din cazuri. Cu noua metodă de tratare a herniei de disc, durerile de spate dispar sau se atenuează. Operaţia chirurgicală clasică este ultima soluţie la care se recurge.

Durerea de spate este simptomul clasic al herniei de disc, boală apărută mai ales din cauza stilului de viaţă modern, care dăunează sănătăţii spatelui. Astfel, lipsa mişcării, kilogramele în plus şi statul ore în şir la birou sau la volan duc, în timp, la slăbirea coloanei.

Hernia de disc apare în urma fisurării unui disc intervertebral, ceea ce duce la comprimarea unor structuri nervoase. Sunt mai predispuşi la această boală cei care depun eforturi fizice intense, dar ea poate apărea şi la persoanele care stau mult în faţa calculatorului, poziţie care solicită coloana.

Este bine ca pacientul să nu neglijeze durerile de spate, pentru că acestea vor reapărea, foarte probabil cu mai mare intensitate. „Cauzele afecţiunii persistă şi simptomele vor reveni mai devreme sau mai târziu, de obicei la prima mişcare greşită", atrage atenţia medicul primar radiologie intervenţională Rareş Nechifor de la Spitalul Universitar Bucureşti. Pentru stabilirea conduitei terapeutice, medicul indică efectuarea unui examen RMN, prin care se va identifica afectarea discului intervertebral şi gradul bolii.

Ce presupune noua tehnică

Nucleoplastia percutană este o metodă modernă de tratare a herniei de disc, recomandată celor care au un grad de afectare ce nu necesită tratament chirurgical. Procedura constă într-o mică înţepătură, cu anestezie locală, totul desfăşurându-se în mai puţin de 30 de minute. Pacientul stă treaz, lungit pe burtă, timp în care medicul introduce un ac special prin piele, până la nivelul muşchiului afectat, ghidarea acului efectuându-se cu ajutorul angiografului.

„Prin acest ac, utilizând un dispozitiv de aspirare, se extrage o parte din materialul ce umple discul. Aceasta face ca presiunea în disc să scadă semnificativ, iar discul, treptat, în decurs de câteva săptămâni, să se retragă şi să nu mai apese pe nervul spinal", explică medicul Rareş Nechifor.

După această intervenţie, pacientul mai stă doar două ore în spital, el putând să îşi reia activitatea normală, evitându-se solicitarea coloanei.

Nucleoplastia percutană nu prezintă riscuri neurologice, iar rezultatele procedurii se văd în două-patru săptămâni. Din zece pacienţi trataţi cu această metodă, la opt se constată rezultate bune, durerile dispărând sau reducându-şi semnificativ din intensitate. Pentru o mai
bună decompresie a discului, intervenţia se poate repeta.

Operaţia chirurgicală, ultima soluţie

Medicii recomandă intervenţia chirurgicală clasică în cazurile grave, când s-a produs o ruptură a discului şi când substanţa care umple discul (nucleul pulpos) a ieşit în afară, apăsând pe un nerv. Aceste cazuri se întâlnesc la aproximativ zece la sută din cei cu hernie de disc.
„Trebuie să înţelegem că operaţia chirurgicală clasică este o metodă terapeutică eficientă, dar nu lipsită de riscuri, imediate şi tardive, şi de aceea este ultima soluţie terapeutică la care trebuie să se apeleze", atenţionează medicul Rareş Nechifor.

Unde se poate face

Nucleoplastia percutană este disponibilă în câteva centre medicale din ţară. În Bucureşti, această intervenţie se poate face la Spitalul Universitar de Urgenţă şi la Centrul de Diagnostic şi Tratament „Victor Babeş". La acest ultim centru, preţul intervenţiei este de 4.900 lei.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Ghinea Constantin (acum 11 ani)

Buna ziua. Am facut un RMN la data de 6 Oct. 2012 adica acum 3 zile. Mi-a gasit hernie de disc la L3-L4,L4-L5(bilaterala) si L5-S1. Vreau sa va rog sa-mi raspundeti daca in aceasta situatie asi mai putea sa beneficiez de interventia cu Nucleoplastie percutana si daca da, asi dori sa-mi spuneti cit costa interventia la Spitalul universitar si cum pot lua legatura cu aceasta unitate. Multumesc anticipat pt.raspuns.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Anto (acum 11 ani)

Buna ziua!
Nu va sfatuiesc sa faceti operatie prin nucleoplastie la Clinica Ortomed Alex Bucur. M-a costat peste 2.000 de euro si a fost un esec, m-am simtit mult mai rau ca inainte si dupa doua luni a trebuit sa ma operez clasic. Dl dr Craciun, cand i-am spus, mi-a raspuns sarcastic "Ati semnat!", deci mi-am asumat riscurile. Oare doctorii nu au nici o responsabilitate in acest caz, numai pacientii? Cand i-am cerut o parte din banii pe care i-am dat, pentru ca mi se parea nedrept sa aiba si beneficiu de pe urma suferintei mele, mi-a raspuns ca nu are ce sa-mi dea, acelea au fost cheltuielile, ba chiar m-a amenintat si cu avocatii lui. Asa ca mai ganditi-va cei ce vreti sa recurgeti la o astfel de interventie la Clinica Ortomed Alex Bucur.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Andreea (acum 11 ani)

Buna ziua!
@Anto, cum s-a desfasurat interventia? Adica la disc prezentai hernia, cum te durea inainte de interventie, si cum a fost dupa? A trebuit sa te operezi clasic datorita faptului ca interventia de nucleoplastie ti-a agravat simptomele, sau cum a evoluat situatia.
Te intreb, deoarece vreu sa ma programez si eu la o astfel de interventie pentru o hernie de disc in zona lombara, si nu sunt hotarata.
Merci pentru raspuns!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Andreea (acum 11 ani)

*"la ce disc prezentai hernia?"

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Anto (acum 11 ani)

Buna ziua, Andreea!
Am avut hernie L4-L5, ma durea gamba stanga si mergea durerea pana la degetul mare de la picior. Spatele nu ma durea deloc. Am optat pentru nucleoplastie pt ca dr Craciun, dupa ce mi-a vazut RMN-ul a zis ca se preteaza foarte bine la aceasta interventie si ca in 3 saptamani imi pot relua activitatea. Dar n-a fost asa, durerile s-au intensificat, am inceput sa am dureri si in piciorul drept si sa nu mai pot sta nici pe scaun. Mentionez ca dupa interventie am facut exact ce mi s-a spus, adica repaus la pat, nu ma aplecam deloc, altii ma imbracau si ma incaltau si mancam in picioare, asta timp de 6 saptamani. Il sunam des pe doctor si-i relatam tot, iar el imi raspundea invariabil "aveti rabdare". Apoi am fost de vreo 2 ori la Cluj, mi-a facut cate o infiltratie, dar tot degeaba. Mi-am facut un nou RMN, iar medicul care mi l-a facut a constatat ca hernia e tot acolo, nu este nici o modificare fata de RMN-ul anterior. Si asa am ajuns sa ma operez clasic. Am luat iar legatura cu dr Craciun, iar ceea ce mi-a raspuns am postat inainte. Sfatul meu: nu va faceti operatie, incercati toate alternativele, fizioterapie, kinetoterapie, tratament balnear. Operatia sa fie ultima solutie, dupa ce le-ati epuizat pe celelalte, pentru ca riscul de-a ramane cu sechele este foarte mare si-apoi om ca inainte n-o sa mai fiti niciodata. Si mie mi-au spus altii, dar era prea tarziu, chiar medici la care am fost ulterior ma intrebau "De ce v-ati operat, nu trebuia!". Multa sanatate! Daca mai vreti sa vorbim pot sa va dau nr meu ca de 3 ani de cand m-am operat am ceva experienta, din pacate.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Mirela (acum 9 ani)

As vrea sa luam legatura.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
marian (acum 10 ani)

cat costa o operatie de hernie de disc prin nucleoplastie percutana

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
marian (acum 10 ani)

cat costa o operatie de hernie de disc prin nucleoplastie percutana

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
pascalau daniel (acum 10 ani)

salut anto ,sunt un caz aproape similar ca si al tau doar ca eu nu m-am operat inca daca poti sa iti irosesti cateva minute sa imi explici cum sta treaba cu doctori astia ca nu mai stiu ce sa fac ,iti multumesc daca poti sa imi lasi un id de mess sau un nr de telefon, multumesc si iti doresc multa sanatate

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
ramona (acum 10 ani)

Buna ziua!Am fost doagnosticat cu o protruzie discala posterioara L5-S1 si conversie adipoasa partiala a maduvei in urma cu 2 ani. Saptamana tercuta mi am facut o programare la Clinica Ortomed din Cluj Napoca si urmeaza sa merg pe data de 29 la un consult.As fi interesata de tariful pentru o consultatie plus diagnostic.

Va multumesc anticipat si astept raspunsul in caz ca cineva are cunostiinta despre preturile clinicii,deoarece cautarile mele pe diferite pagini de web au fost fara rezultat.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
cristian (acum 10 ani)

La fel nu recomand sa mergeti la doctorul RARES NECHIFOR- Bucuresti. Spitalul Ponderas.
dupa ce iti iau banii si iti fap***anterventie de mantuiala nici nu vor sa mai auda de tine. eu am platit 5200 lei cu asa zisa cazare.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
elena (acum 10 ani)

NU mai investiti in nucleoplastie!!! Am trait pe coloana mea.Am facut nucleoplastie la L4-L5 si L5-S1 in oct.2010 la Hemodinamic , dr. RARES NECHIFOR. In sept.2012 ma intepenesc din nou si dupa RMN constat ca herniile recidivase.Am mai tarat-o cu tratamente, gimnastica , recuperare la Techirghiol si in final am ajuns la cutit.Saptamana trecuta (12,02,2014) m-am operat clasic (doar la L5-S1) la Sanador , Prof.DR.CIUREA. Sa stiti ca interventia dupa nucleoplastie este mult mai grea si dureroasa.Sariti peste nucleoplastie ca nu este decat o mare amagire si bani aruncati in buzunarul unora.Am incercat sa-l contactez pe dr. Nechifor inainte de interventia neurochirurgicala si nu a mai fost de gasit.Am platit in 2010 la hemodinamic 4,900 lei!!!!!!!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Gabriel S (acum 10 ani)

Buna elena. Si eu luam in considerare o interventie prin nucleoplastie la Dr Rares Nechifor. Deocamdata nu am facut aceasta interventie. Ai putea sa imi spui mai multe detalii te rog. Cam de cand ai durerile astea. Cine ti-a recomandat nucleoplastia? Cum te simti acum dupa operatie. Daca ai cu adevarat o protuzie discala sau daca este o hernie de disc in toata regula. Multumesc frumos.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
ileana (acum 8 ani)

Eu am facut aceasta interventie de doua ori ,am fost bine atat timp cat nu am facut efort ,din pacate ma voi opera fiindca nu mai se poate remedia prin nucleoplastie .Tot respectul dr Nechifor si dr Dorobat ,oameni cu suflete mari care m-au ajutat ,incurajat !!!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Petrica (acum 8 ani)

Pentru nucleoplastia percutana, recomand cu toata increderea pe dna DR. LUMINITA TOMESCU.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Radu iulian (acum 8 ani)

Mar interesa si pe mine operatia L5 L4 va rog frumos as vrea sa iau legatura cu Dmnv.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Pag 1 din 3

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.