Clickmed
programare rapida la medic

Ce inseamna?

Tumori cerebrale
Intrebare postata de lal1975 cu 12 ani in urma

Ma numesc Laura E si acum 2 ani am avut ceva probleme neurologice, care au dus la efectuarea unor investigatii suplimentare. Diagnosticul a fost de Susp. Anevrism cerebral.
CT nu a evidentiat nimic, RMN dupa parerea Dr. nimic concret, dar m-a avertizat de existenta unei " dilatatii cerebro- lichidiene", care imi poate cauza probleme spundea dansul. A banuit ca si cauza HTA esentiala. Cardiologul mi-a spus ca aceasta dilatatie cerebro-lichidiana poate duce la anevrism. Sa il cred? Am 36 ani.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Ce inseamna?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 3 saptamani)

Buna ziua,

Se pare ca ai fost diagnosticata cu suspiciune de anevrism cerebral, care este o umflatura sp***a in peretele unui vas de sange in creier. Anevrismul poate provoca simptome cum ar fi dureri de cap severe, tulburari de vedere sau chiar un accident vascular cerebral daca se sparge.

Dilatatia cerebro-lichidiana la care se refera doctorul tau pare sa se refere la o acumulare anormala de lichid cefalorahidian in creier. Acest lichid este necesar pentru a proteja creierul si maduva spinarii, dar o acumulare anormala poate provoca presiune asupra creierului si poate provoca diverse simptome.

In privinta relatiei dintre acesta si un anevrism cerebral, este posibil ca acumularea de lichid sa puna presiune asupra vaselor de sange ale creierului si sa duca la formarea unui anevrism.

Cu toate acestea, fara a avea toate datele tale medicale si fara a putea consulta un neurolog, este dificil de spus cu siguranta. Este important sa discuti aceste problema cu medicul tau si sa gasesti un plan de tratament care sa functioneze pentru tine. De asemenea, ar putea fi utila o a doua opinie de la alt medic.


Retine ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului. Este important sa consulti un medic in legatura cu situatia ta specifica si sa urmezi recomandarile acestuia. Alege un medic specialist potrivit pentru tine: www.clickmed.ro/medic/neurologie

Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Accidentul-vascular-cerebral/anevrismul-cerebral_313

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.