Clickmed
programare rapida la medic

Sifilis, Herpes , Va rog raspuns medic

Boli cu transmitere sexuala
Intrebare postata de Alex43802 cu 12 ani in urma

Buna ziua tuturor, sunteti o comunitate minunata si va sunt foarte recunoscator pentru sfaturile pe care le acordati persoanelor puse in dificultate!
V-as ruga daca ati putea sa imi raspundeti la urmatoatele intrebari,

La o luna de la presupusul contact sexual oral infectant rezultatele analizelor pentru vdrl si thpa(sifilis) pot fi concrete? (am facut aceste analize in a 11-a zi si in a 30-a de la contactul sezual oral neprotejat si au iesit negative in ambele cazuri pentru vdrl si thpa) Imi pot pune baza in ele?

In cazul herpesului genital (se pare ca am fost diagnosticat cu o oarecare forma de herpes dar doctorul nu a putut sa imi spuna daca l-am luat de curand sau il aveam mai demult, tot ce mi-a zis a fost ca este posibil sa fi iesit din cauza stresului...fara nici un fel de analiza facuta pentru herpes) cam cat ar putea dura pana sa se retraga in totalitate adenopatiile din zonele inghinale? (sunt mici adenopatiile, mai exact in partea din dreapta se poate simti, dar sunt foarte stresat din cauza asta), mentionez ca fac tratament cu aciclorvir comprimate, crema si flamexin (pentru 6 zile)

In cazul unei infectii cu virusul hiv, ar putea sa apara ceva dupa o testare facuta la o luna a presupusului contact oral neprotejat infectant?

Va multumesc mult pentru timpul acordat!
Sanatate tuturor!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Sifilis, Herpes , Va rog"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

Dr. Cristian Irina MDr. Cristian Irina este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Perioada de incubatie a sifilisului este intre 15 zile si 3 luni. Primul raspuns este reprezentat de anticorpii specifici antitreponemici de tip IgM, care pot fi detectati la sfarsitul celei de a 2-a saptamani de infectie; anticorpii antitreponemici de tip IgG apar mai tarziu, in saptamana a patra.
virusul herpes simplex poate fi depistat prin analiza probei recoltata din secretiile veziculare si prin detectarea anticorpilor din sange impotriva virusului herpes simplex (herpesul genital este determinat de virusulherpes simplext tip 2).
In testarea HIV cele mai frecvent utilizate teste sunt cele indirecte, care dovedesc prezenta anticorpilor anti-HIV: testul ELISA, testul Western Blot si reactia de imuno-flourescenta. Pe langa acestea exista si teste directe, care identifica virusul in sange: PCR-adica, identificarea acidului nucleic viral. Este atestat faptul ca anticorpii se formeaza deja dupa 6 saptamani de la infectare, dar in ceea ce priveste certitudinea rezultatului, este recomandabil sa se astepte cel putin 3 luni de la infectare. (fereastra imunologica de 3-12 saptamani, timp in care se formeaza anticorpii si nu sunt detectabili in sange). in cazuri rare, durata de formare a anticorpilor poate fi si pana la 6 luni.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Cristian Irina
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Cristian Irina
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.