Clickmed
programare rapida la medic

Traumatism cranio-cerebral acut inchis raspuns medic

Traumatism craniocerebral Traumatism cranian cu hemoragie intracraniana si pierderea constientei
Intrebare postata de monik212002 cu 12 ani in urma

In noiembrie anul trecut in urma unui accident de munca pacientul a fost diagnosticat cu un traumatism cranio-cerebral acut inchis, fractura de baza de craniu, in coma de gradul 3 (spuneti-mi va rog ce inseamna toate astea). Doctorul a spus ca nu s-a atins de creier doar a curatat infectia si acel hematom de sange, insa el nu isi poate misca mana stanga deloc (s-a lovit pe partea dreapta a capului) si piciorul stang il foloseste foarte greu.E posibil sa mai poata folosi normal mana si piciorul stang chiar si cu ajutorul carjelor?Acum, la 5 luni de la incident e programat pentru a i se pune placa deoarece are craniu ca o ``minge dezumflata``, pot aparea complicatii in timpul acestei operatii (care sunt acestea, daca sunt).E posibil ca din cauza craniului sa aiba mici scapari de memorie si probleme cu scapatul pe el? Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.Sanatate

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Traumatism cranio-cerebral acut inchis"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

Dr. Cristian Irina MDr. Cristian Irina este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

medicul neurochirurg va oferi informatii cu privire la procedura chirurgicala ce urmeaza sa i se faca, cunoaste starea pacientului, va indica strategia terapeutica care se impune functie de caz. faptul ca exista dificultati de miscare ale mainiii si piciorului stang (al membrului superior si inferior stang), probabil va necesita recuperare neuromotorie in serviciciul de recuperare.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Cristian Irina
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Cristian Irina
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Traumatism craniocerebral.

Inscrie-te aici!
monik212002 (acum 12 ani)

E posibil ca din cauza loviturii sa uite anumite lucruri (ex:sa nu isi aduca aminte ce a mancat in ziua respectiva)sau sa se scape pe el ca un copil mic?Sunt sanse sa mai fie un om normal?Precizez ca el isi aduce aminte tot cnp-ul,rudele,cum s-a intamplat acel accident etc.Va rog sa imi raspundeti.Cu stima si respect monika

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de monik212002
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de monik212002
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Dorina (acum 12 ani)

Imi pare rau pentru dinsul. Si eu am suferit un traumatism la cap prin cadere pe ghiata. Am facut comotie, adica mi-am pierdut cunostiinta pentru citeva minute, mi-a fost rau dar nu am avut alte urmari deocamdata.
Pe acest site sunt articole din care va puteti face o parere.
Cind incepeti recuperarea puteti incerca si reflexoterapia. In nici un caz sa nu fumeze sau sa consume alcool, cafea. Sa se odihneasca mult, dar sa stea in spatii bine aerisite. Orice detaliu este important. Ii doresc sa se faca bine. Sa ne ajute D-zeu!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.