Clickmed
programare rapida la medic

Posibil Sifilis... sunt mai mult decat disperat! raspuns medic

Boli cu transmitere sexuala
Intrebare postata de Alex43802 cu 12 ani in urma

In primul rand vreau sa incep prin a va saluta si a va multumi in numele tuturor celor care au asemenea probleme si primesc un raspuns din partea voastra, celor trecuti prin asa ceva sau cu mai multa esperienta in viata.
Numele meu sa zicem ca este Alex am 21 de ani si urmatoarele probleme:
In urma cu aproximativ 2 saptamani de la data postului am intretinut delatii sexuale neprotejate cu o p***atuata, mai exact mi s-a facut un sex oral fara prezervativ.
Nustiu ce a fost in capul meu... am o viata minunata sau cel putin aveam inainte de acest fapt asa ca as dori din tot sufletul sa nu ma judecati pentru ca o fac eu destul pentru toata lumea!
1.Va rog sa imi spuneti care credeti ca pot fi sansele sa fiu infectat cu hiv dupa aceasta experienta si daca sunt sanse mari sa se intample asa ceva in urma unui sex oral.
2.Cred ca este posibil sa fi luat Sifilis dar nu sunt sigur ( incepand de prin ziua a 7-a de la contact mi-a aparut o mica pata ovala pe penis usor alungita de vreo 3-4 mm care nu a disparut nici pana acum in a 14-a zi. Nici nu evolueaza in ceva asemanator unui sancru sifilitic dar nici nu regreseaza! Este moale "nu se simte la palpare" si nu ma deranjaza in nici un fel. Arata mai mult ca o mica cicatrice!)
In a 10-a zi de la contact am fost la un medic dermato-venerolog (la un cabinet privat) care m-a bagat mai mult in ceata... nustiu ce sa cred sunt foarte nelinistit... a spus ca nu poate spune daca este o leziune specifica sifilisului si ca trebuie sa fac "niste analize"... buun zis si facut! Am facut analizele la laboratorul lor care au fost gata intr-o ora, pentru hiv, sifilis (thpa si vdrl) si clamydia care au iesit in totalitate negative!
Intrebarea mea este: Credeti ca pot fi concludente niste teste pentru sifilis facute dupa 10-11 zile de la data infectarii (vdrl si thpa)?
Mai exista si metode de testare alternative celor de recoltare a sangelui?
In cat timp credeti ca trebuie sa repet aceste analize pentru a ajunge la un rezultat final?
Oare se poate trata aceasta afectiune a sifilisului fara a se ajunge la medicul de familie, doar prin clinici particulare (nu vreau sub nici o forma sa afle parintii mei de aceasta intamplare pentru ca sunt complet independent si m-ar afecta foarte mult ca ei sa stie acest lucru), exista vreo probabilitate sa nu se treaca pe fisa medicala acest lucru?
Va multumesc foarte mult pentru timpul pe care mi l-ati acordat si sper ca imi veti putea raspunde la cat mai multe din intrebarile pe care le am.
Sanatate tuturor si incercati pe cat posibil sa nu faceti aceste greseli care va pot urmari toata viata! Nu merita!
Folositi prezervativul intotdeauna!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Posibil Sifilis... sunt mai mult decat disperat!"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

Dr. Cristian Irina MDr. Cristian Irina este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Perioada de incubatie a sifilisului este intre 15 zile si 3 luni. Primul raspuns este reprezentat de anticorpii specifici antitreponemici de tip IgM, care pot fi detectati la sfarsitul celei de a 2-a saptamani de infectie; anticorpii antitreponemici de tip IgG apar mai tarziu, in saptamana a patra.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Cristian Irina
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Cristian Irina
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.