Clickmed
programare rapida la medic

Nu il atrage mncarea

Nutritia copiilor
Intrebare postata de geoluca cu 12 ani in urma

Am un baietel de 1 an jumate are, 9,5 kg, s-a nascut cu 2,900. Nu are pofta de mancare, mai bin e zis nu il atrage mancarea de nici un fel. problemele au inceput chiar de la diversificare.Mananca maxim 100 g mancare la masa, mai mult pasata, si cam 500 ml lapte praf. Nici cu fructele nu stam prea bine, mananca rar, dulciuri nici atat, nici facute in casa nici cumparate. Nu este curios sa incerce mancarea, nici macar ce mancam noi, ne da noua sa mancam dar la el in gura nu baga, duce pana langa gurita dar nu gusta. Mananca numai daca are ce face la masa, ceva care sa ii atraga atentia. A stat si 8 ore nemancat, la sfatul medicului, daca nu vrea sa manance la masa sa il las nemancat pana la masa viitoare. Pofta, sau mai bine zis lipsa poftei a fost aceeasi. Fe, Ca si hemoleocograma au iesit bine. I-am dat si mulivitamine, ulei de cod... dar nimic cu pofta de mancare. In ultimele 2 luni nu a luat in greutate dar nici nu a slabit. inaltimea este de aprox 81 cm. Nu stiu cum sa mai procedez, mesele noastre sunt asa: dimineata cand se trezeste 180 ml lapte, pe la 10 - daca vrea- fructe, daca nu iar lapte(chiar daca nu ii dau nimic la 10 tot atat mananca la pranz)- 0ra 13-14 legume cu carne- max 100 g, stam 30-45 min la masa, gustarea de la 18 - budinci, sau mancare gatita cu carnita, oua- destul de putin cantitativ si pe la 8,30 - 240 ml lapte. Ce as putea face pt a-l putea ajuta cu mancarea? Multumesc mult

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Nu il atrage mncarea"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (5)

Sunteti singura de vina (acum 12 ani)

Pt. starea copilului sunteti, impreuna cu medicii care dau sfaturi atat de "intelepte" singura vinovata.
"Diversificarea" asta e cea mai des intalnita cauza de boala la copiii mici caci copii primesc lucruri nedigerabile complet pt. ei cu cateva luni prea devreme. Ca urmare resturile care raman in corp duc la fermentatie si la multe boli, fac corpul letargic si il obosesc incetinind si dezvoltarea normala.
Trebuie sa reduceti mancarea la 1-2 feluri simple cu maximal 2 chestii in ele si sa mergeti cu el eventual si la un medic homepat bun ca sa-l redreseze un pic cu 1 remediu homeopat Nu.i mai dati vitamine, ulei de cod si mai ales calciu si vit D si lasati pediatrii in pace caci nu au cum sa va ajute.
Iar la lapte multi copii au intoleranta si nu mai este in ziua de azi bun pt. copii ! Copilul meu nu mai bea un stop de lapte de la 7 luni si cand i.-am dat sa guste s-a constipat imediat, desi e f. sanatos de fel. E mai bine de evitata laptele in ziua de azi. Cu privire la calciu nu trebuie sa va faceti griji, calciu exista peste tot, si in legume si cereale si daca gorila si elefantul si vaca care mananca numai iarba si frunze au destul calciu pt oasele lor uriase si mai sa dea si la altii atunci un prichindel e 10 kg va avea destul din alimentele normale, asa cum are si copilul meu care nu mananca lacatate deloc. Chestia cu nevoia de lapte este un mit, o aberatie si in ziua de azi chiar una cu efecte nocive.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
geoluca (acum 12 ani)

Multumesc pt răspuns. Copilul nu este letargic,ba chiar nu ştiu de unde are atâta energie,cât sta treaz este într-o continua mişcare. Vitaminele au fost date o luna,deci nu a fost îndopat, refuzul mâncării a fost de la începutul diversificării,deci nu e vorba de mâncare grea si resturi nedigerabile,pana la un an nu vroia decât piure de cartof cu pui si ăla puţin,fără alte legume. Calciu nu i-am dat suplimentar niciodată, iar laptele praf zic merci ca îl mananca ca altfel nu ştiu ce aş face. Încercarea de a reduce laptele si a face loc la mâncare nu a dat rezultate,tot nu mananca.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de geoluca
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de geoluca
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
alinacosmina (acum 12 ani)

o parere personala din partea unie mamici a doi copii :
categoric fara vitamine, fara pediatrii in aceasta problema!
ascultati-va instinctul de mama si cel mai important nu va mai stresati!nu-i mai dati ce vreti d-voastra !
luati-o incet!
nu incerc sa va dau lectii ci sa va spun ce a functionat in cazul meu;
dimineata, la fructe : de ex, mar , il razaliti , adaugati putina branzica, un pic de biscuite!
incercati toate variantele si daca ii place ceva ii dati fara sa va ingrijorati ca nu mananca si altceva!
incet, incet, isi va da drumul!
si mancatul se invata precum mersul!
si copii mei au avut zile in care nu au mancat nimic in afara de lapte !
si vreo sapt. dar si-au revenit!

ii incurajez in consumul de fructe pt. ca le face pofta de mancare!
reduceti consumul de lapte!
fetita mea de 1,6 luni manca numai anumit mancaruri , de ex. mamaliga . profit de situatie si ii fac cu branza, ficatel, peste! ficatel nu ar manca niciodata fara mamaliga !
asta e !


fara stres daca copilul e sanatos!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de alinacosmina
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de alinacosmina
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
geoluca (acum 12 ani)

Multumesc. Încerc sa nu ma stresez,dar uneori ajung la capătul puterilor. Nu are nici o mâncare preferata, combinaţii încerc de tot felul si bineînţeles ca indiferent de moftul lui nu renunţ,daca nici măcar dulciurile nu îi plac,ceea ce e bine,dar e ciudat. Încerc sa am răbdare,ca trebuie.eu nu compar copilul meu cu alţii,dar cand văd copilaşii prietenilor cum mananca si cer din ce mananca părinţii,sa guste...si bebele meu daca vede ca e ceva ce se bagă in gură nu îi mai deschizi gura, atunci mai clachez.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de geoluca
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de geoluca
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
alina (acum 10 ani)

Saracuta

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.