Clickmed
programare rapida la medic

Rinita atrofica/ stafilococ auriu meticilino-rezistent raspuns medic

Sinuzita Rinita
Intrebare postata de danuta-777 cu 12 ani in urma

Buna ziua!
Am mare nevoie de ajutor! De aproximativ un an am probleme cu nasul...In august anul trecut am mers la medicul de familie, care mi-a recomandat un exudat nazal. Ca sa fiu mai sigura, am facut analiza in doua laboratoare diferite in acelasi timp. Rezultatele unui laborator au evidentiat stafilococ auriu meticilino rezistent, celalalt meticilino-sensibil (insotit de o antibiograma). Medicul de familie a ales totusi sa ia de bun rezultatul mai favorabil, asa ca timp de jumatate de am am facut toate tratamentele posibile cu fiecare din antibioticele mentionate pe antibiograma. Vreau sa va spun ca nici cu unul din ele nu a trecut, ba dimpotriva, problemele s-au agravat...
Am ajuns in situatia in care nasul mi-e distrus in totalitate...Am rani adanci, sangerande si foarte dureroase, dureri extraordinare de cap si de nas, chiar si de zona maxilara...am ajuns in starea in care nu mai suport.
Asta m-a determinat sa merg iarasi la medicul de familie si sa iau o trimitere la orl. Zis si facut...ieri am fost la sectia orl la un medic profesor...zic eu (dupa recomandari)foarte bun. Am ramas totusi un pic dezamagita.
am inceput prin a-i spune despre stafilococ(plus faptul ca este meticilino-rezistent...si tot ce mai era de zis), la care dansul imi zice: Ei, toi il avem, stai linistita si fa spalaturi nazale cu apa cu sare...La care eu zic ca nu cred ca voi putea, pentru ca ranile sunt deschise ...Ma rog...Intr-un final, dupa mai multe insistente, mi s-a uitat in nas...Si ce a vazut???Mucoasa era ferfenita, pe alocuri distrusa in totalitate, pana la os, narile largite etc...Zice: Mda, ai rinita atrofica. Si imi da o reteta cu doua preparate, unul solutie, cu care mi-a zis sa curat nasul, iar celalalt este un unguent. Farmacista a ramas oarecum surprinsa de solutia aceea indicata intranazal...
Aceasta contine: iod metaloid, iodura de potasiu si glicerina.
Dumneavoastra ce parere aveti???. Vreau sa va spun ca am dureri cumplite atunci cand o aplic (si aceste dureri ma tin vreo jumatate de ora).
Unguentul contine: rezorcina, efedrina, lanolina, vaselina si mentol.

Asta este tot ce mi-a recomandat sa fac...Si sincer, nu sunt foarte convinsa ca va avea sorti de izbanda, mai ales ca se trateaza efectul (rinita) si nu cauza (stafilococul).
Odata ce cultura de stafilococ este tot acolo...nu cred ca va ajuta prea mult tratamentul acesta.
Mi s-ar fi parut mai logic ca, mai intai sa se indeparteze cumva cultura de stafilococ auriu...

Astep sfatul dumneavoastra , multumindu-va anticipat din suflet.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Rinita atrofica/ stafilococ auriu meticilino-rezistent"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (12)

Dr. Cristian Irina MDr. Cristian Irina este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Rinita cronica atrofica beneficiază de tratament medical privind : modificarea troficitatii mucoasei nazale (aerosoli cu apa de mare, apa termala, apa iodata; aeroterapie aplicarea de substante caustice chimice( glicerina iodata 1%), vitaminoterapie cu vit. A, E, D2, PP), modificarea florei microbiene (prin aerosoli cu antibiotice, vaccinare), tonificarea starii generale (calciu, vitamine, proteinoterapie). Tratamentul chirurgical consta in eliminarea crustelor, combaterea formarii lor si micsorarea calibrului foselor nazale prin interventii la nivelul septului nazal, peretelui extern al foselor nazale sau la nivelul planseului foselor nazale.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Cristian Irina
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Cristian Irina
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Sinuzita.

Inscrie-te aici!
IULIANA (acum 11 ani)

spalaturi nazale cu ceai de mesteacan si putina sare care se fierbe in putina apa inainte de a se aduga la ceai.De 2 ori pe zi se fac spalaturi nazale,timp de 5 zile.Dupa 5 zile se adauga si cateva picaturi zeama de lamaie.antibioticele nu fac decat sa inrautateasca situatia,o spun din experienta.Ma confrunt cu acceasi problema de 2 ani.INTERN,TINKTURA DE PROPOLIS,5 picaturi pe kg greutate,de 3 ori pe zi.Picaturile se pun pe o bucatica de paine ,se mesteca bine si incet apoi se inghite.Sper sa nu faci alergie la propolis.o sa fie cam greu cu spalaturile nazale la inceput dar o sa te obisnuiesti.Exista la farmacie ceva special pt spalaturi nazale,eu locuiesc in Germania si aici le poti cumpara si de la supermarket.daca nu gasesti poti sa pui lichid in causul palmei,astupi o nara si cu cealalta nara tragi lichidul pe nas ,ajunge in gura si apoi scuipi.apoi cu cealalta nara la fel.inainte de culcare se unge nasul cu Bepanten pt nas sau cu homeoplasmine.nu stiu unde gasesti Homeoplasmine,stiu doar ca e produs homeopatic,probabil la farmacie sau plafar.sper sa iti foloseasca .La mine a inceput sa se amelioreze ,dupa o saptamana .multe salutari

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Carmen (acum 10 ani)

5 picaturi pe kg greutate,de 3 ori pe zi??? La 100 Kg greutate corporala aceasta inseamna 500 picaturi /zi. Nu este cam mult ??? Cu siguranta ca e o gresala.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Xanthippa (acum 10 ani)

Danuta-777, ai, inseamna, o rinita atrofica. Probabil, de cauza infectioasa, sau hormonala. Nu cred ca de vina pt. ea sa fie acel stafilococ, caci stiu ca el da alte simptome. Trebuie depistat exact germenul si facuta antibiograma, ca antibioticul care ti se prescrie sa fie cel corect. Daca rinita ta e de cauza hormonala, trebuie sa consulti si un endocrinolog, ceea ce oricum e indicat. Daca e sa fie ozena, ea apare de obicei la femei tinere, chiar adolescente, si se remite cumva de la sine dupa 40 de ani. Dar suferinta ne indeamna sa cautam remedii. Eu ti-i recomand pe profesorii ORL Codrut Sarafoleanu si Viorel Zainea, dar e indicat sa te vada si un dermatolog bun, si am inteles ca cel mai capabil ar fi prof. Giurcaneanu.

Unguentul de care scriai tu vad ca are si efedrina, si probabi ea iti da senzatia de arsura; nu e bine sa mai folosesti. Despre rezorcina nu stiu. Pt. hidratarea mucoasei sunt bune: PROPOLIS, unguent si aerosoli, de la Apimedica - Apifarm, BEPANTHEN pt. eritem fesier la bebelusi, ca sa nu irite, Ulei de CATINA. Pe cale bucala: Vitaminele A+D2 si E, Fier cu vitamina C, complexul de B-uri si mai ales B3 si B5, care ajuta la refacerea mucoasei. B5-ul se gaseste si in Bepanthen, care are si lanolina, iar aceasta, fiind mai grasa si decat vaselina, se absoarbe mai repede.

O fosta colega mi-a povestit ca timp de cateva luni a avut cam acelasi tip de problema, doar ca la ea nu se ajunsese, cred, la rani sangerande. Si mi-a povestit ca a scapat cumva intamplator, mergand la Techirghiol, unde i-a intrat in nas di apa aceea foarte sarata. Ea n-a vrut, caci se gandea ca e cu microorganisme, dar poate ca sarea aceea a protejat-o de infectii si a ajutat-o si cu mucoasa nazala. Intr-adevar, am auzit ca e f. buna apa de mare, dar sa fie curata si neiodata. Daca nu poti gasi apa de mare, poti lua apa plata, sa o fierbi cu sare grunjoasa si fara iod si , eventual, cu putin bicarbonat de sodiu, si sa tragi pe cate o nata inspirand profund sau cu ajutorul unei seringi (ori dispozitiv Neti Pot). Apoi, o evacuezi pe gura. Zilnic asa, timp de 5 minute, cateva luni. Un domn a raportat vindecarea dupa acest tratament, dar a durat ceva.

Am citit ca se pot face operatii de ingustare a lumenului foselor nazale, daca s-au largit prea mult, dar cica dupa vreun an revin la largime. Am mai citit ca in Italia s-ar face operatii de reconstructie a mucoasei, pt. cocainomanii care si-au ferfenitit-o. Poate se fac si la noi. Iar in cazul in care problema ta e in urma unei operatii la sinusuri sau la cornete (desi inteleg ca nu asta e cauza), se poate face operatie de implant de silicon in locul cornetului care a fost taiat sau miscorat f. tare.

Aerosolii cu propolis cred ca te pot ajuta f. mult, la fel si Unguentul cu propolis de la Apimedica. Lamaie nu cred ca e bine sa ui, ca te arde si mai rau. Sunt multi oameni care sufera din cauza acestei rinite atrofice, si iatrogena, dupa operatii, si de cauza infectioasa.

Iuliana, iti multumesc si tie pentru interventia ta cu privire la Bepanthe, deoarece, de cand am citit-o, acum vreo 3 luni, am incercat si eu Bepanthenul si m-a ajutat si el mult. Am scris si eu si l-am recomandat mai departe si altora. Si..da: e bun cel pt. eritem fesier la bebelusi, ca sa nu aiba excipienti care sa irite mucoasa si mai tare. Controleaza si amigdalele, inteleg ca uscaciunea nazala poate fi data si de o amigdalita cronica. Pe de alta parte, insa, unii care si-au scos amigdalele au spus invers, ca li se usca nasul dupa si ca nu stateau bine cu respiratia. Nu stiu, dar e de investigat si frontul asta.

Mult succes si sanatate tuturor si sa nu va descurajati! Iar cei care aveti rinita hipertrofica, adica cornetele inflamate, sa nu faceti nicidecum operatia, caci riscati sa vi se atrofieze si voua mucoasa! Daca nu aveti incotro cu operatia, faceti cel mult prin RADIOFRECVENTA!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Xanthippa (acum 10 ani)

Mai este bun si ULEIUL de SUSAN. El hidrateaza bine mucoasa nazala, dar e important sa fie comestibil, nu cosmetic. Se gaseste la PLAFAR.

A se vedea si DR ENRICO DONDE din Italia, Milano, care trateaza rinitele atrofice subsecvente unei operatii la cornete sau la sinusuri: el injecteaza factor de crestere din propriul sange sau din propria plasma - tehnica se cheama, din cate inteleg, PLATELET RICH PLASMA. Medicul e din Italia, Milano, si are datele de contact si pe Net.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Xanthippa (acum 10 ani)

Si, in loc de vitamina A uleioasa, ar fi mai bine sa incerci cu Ulei de catina!

Vitamina A e mai eficienta luata pe cale orala, gelule.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Xanthippa (acum 10 ani)

Iar uscaciunea din gat se poate trata cu Proposept, pastile de supt, tot pe baza de propolis si tot de la Apimedica. Cred ca ai putea incerca si cu gel de Aloe Vera (gel propriu-zis sau Aloe First) de la Forever. Poate iti face bine si Faringo Spray.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
mariana blank (acum 8 ani)

La un pahar de tuica cu un doctor am avut surpriza sa aud ca "noi nu trebuie sa tratam boala ci simptomele" ca altfel nu mai avem pacienti.
Am o solutie pentru dumneavoastra pentru problemele cumplite pe care le aveti cu nasul. Unguent oftalmic,Triamcinolon, Fluocinolon,Clotrimazol, vitamina A, si spalaturi cu clor dizolvat mult. Apa oxigenata de 6% spalaturi pe rani si vindecarea este asigurata. Mai este clorfeniraminul pe care il folosesc in cazul in care afectiunea are substrat alergic.
Locuiesc in Israel si aici nimeni nu vindeca problemele ginecologice asa cum se face in Romania. Asa ca am luat din Romania unguentele de mai sus si ce sa vezi cum am o micoza sau o alta problema nu are importanta unde se vindeca in 2 zile. Apa oxigenata folosita la vopsitul parului nu imi lipseste din casa caci dezinfecteaza si vindeca in acelasi timp.
Cu produsele de mai sus in 2 zile am scapat si de problemele ginecologice.
Aveam o rinita alergica si o bronsita ciudata, care o credeam sinuzita si pe aceasta am vindecat-o cu clorfeniramin. Viata nu este complicata daca specialistii ar fi adevarati.
Si ca sa intariti sistemul imunitar faceti un extract din : un pachet de brinca ursului, un pachet de lemn dulce si 2 pachete de napraznic macerate 2 saptamani intr-un litru de tuica. lucreaza la sistemul hormonal va reface starea de spirit si da putere organismului sa se vindece. luati in fiecare zi o lingura.
Cumparati ulei de magnezium care este folosit la masaje sau la hemoroizi MgCl (magnezium clorid) eu iau o lingurita pe zi intr-un pahar cu apa si m-am vindecat de o multime de probleme de la suflet la trup. este gretos si se extrage din mare dar face minuni.Mai ieftin il gasiti la chimicale in saci de 25 de kg.pe care sa il impartiti cu prietenii care sunt in suferinta( de dureri de spate)
Si mai am un tip pentru dv. praful de pucioasa care stiti ca este folositor in durerile reumatismale. Faceti o crema semigrasa in care adaugati pucioasa si aplicati-o pe bolile de piele. se vindeca in citeva zile
Va urez insanatosire grabnica.
este medicamentul lui Dumnezeu credeti-ma.
pentru ce v-am spus astazi doctorii m-ar lichida.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
MembruMobileApp1471803144 (acum 5 ani)

Daca mai aveti probleme cu atrofia nazala, cautati Filme nasale, este irigator cu vitamina E pentru refacerea mucoasei.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de MembruMobileApp1471803144
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de MembruMobileApp1471803144
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Utilizator11620813163 (acum 2 ani)

Buna ziua, am citit postarea dvs si vroiam sa va intreb daca ati gasit vreo solutie la problema dvs. Am si eu ceva asemanator . Va multumesc din suflet. Aurelian

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator11620813163
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator11620813163
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Utilizator11591130098 (acum 2 ani)

mie mi-a dat medicul picaturi oftalmice cu ciprofloxacina, dar nu se pun in ochi, se pun in nas, 3 pic/3 ori pe zi, 6 zile apoi rinopanteina 2-3 pufuri x3 ori pe zi

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator11591130098
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator11591130098
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Adriana (acum 2 ani)

Lasa trimiterile la orl pe care le da doctorul de familie.si mergi pe banii tai la un orl unde sa te consulte un specialist care sa aiba ani buni de meserie eventual sa fie chiar profesor doctor si o sa vezi ce bine o sa fie

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Adriana
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Adriana
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.