Clickmed
programare rapida la medic

Anxietate,probleme de concentrare raspuns medic

Anxietate Deficit de zinc
Intrebare postata de dan.p. cu 12 ani in urma

De o perioada destul de lunga nu ma simt prea bine , atat fizic cat si psihic.Am probleme de concentrare,nu ma simt capabil sa gandesc clar ,sa fiu hotarat pe ceea ce zic ,nu tin minte multe lucruri ,uit repede.Simt o presiune si o durere tot timpul in zona fruntii ,am o stare de oboseala ,somnolenta ,ma simt slabit din punct de vedere fizic ,imi vine greu pofta de mancare .E ca starea aceea dupa cateva pahare cand esti constient de tot ceea ce se intampla dar nu esti 100% stapan pe tine .Nu am rabdare ,n-am stare dar si daca incep sa fac ceva imi pierd interesul si ajung inapoi de unde am pornit ,sunt iritat si ma enervez repede ceea ce nu face parte din mine.Am fost la medicul de familie ,mi-am facut analize dar mi-au iesit bune.Am crezut ca poate e vorba de lipsa vitaminelor in corp, din lipsa poftei de mancare si de aceea am starea asta.Mi-am luat tot felu de vitamine , fructe ,am crezut ca o sami revin.Acum de cateva zile m-am gandit la sedentarism pentru ca locul de munca nu ma solicita fizic si acasa nu prea fac miscare .Am cautat pe internet si la sedentarism am gasit anxietatea ca si simptom .Mi-am regasit aici starile pe care le am si m-am gandit ca poate ma puteti ajuta/lamurii cu situatia mea.Totul se intampla de cateava luni .Eram capabil de foarte multe,stiam sa zic ce trebuie si cand ce trebuie dar acum parca cineva imi tine creierul foarte strans si nu ma lasa sa gandesc si mai e si conditia fizica .Tind sa cred ca e vorba de sedentarism ,de alimentatie .Va rog sa ma ajutati si sa ma lamuriti ce am de facut pentru ca imi afecteaza viata pe toate planurile.Astept raspunsul si ca multumesc

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Anxietate,probleme de concentrare"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

Dr. Cristian Irina MDr. Cristian Irina este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Astenia este o lipsa de putere fizica, intelectuala, poate avea cauze diverse :tratamentul efectuat pentru cancer: chimioterapie, radioterapie;  efecte secundare ale diverselor tratamente,  mobilitatea scazuta si timpul indelungat petrecut in pat, supra-oboseala, deshidratarea si nutritia p***a,  insomnia, stress-ul, durerea necontrolata, depresia,bolile endocrine si metabolice, cum sunt afectiunile glandei tiroide. Simptomele in astenie sunt variabile functie de cauza :oboseala generalizata, dureri musculare, dificultati la schimbarea pozitiei de la sezand la statul in picioare, dificultati in respiratie, tremuraturi sau friguri (care pot fi semne de infectie), depresie.
Deficitul de zinc implica dificultate de concentrare.
Se poate apela la psihoterapie.

 

 

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Cristian Irina
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Cristian Irina
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Anxietate.

Inscrie-te aici!
Advertisement
dan.p. (acum 12 ani)

Nu am apelat niciodata la psihoterapie si sincer nu stiu exact in ce consta.Cu o solutie sau un tratament pentru situatia mea daca mati putea ajuta sau doar psihoterapia e solutia?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de dan.p.
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de dan.p.
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Psih. Roxana Olaru MPsih. Roxana Olaru este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Dupa cum a spus si dna doctor, cea mai utila metoda ar fi psihoterapia.

In cadrul interventiei psihoterapeutice veti fi ajutat sa gasiti sursa problemei, a starilor pe care le aveti. Apoi, urmatorul pas va fi sa intelegeti ce se intampla si sa incercati sa va gasiti noi stategii de rezolvare. Nu vi se va spune ce sa faceti, ci veti fi ajutat sa va gasiti propriile solutii. Motivele pentru care se procedeaza astfel sunt bazate pe ideea ca nu este de dorit sa faceti toata viata psihoterapie.

Ceea ce am explicat eu mai sus este foarte concis. Daca mai aveti intrebari va rog sa le puneti.

Roxana Alina Olaru

psiholog, consilier psihologic, psihoterapeut, psihoterapie de cuplu EFT, educator prenatal 

tel. 0728.47.15.06
e-mail: [email protected]
web:  www.consiliere-psihologica.ro

web:  www.roxanaolaru.ro

 
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Roxana Olaru
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Roxana Olaru
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Stela (acum un an)

Buna ziua am 32 de ani și nu știu cum sa descriu ce mi se întâmpla eu ma mișc foarte încet dar in capul meu ma mișc foarte repede totul in jurul meu se întâmpla foarte repede pt câteva minute aud sunetele mult mai repede mi se pare ca mișc mâna foarte repede totul se întâmpla foarte repede după câteva minute imi revin la normal

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Stela
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Stela
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.