Clickmed
programare rapida la medic

Despre miopatii raspuns medic

Lupus Miopatie
Intrebare postata de silviuleata cu 12 ani in urma

Am facut EMG si rezultatul este minima suferinta de tip miopatie inflamatorie si sindrom de tunel carpian.Apoi am facut si biopsie muschi deltoid drept si tesut fascial.Rezultatul biopsiei :Fibrele musculare au structura interna normala.Distributia fibrelor pe tipuri histoenzimatice releva inmultirea fibrelor de tip I,talia fibrelor de tip I este mai mica decat a celor de tip II.Discreta reactie celulara in jurul unei venule.Fascie:Tesut conjuctivo-adipos si fascial cu minima hiperemie ,nu se observa semne de inflamatie .Concluzie:fragmentul de muschi biopsiat prezinta modificari morfologice discrete si nespecifice .Minima reactie celulara in jurul unui vas .Ac***a in vedere caracterul focal al leziunilor din miopatiile inflamatorii nu se poate totusi exclude o miopatie inflamatorie usoara..
Am facut si analiza anticorpi anti JO1 si a iesit negativ,antitoxoplasma IGMsi IgG ,antitoxocara IgM si IgG ,toate negative.In luna ianuarie 2010 mi-a iesit analiza anti ADN dublucatenar pozitiva,am repetat-o in luna mai si mi-a iesit negativa,FAN negativ anticardiolipinici negativ.Doar anticoagulantul lupic a iesit slab pozitiv.Mentionez ca am dureri de muschi la maini si picioare .Durerile nu sunt mari, sunt ca o febra musculara ,usoara.Aceste dureri le am de un an de zile ,dar la inceput ma dureau muschii de la maini,dupa efort.Dupa aproximativ 6 luni au inceput sa ma doara si muschii de la picioare dar nu numai la efort ci si fara efort,de exemplu cand ma trezesc din somn,dimineata.Uneori cand ma ridic din scaun,ma dor soldurile dar in mers ,dupa un timp inceteaza durerea.
Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac in situatia asta,trebuie sa urmez ceva tratament ,o anumita dieta sau ce anume trebuie sa fac sa ma simt bine.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Despre miopatii"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

Dr. Cristian Irina MDr. Cristian Irina este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

ar fi bine sa fiti examinat de un medic reumatolog ,sunt necesare examene suplimentare (teste de sange ca CK, LDH , eventual explorarea functiei tiroidiene). Sindromul de canal carpian depistat prin electromiografia descrisa impune tratament cu antiinflamatoare nonsteroidiene, antialgice (eventual si opioid-like), purtarea unei orteze de pumn (in timpul noptii) cel putin timp de 2 saptamani, punerea in repaus a articulatiei pumnului, fizioterapie (ultrasunete).
Sindromul de tunel carpian reprezinta o neuropatie deteminata de compresia nervului median in canalul carpian pe care il strabate impreuna cu tendoanele muschilor flexori ai degetelor.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Cristian Irina
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Cristian Irina
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.