Clickmed
programare rapida la medic

Cyclacur sunt anticonceptionale? raspuns medic

Infertilitate feminina
Intrebare postata de elyza80 cu 12 ani in urma

Buna.m-am hotarat ca a venit timpul sa am un copil.am 31 ani si am mers la doctor ptr control .mi-a descoperi un chist ovarian de 2 mm la ovarul drept.mi-a dat tratament cu cyclacur ptr 3 luni.pe 11/01/2012 am terminat tratamentul.pe 15 /01/2012 mi-a venit menstruatia.pot deja incerca sa am copil in perioada fertila imediat urmatoare din aceeasi luna?ca am citit ca nu prea e bine sa incerci imediat dupa intreruperea anticonceptionalelor?dar dilema e ca nu stiu sigur dc cyclacur sunt anticonceptionale.cand am mers la doctor nu mi-a zis nimik cum ca ar trebui sa fac o pauza de 2,3 luni de la incetarea tratamentului.doar a zis ca chistul a disparut si ne-a calculat perioada fertila.va rog.spuneti-mi dc putem incerca chiar in aceasta luna,in perioada fertila sa concepem copilul?multumesc mult.eliza

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cyclacur sunt anticonceptionale?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (5)

Pena (acum 12 ani)

Chisturile se trateaza cu anticonceptionale, care reprezinta tratamente hormonale. Chisturile apar din cauza dereglarilor hormonale.. Si fiica mea, care este minora, pentru un chist pe unul dintre ovare, a luat anticonceptionale timp de cateva luni. Chistul s-a resorbit in urma tratamentului. Sanatate.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Google (acum 12 ani)

Sarcina dupa anticonceptionale

autor: Simona Chiric03 Noiembrie 2011
Se intampla adesea sa aud o femeie in jurul varstei de 25 de ani care cand vine vorba despre un copil sa spuna: "nu este momentul potrivit" si majoritatea acestor femei recurg la folosirea pilulelor contraceptive ca metoda de a se feri de o sarcina.

Dar vine si "momentul potrivit", cand alegerea facuta cu ceva timp in urma incepe sa le ridice probleme:

• "Cat timp o sa-mi ia acum, ca nu mai iau pilule, sa concep un copil?"

• "Cat trebuie sa astept dupa oprirea tratamentului cu anticonceptionale pana sa incerc sa raman gravida?"

• "Existe pericole pentru viitorul meu fat daca eu am luat anticonceptionale mult timp?"

• "Pilulele pot provoca infertilitate?"

Sunt doar cateva dintre intrebarile care le vin in minte celor care isi doresc sa devina mame.

Adevarul este acela ca pilulele nu iti vor afecta cu nimic fertilitatea sau sarcina, doar ca e bine sa-ti pregatesti corpul pentru aceasta noua etapa.

Nu conteaza cat de lunga a fost perioada in care ai luat anticonceptionale, 12 luni sau 12 ani, majoritatea doctorilor recomanda o perioada de 1 pana la 3 luni de pauza inainte de a incerca sa ramai insarcinata. Multe femei se tem ca nu vor mai putea concepe un copil dupa o perioada mai lunga in care au luat anticonceptionale si ajung sa se cam grabeasca sa incerce sa ramana insarcinate.

Anticonceptionalele functioneaza prin prevenirea ovulatiei. Odata ce incetezi sa le mai iei, hormonii sunt eliminati din corp destul de repede, de obicei in doar cateva zile. Dupa acest proces, corpul are nevoie de timp pentru a reveni la functiile sale reproductive normale. Fiecare organism este diferit, asa ca este posibil ca unora sa le ia doar cateva saptamani pana ca ovulatia sa inceapa din nou, altora le sunt necesare 2-3 luni.

Daca inainte de a incepe tratamentul cu pilule aveai probleme de ovulatie, acestea pot persista si acum. Exista femei care iau pilule tocmai pentru reglarea ciclului menstrual si a ovulatiei, asa ca, in acest caz, nu te poti astepta ca in momentul in care incetezi tratamentul sa se schimbe brusc lucrurile.
Rabdarea, cheia succesului!
In momentul in care incetezi sa mai iei pastilele ar trebui sa urmezi o perioada in care sa-ti pregatesti corpul pentru o urmatoare sarcina. In loc sa te grabesti spre conceptie, e bine sa-ti rezervi cateva luni in care sa te relaxezi si sa te bucuri de viata alaturi de partenerul tau.

Te vei bucura mult mai mult de experienta sarcinii daca o iei pas cu pas. Mai mult decat atat, e bine sa opresti luarea pilulelor cu trei luni inainte de momentul pe care tu il consideri potrivit pentru a concepe. Astfel, nu vei mai fi atat de tentata sa te grabesti.

Te poti relaxa daca te temi ca nu vei mai putea avea un copil dupa pilule. Majoritatea femeilor nu au nici o problema in a ramane insarcinate dupa anticonceptionale, dar exista si un procent scazut de femei care intalnesc dificultati in ceea ce priveste regularitatea ciclului menstrual.
Recomandari pe aceeasi tema:
La cat timp dupa renuntarea la anticonceptionale poti ramane insarcinata?
Anticonceptionalele si sarcina. La cat timp pot ramane insarcinata?
Sarcina si anticonceptionalele Lo-Feminal
Anticonceptionalele si viitoarea sarcina
Sarcina dupa anticonceptionale. Cand?

Lasa-i corpului tau un ragaz de 1-3 luni si vei vedea ca ciclul tau va reveni la regularitatea dinainte de pilule. Aceasta perioada ii va permite corpului sa elimine toti hormonii din anticonceptionale, iar tie iti va oferi timpul necesar inceperii tratamentului cu acid folic si vitamine pentru perioada prenatala, care iti vor pregati corpul pentru ducerea la bun sfarsit a unei sarcini si nasterea unui copil sanatos. Tratamentul cu acid folic dinainte de a ramane insarcinata scade considerabil riscul de a avea un copil cu malformatii sau de a avorta.
Spune "nu" stresului
Dupa aceasta perioada poti incepe sa te gandesti mai serios la sarcina. Nu te stresa daca nu iti iese din prima: este posibil ca organismului tau sa-i ia ceva mai mult pana intra in ciclul normal de fertilitate.

Daca ai indoieli in legatura cu ovulatia ta, poti achizitiona un test de ovulatie de la farmacie pentru a te ajuta sa identifici perioada fertila. Ideal ar fi sa nu te grabesti nici in cumpararea acestor teste. De ce sa nu te distrezi cateva luni alaturi de partenerul tau doar incercand sa concepeti un copil?

Toata graba de a ramane insarcinata nu te va face decat sa te stresezi, iar stresul face si mai dificila conceptia. Ia in considerare si faptul ca nu tuturor femeilor le sunt suficiente 3 luni pentru a reveni la un ciclu normal, exista cazuri in care este nevoie chiar de un an.

Nici daca ramai insarcinata imediat dupa incetarea pilulelor nu trebuie sa te ingrijorezi. Nu exista dovezi care sa arate malformatii suferite de fat din cauza pilulelor. Daca se intampla, se intampla si nu poti decat sa te bucuri de asta.

Au existat femei care au ramas insarcinante chiar in timp ce inca mai luau pilule. Ideea "timpului de asteptare" este doar o varianta care te poate ajuta in cazul in care organismul tau este mai lent. Poate suna ca un cliseu, dar sarcina se iveste adesea atunci cand incetezi sa mai incerci si… atunci cand trebuie sa se intample! Asa ca relaxeaza-te si distreza-te cu procesul de incercare de a concepe.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Dr. Cristian Irina MDr. Cristian Irina este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

cyclacur este un preparat estroprogestativ (hormonal, contine estradiol si norgestre) , nu are actiune contraceptiva;

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Cristian Irina
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Cristian Irina
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Infertilitate feminina.

Inscrie-te aici!
ramona (acum 10 ani)

cyclacur NU SUNT ANTICONCEPTIONALE....aproo..."google" stii atat de multe lucruri...randuri intregi ai scris....de mirare cumde nu stiai ca cyclacur nu sunt anticonceptionale:P

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
ramona (acum 10 ani)

buna seara....o intrebare as avea si eu...de un an de zile incercam pt un copilas...doctori am schimbat multi intron final am gasit unul "normal"care mia spus ca barbatul meu sufera de varicocele.am facut operatia in urma cu 2 luni...o reusita.eu am facut toate analizele din care a reiesit ca am o trompa inchis a si nivelul de progesterone era scazut si mi sa dat cyclacur pt 2 luni.acumintreabarea este:unul din doctori mia spus ca lichidul care este in trompa inchisa poate "ucide"ovulul.doctorul"normal" mia zis ca asa ceva nu ezista...dar pentru ca celalalt "domn" ma speriat destul de tare acum imi vine greu sa cred ca likidul intradevar nu poate afecta ovulul.intrebarea ,in final,este poate sau nu poate "ucide"ovul eliminat la ovulatie? (preferabil un raspuns de la profesionist)va multumesc anticipat

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.