Clickmed
programare rapida la medic

Mainile reci tot timpul raspuns medic

Boli de inima
Intrebare postata de membru211118 cu 12 ani in urma

D-na doctor,am problema asta de foarte multi ani,am facut analize si mi-au spus ca am sangele mai gros,am facut niste injectii in burta,dar la fine tot asa erau mainile..Acum am facut un "dopler"si mi-a zis ca din cauza stresului si a fumatului,mi-a dat un tratament..In rest e totul normal,nu sufar de nimic...Problema e ca eu cant la pian,orga si chiar daca mainile sant calde,in cateva minute se racesc.Ce credeti ca ar fi bine sa fac??Multumesc!!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Mainile reci tot timpul"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (6)

Google (acum 12 ani)

Sindromul Raynaud este o dereglare functionala a arterelor periferice. Acest sindrom apartine grupului dereglarilor vasospastice ale extremitatilor. In conditii fiziologice normale, atunci cand suntem expusi la frig, vasele de sange se contracta, reducand caldura degajata in corp. In sindromul Raynaud, terminatiile nervoase sunt prea sensibile la frig.
Chiar si cea mai mica scadere a temperaturii poate determina o contractie puternica a vaselor si blocarea arterelor periferice. Aceste modificari in organism se petrec foarte rapid si se pot prelungi de la cateva minute la cateva ore. Pot afecta unul sau mai multe degete, sau doar portiuni ale degetelor.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
google (acum 12 ani)

Destul de multe femei se plang ca, indiferent de anotimp, mainile si picioarele lor sunt palide si reci ca gheata.
Daca si tu faci parte dintre ele, inseamna ca suferi de tulburari ale circulatiei periferice sau, in limbaj medical, de sindromul cronic de insuficienta circulatorie. Nu intra, insa, in panica, nu e chiar atat de grav pe cat suna.

Fara indoiala ca este mai mult decat neplacut sa ai in permanenta mainile si picioarele reci. Deseori te simti jenata daca trebuie sa strangi mana cuiva, ca sa nu mai vorbim de disconfortul resimtit fara incetare, de furnicaturile, amorteala sau chiar durerile ce apar mai ales pe vreme rece.

Cum se explica toate acestea? Cauza unei astfel de afectiuni neplacute si uneori dureroase este circulatia sanguina deficitara in zonele respective.

Exista studii medicale extinse care au aratat ca, in prezenta unor temperaturi scazute, organismul alimenteaza prioritar cu sange creierul, rinichii si inima, "micsorand" viteza circulatorie in zonele periferice ale corpului.

Cele mai frecvente cauze ale unei astfel de circulatii periferice proaste sunt bolile aparatului circulator, ateroscleroza, artrita (arteriopatie obliteranta periferica) cele inflamatorii si cele ale vaselor arteriale. La nivelul mainilor, apropierea anotimpului rece si vremea ploioasa, de toamna, poate provoca dureri, furnicaturi, precum si fenomenul de cianoza (pielea capata o culoare violeta sau albastruie).

In unele cazuri poate aparea si fenomenul Raynaud, o afectiune caracterizata printr-o contractie a vaselor de sange.
In sindromul cronic cu manifestare atenuata poti scapa de senzatiile neplacute daca introduci mainile in apa calduta sau iei contact cu o sursa de caldura.

La picioare, suferintele cauzate de circulatia p***a se manifesta atat la mers, cat si in repaus, si au caracter constant. Talpile si p***a piciorului sunt reci, dureroase, uneori se invinetesc sau se albesc.

Ar trebui mentionat si ca aceasta neplacere se mosteneste. Daca unul dintre parinti sau bunici se confrunta cu o asemenea problema, copiii au sanse mari sa le calce pe urme.

Sfaturi practice
Iata trei exercitii simple pentru imbunatatirea circulatiei sanguine si cresterea rezistentei vaselor de sange:
- Plimba-te pe varfurile degetelor, pe calcaie, apoi pe partea interioara a labelor picioarelor si pe urma pe cea exterioara. Repeta de cateva ori.

- Misca degetele de la picioare si roteste din glezna fiecare picior, in sensul acelor de ceasornic si invers. Repeta acest exercitiu ori de cate ori ai ocazia. Ajuta la relaxarea picioarelor si la "incalzirea" lor dupa ce ai stat vreme indelungata nemiscata.

- Foloseste-ti degetele de la picioare pentru a ridica mici obiecte de pe jos. Exercitiile aerobice, alergarea, mersul pe bicicleta, plimbarea, dansul, urcatul scarilor sunt doar cateva dintre activitatile fizice care, practicate regulat, ajuta la imbunatatirea circulatiei sanguine in special in extremitati.

In plus, poti folosi ca metode de "incalzire rapida" alte cateva solutii:
- Maseaza-ti energic mainile si picioarele cu ulei de eucalipt pana cand simti ca ele se incalzesc. Maseaza fiecare deget cu miscari circulare, folosind degetul mare de la mana si varfurile celorlalte degete.

- Tine-ti picioarele in apa calda (cat de calda suporti). Pune in 5 litri de apa calda un pumn de frunze de urzica si tataneasa si tine picioarele in apa timp de 10 minute.
- Fa un dus fierbinte sau o baie scurta, doar cat sa te incalzesti.

Hainele calduroase pot reduce suferinta
Pentru a diminua suferintele pe care le provoaca circulatia periferica p***a, medicii recomanda pe timp de iarna purtarea unor haine groase, a unor incaltari calduroase, precum si evitarea fumatului, intrucat consumul de tutun dauneaza vaselor de sange.

In cazurile mai grave se poate apela la metode chirurgicale, de tipul bypassului, la mici interventii ce presupun realizarea unor dilatatii cu ajutorul stenturilor (mici cilindri elastici, cu ochiuri, facuti din aliaje de nichel si crom, care mentin vasele de sange dilatate).

Stiai ca...
- Specialistii au descoperit ca persoanele care au probleme circulatorii periferice au un somn mai putin odihnitor decat cele care nu au astfel de probleme? Cand picioarele sunt calde, caldura corporala este distribuita in mod egal in intreg organismul. Acest lucru are un efect pozitiv asupra somnului.

- Persoanele cu digestie dificila si lenta au si probleme circulatorii? De aceea, amelioreaza folosind la mancare condimente picante.

- Fumatul contribuie major la "racirea" extremitatilor, deoarece produce vasoconstrictie (ingustarea vaselor de sange). Daca nu esti fumatoare, evita sa stai in fum. Si fumatul pasiv are efecte negative asupra circulatiei sanguine, ca de altfel si excesul de alcool, cafea si zahar.

Pentru reglarea circulatiei se pot urma si tratamente cu medicamente vasodilatatoare. Mai poti scapa de aceasta neplacere sau ii poti reduce serios efectele, cu ajutorul masajului, a exercitiilor fizice si a unor tratamente cu plante medicinale.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Medic Epuran MMedic Epuran este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Ar fi indicat de primă intenţie consumul unor cantităţi crescute de lichide (pentru eliminarea zilnică a mai mult de 2 litri de urină) precum şi efectuarea unor analize de sânge (în special testele de coagulare)

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Medic Epuran
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Medic Epuran
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Boli de inima.

Inscrie-te aici!
membru211118 (acum 12 ani)

Multumesc ptr sfaturile d-voastra...

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de membru211118
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de membru211118
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
sfiriac laura (acum 10 ani)

imi amortesc maimile dar numai jum facatate din palma.Ce sa fac am luat milgama tb ,dar nu sa imbunatatit situatia .

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Rahe (acum 10 ani)

Buna,am o problema,mainile si picioarele sunt in permanenta reci,fumez mult, sunt mai tot timpul stresata si + de asta sunt o persoana nu tocmai optimista. La frica sau emotii mainile se incalzesc foarte repede si anormal.Credeti ca ma puteti ajuta cu un sfat?
Multumesc anticipat

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.