Clickmed
programare rapida la medic

Prima menstruatie

Ciclul menstrual
Intrebare postata de csa cu 12 ani in urma

Sunt la prima menstruatie si mi -a venit de 2 ori pe luna,este ceva anormal.va multumesc

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Prima menstruatie"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

Da (acum 12 ani)

Se intampla ca la inceputul menstruatiei sa fie dereglari adica sa-ti vina de 2 ori intr-o luna sau sa-ti vina la 2-3 luni. In primele luni, durata menstruatiei este de obicei neregulata, dar cu timpul se stabilizeaza. Lungimea ciclului pate varia de la o luna la alta si de la o persoana la alta.
Poate sa-ti vina mai tarziu, daca esti stresata, pierzi sau castigi brusc in greutate, calatoresti sau daca se schimba anotimpul, te muti de la ses la munte ori invers. Deoarece nu stii intotdeauna cand vei avea menstruatia, e bine sa porti mereu la tine un tampon.

O data ce menstruatia a aparut, inseamna ca poti ramane insarcinata si poti avea un copil. Daca esti activa sexual, poti sa ramai insarcinata, chiar daca nu ti-a venit ciclul.
Cum stii ca iti vine ciclul

Noteaza-ti intr-un caiet zilele de menstruatie. La urmatoarele cicluri, noteaza-ti la fel. Daca numeri zilele dintre cicluri, iti faci o idee de durata acestuia. Scrie si daca ai crampe, dureri (la ovulatie), daca iti curge mult, daca te patezi si intermenstrual (la ovulatie) si care sunt simptomele dinaintea ovulatiei (sindromul premenstrual). Majoritatea fetelor nu au tulburari in decursul ciclului. Daca apar crampele sunt usoare dar, cu timpul pot deveni acute.
Observa-ti corpul. In timpul ovulatiei poti sa ai crampe sau dureri de spate ori, uneori, sangerari minime ( de una , doua zile). Este un semn ca peste doua saptamani incepe menstruatia. Dupa ovulatie, sanii se intaresc, sunt mai grei si mai mari.
Inainte de menstruatie ai dureri de cap, de spate, sau insomnii, iti apar cosuri, esti deprimata, irascibila si plangareata. Aceste sunt alte semne prin care iti dai seama ca vine ciclul.
Secretia vaginala care apare la ovulatie este filanta, abundenta, iar cea care apare dupa ovulatie, pana in apropierea menstruatiei, devine vascoasa. La doua saptamani dupa ziua in care ai avut cea mai filanta scurgere, incepe menstruatia. Poti sa folosesti aceasta tehnica ca metoda anticonceptionala, la fel ca si masurarea temperaturii amtinale (creste cu 0,4 - 0,8 grada in ziua in care ovulezi) si notarea ciclurilor menstruale pe calendar (asa anticipezi ciclul urmator si momentul probabil al avulatiei). Metoda contraceptiva bazata pe temperatura este totusi imprecisa si nu este recomandata la adolescente.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.