Clickmed
programare rapida la medic

Sideremie raspuns medic

Boli ale sangelui Supraincarcare cu fier
Intrebare postata de irina92 cu 12 ani in urma

In urma unor analize pentru angajare, am fost suspectara cu sideremie minora. Am mai facut niste analize, iar primul rezultat, la chimie umeda 2kit1 este de 156 ( val. normala intre 37-145).mai trebuie sa astept inca o saptamana dupa urmatoarea analiza ca sa mi se poata da un diagnostic.
Imi puteti spune va rog daca e ceva grav? Doream sa fac un copil in acest an. E posibil sa am probleme din cauza sideremiei?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Sideremie"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

Dr. Cristian Irina MDr. Cristian Irina este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Cresterea sideremiei (fierului seric) se poate intalni in: talasemie(este necesara si o electroforeza a hemoglobinei); anemii sideroblastice(necesita si un frotiu de sange); anemii hemolitice; hemocromatoza idiopatica (sideremia crescuta poate indica supraincarcarea cu fier, cu valori foarte mari ale fe seric.); eritropoieza ineficienta cu distructie crescuta a precursorilor eritroizi medulari (recadere in anemia pernicioasa; anemii diseritropoietice congenitale).medicul va formula diagnosticul in baza investigatiilor biologice, clinice.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Cristian Irina
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Cristian Irina
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Boli ale sangelui.

Inscrie-te aici!
Advertisement
mihaiela (acum 8 ani)

buna ziua. mi-a iesit sideremia marita 169.25 (valori normale 37-145), numarul erittrocite 5.12 (valori normale 3.8 - 5.1 )
limfocit 19.9 (valori normale 20 - 55 )
nu inteleg de ce e asa de mare sideremia , nu am facut tratament cu fier ....
dar de 3 zile am o stare de greata permanenta si nici nu-mi trece ...nu stiu daca are legatura cu sideremia crescuta . ce ar trebui sa fac ?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.