Clickmed
programare rapida la medic

Raceala la plamanii? sau ce...?

Boli respiratorii Postherpetic
Intrebare postata de Aurelia-Mariana cu 12 ani in urma

Am o durere in piept de vreo 3 zile .Ma tine atunci cand trag aer in piept mai mult sau cand stranut sau tusesc .simt ca un cutit infipt in partea inimii caci in zona aceea ma doare.Durerea persista atunci cand inspir si cand expir.Ma puteti lamuri ce poate fi?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Raceala la plamanii? sau ce...?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

Dar (acum 12 ani)

Ar putea fi o nevralgie intercostala. De ce nu mergi la medic?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
google (acum 12 ani)

Ce este nevralgia
Nevralgiile sunt atacuri severe, dureroase, localizate de-a lungul unuia dintre nervi. Ele pot fi cauzate de traumatismul sau iritaţia nervului însă, de cele mai multe ori, cauza rămâne necunoscută. Anumite nevralgii pot apărea ca rezultat al virusului herpetic zosterian.
Acesta produce nevralgia postherpetică sau infecţia cu herpes simplex. Nevralgia postherpetică poate determina afectarea funcţională. Ea prezintă, în mod tipic, o durere arzătoare constantă care este mai puternică decât scurta componentă ascuţită, sfredelitoare. Atingerea sau mişcarea- chiar un strănut- poate provoca un nou atac dureros. Durerea nervoasă poate dura săptămâni, luni şi uneori ani după ce toate celelalte semne de infecţie herpetică au dispărut.

Nevralgia de trigemen, cea mai frecventă dintre toate nevralgiile, este caracterizată de dureri severe, ascuţite, asemănătoare şocurilor electrice, localizate la nivelul unei jumătăţi de faţă. Durerea este declanşată frecvent de vorbit, mestecat sau spălatul pe dinţi. O formă de nevralgie, numită nevralgia glosofaringiana, este caracterizată de atacuri recurente de dureri severe, localizate la nivelul peretelui posterior infaringian, amigdalian, la nivelul urechii medii şi bazei limbii. Atacurile pot fi precipitate de mişcări de tipul vorbitului sau înghiţitului, durerea putând fi intensă. Nevralgia occipitală determină durere la nivelul bazei craniului care de multe ori ţâşneşte spre scalp dinspre zona din spatele urechii. Nevralgia intercostală este localizată în spaţiul dintre două coaste. Nevralgiile încep, de obicei, după vârsta de 40 de ani, fiind mai frecvente la vârstnici.

Semnele şi simptomele nevralgiei
Atacuri dureroase extrem de puternice, asemănătoare unor pumnale sau dureri arzătoare, continue.
Durerea poate avea o componenţă de fundal ca o senzaţie de arsură peste care se poate suprapune o senzaţie de durere ascuţită ca şi cum porţiunea respectivă ar fi străpunsă de cuţite. Durerea apare în atacuri episodice ce pot dura de la secunde la minute, episoadele putându-se repeta pe o perioadă de zile sau săptămâni. În timpul fazei acute a bolii, puteţi avea o hipersensibilitate la atingere sau la cea mai mică senzaţie dureroasă. Puteţi avea senzaţia că până şi senzaţiile normale dinainte pot fi resimţite ca dureroase.

Diagnosticul nevralgiei
Diagnosticul se bazează, de obicei, pe semnele şi simptomele de boală şi pe excluderea altor afecţiuni ce pot avea o simptomatologie similară.

Cât de gravă este nevralgia
Deşi durerea poate fi foarte puternică, astfel încât să interfere cu funcţionarea dumneavoastră obişnuită, afecţiunea nu este ameninţătoare de viaţă. Atacurile pot apărea şi înceta în mod variabil, dar perioadele nedureroase dintre atacuri se pot scurta o dată cu înaintarea în vârstă.
Tratamentul nevralgiei

Primul pas terapeutic este reprezentat de folosirea medicamentelor ce pot ameliora simptomatologia. Tipul medicamentelor prescrise de medicul dumneavoastră depinde de tipul de nevralgie pe care îl prezentaţi şi de severitatea simptomatologiei. Dacă medicamentele nu sunt eficiente, se poate trece la efectuarea altor proceduri, inclusiv chirurgicale. Altă procedură este reprezentată de fizioterapie, care poate ameliora anumite nevralgii, prin folosirea tehnicilor de desensibilizare.
Următoarele proceduri sunt folosite uneori în cazul nevralgiei postherpetice: stimularea nervoasă electrică transcutanată (TENS) implică implantarea electrozilor în aria dureroasă. Aceştia sunt ataşaţi la un mic stimulator portabil. Stimulatorul generează mici impulsuri electrice nedureroase care se transmit de la electrozi spre căile nervoase din vecinătate. Pentru controlul senzaţiei dureroase, dumneavoastră închideţi şi deschideţi aparatul de stimulare folosind un dispozitiv de comandă. Modul în care aceste impulsuri electrice ameliorează durerea nu este exact cunoscut. O teorie susţine că impulsul stimulează producerea de endorfine, ce sunt substanţe naturale cu efect analgezic.
A doua metodă este chirurgia nervoasă. Ultima soluţie poate fi intervenţia chirurgicală numită „distrugerea zonei de intrare a rădăcinii dorsale" (DREZ). Prin această intervenţie se distruge zona în care nervii periferici afectaţi intră în sistemul nervos central. Acest lucru împiedică nervii să mai transmită mesaje dureroase neadecvate spre creier. Operaţia chirurgicală este riscantă deoarece implică deconectarea câtorva vertebre.
Durerea este provocată de o iritaţie sau de o leziune a unui nerv senzitiv, evoluând, în general, prin crize destul de intense, dar între crize poate persista un fond dureros.

Mai mult: Nevralgia poate fi: facială (provoacă o durere supraacută în zona controlată de către nervul trigemen); interstiţială (intervine de ambele părţi, dar urmează traiectul de inervaţie cutanată care taie oblic coastele); prin iritarea nervilor membrelor (coboară în lungimea unei benzi strâmte până la extremitatea membrului).

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Aurelia-Mariana (acum 12 ani)

Multumesc pentru raspuns,am sa ma duc la doctorul meu de familie sa-mi prescrie un tratament adecvat. O zi buna va doresc si multa sanatate caci avem mai. multa nevoie de ea decat altceva

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aurelia-Mariana
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aurelia-Mariana
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Doina 92 (acum 11 ani)

Buna ziua as vrea sa cer sfatul unui medic... in urma cu 2 ani am fost diagnosticata cu tub pulmonara .... am primit tratament timp de 6 luni, dupa 6 luni am fost la medic si am facut o radiografie si o zis ca totul e bine, o zis sa vin peste 6 luni iar la control am fost si iar am facut o radiografie si totul o iesit bine, mia zis sa ma duc peste 1 an... dar am niste intepaturii in partea stinga a plaminuluii ma doare si umbarul si toata miina pina la virful degetelor, miina citeodata imi amorteste, dar cind fac exercitii fizice nu ma doare si ma simt mai bine, ultima intrebare este ca daca as putea merge la mare ? mersi anticipat.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.