Clickmed
programare rapida la medic

Este posibil ?

Ciclul menstrual
Intrebare postata de CARMEN76103276 cu 12 ani in urma

Este posibil sa intru la menopauza imediat dupa ce am intrerupt anticonceptionalele?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Este posibil ?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

Dara (acum 12 ani)

Dupa 35 ani sunt contraindicate anticonceptionalele. Nu cred ca intrarea la menopauza tine de anticonceptionale, desi utilizarea acestora dupa 35 ani duce la dereglari hormonale serioase si nu numai. La varsta de peste 35 ani este rec steriletul ca metoda contraceptiva. La menopauza se poate intra oricand dupa 40 ani. Eu am 49 si inca nu am intrat. Vei intra la menopauza cam la aceiasi varsta la care a intrat si mama ta. Daca ai avut prima menstruatie la varsta mai mica, poti intra mai repede. Eu am avut prima menstra la 15 ani. Sunt mai multi factori care influenteaza . In nici un caz nu mai lua anticnceptionale daca ai peste 35 ani, Sanatate.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Dara (acum 12 ani)

Contraceptivele determina numeroase manifestari metabolice adverse, dintre care:
1. Cresterea unor hormoni in plasma (tiroxina si hidrocortizon) cu afectarea echilibrului tuturor hormonilor.
2. Cresc cantitatea factorilor de coagulare (VII, VIII, IX, X si fibrinogen) care cresc considerabil coagubilitatea sangelui, de aici risculmare de tromboze, mai ales la fumatoare;
3. Micsoreaza fluxul biliar si perturba compozitia sucului biliar (fiere) favorizand formarea pietrelor la fiere (litiaza biliara);
4. Creste nivelul plasmatic al colesterolului si trigliceridelor, ridicand mult riscurile bolilor cardio-vasculare, aterosclerozei si accidentelor vasculare. Totodata acest efect predispune la ingrasare. Se spune ca nu ingrasa contraceptivele, atunci de ce in SUA sunt intersize persoanelor cu greutate peste 90kg?
5. Depresie;
6. Cresterea presiunii arteriale
7. Pigmentarea pielii, aparitia petelor maronii;
8. Cresc foarte mult riscul aparitiei cancerelor. Studii de specialitate efectuate pe loturi de femei aflate la menopauza au scos la iveala efecte sumbre ale utilizarii anticonceptionalelor combinate dupa cativa ani de folosire! Studiul a fost intrerupt dupa 5 ani! Aceasta fiinda pacientele prezentau o incidenta ingrijorator de crescuta a cancerelor de san, al metroragiilor (sangerari uterine evident, in afara mesntruatiei), atacului cerebral si al bolilor de inima.
9. Reactii adverse relativ minore la administrare: greata, voma, ameteli, cefalee, tensiune in sani cu durere, edeme generale (retentie de apa in tesuturi), crestere in greutate, hirsutism (cresterea excesiva a parului si in zone in care acesta nu ar trebui sa fie vizibil), acnee, cloasma (aparitia pe fata a unor pete galbene-maronii), efecte negative minore dar care pt perturba considerabil viata de zi cu zi a femeii;
10. Cresc frecventa candidozelor vaginale;
11. Uneori apar sangerari uterine neregulate intre menstruatii;
12. Virilizare a fatului feminin daca se administreaza in timpul sarcinii, eventual in stadiu intial cand inca nu este depistata;
13. Provoaca rar icter colestatic
14. Rar apar adenoame hepatice (cancer hepatic)
15. Cresc usor frecventa cancerului mamar la femeile tinere;
16. Creste glicemia
17. Crampe musculare si colici abdominale.

Contraceptivele hormonale se vor administra numai dupa o evaluare clinica completa, iar prezenta factorilor de risc precum bolile cardiovasculare, varsta peste 30 de ani, fumatul (fumatoarelor le sunt recomandate mai degraba contraceptivele cu progesteron, fara estrogeni), boli tromboembolice, hepatite sau tulburari hepatice, carcinoame estrogen-dependente (cancere vaginale, uterine, ovariene, mamare) suspectate sau certe, sangerari uterine nediagnosticate si sarcina reprezinta contraindicatii.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.