Clickmed
programare rapida la medic

Boala cronica si alcoolul raspuns medic

Alcoolism
Intrebare postata de ocsiistvan cu 12 ani in urma

Buna ziua ,si LA MULTI ANI!Sunt un barbat de 52 ani,cu antecedente de fibrilatie atriala paroxistica.Am avut mai multe crize, cca 7-8,majoritatea au necesitat internare de urgenta.primul episod am suferit la varsta de 26 ani,de care am scapat doar cu defibrilatorul! dar celelalte episoade au trecut medicamentos.La primul episod ,m-a intrebat medicul ,daca consum alcool?,deoarece anestezierea mea inainte de interventie a durat cam mult,zicea medicul,si era curios daca beau,afirmatia lui suna cam asa:"ma baiete ai un depozit de alcool in tine!abia am reusit sa te adormim!"La care m-am cam simtit ofensat,deoarece nu obisnuiam la vremea acea sa fiu un consumator de alcool notoriu!Medicul respectiv in momentul de fata este Prof.Conf. X ,nu e frumos sa dau numele ,dar multumesc pe aceasta cale,ca m-a ajutat in menumerate ori.Nu vreau sa va plictisesc cu pataniile mele,mult....doar atat ca am ramas dupa internari in stare de vindecat complet,si cu tratament la domiciliupana in momentul de fata,cu urm.medicamente,si doza zilnica:-betaloc zoc 50mg(0,25--0--0,25),amiodarona 200mg(1-0-0)trombostop(1 sau 1 1/2,in functie de INR),aspenter(0-1-0),sinvastatin(0-0-1).acest tratament tin de vreo 4-5 ani foarte riguros,(ca deja m-am saturat)oricum mi-a intrat in reflex,luarea lor.Doctorita care m-a trateaza mi-a interzis cu desavarsire sa mai consum alcool!Iar un doctor de salon(cand am fost internat ,nu a ezitat sa-mi spuna:"domnule ,daca mai bei cate un paharel ,nu uita sa iei pirulele!!!)care ma stia de mai multa vreme,si cunostea starea mea,si ,si faptul ca eu mai beau cate un paharel ocazional,aproape zilnic 25-50ml,dar nu mai mult ,sincer,sau o bere ,sau 2-3 pahare de vin dar niciodata mai mult de 300-400ml!In totdeauna am fost sincer si am recunoscut ,cum o fac si acum.Subliniez faptul ca in totdeauna mie rau dupa 3-4 ore daca beau,sa fie si din cauza ca iau si medicatie zilnic!?Au trecut si sarbatoriile de iarna dar nu am consumat in trei saptamani,500ml,tarie,4 beri sau 1 litru de vin!La inaltimea 185,greutate de 110 kg,cantitatea aceasta de alcool ar trebui sa suporte fara grija ,si fara stare de rau!Mentionez faptul ca trc printr-o perioada mai dificila din cauza grijilor,rata la banca,loc de munca existent dar cu salarii diminuate,si sanatatea ...stressul zilnic!!!Va rog scrieti-mi daca fac o gresala consumand alcool in timpul tratamentului medicamantos,banuiesc ca nu procedez bine ,dar daca sunt expus unor riscuri mai grave,sau se poate agrava simptomele!???Va multumesc,anticipat,cu stima si respect!B.I.,din Cluj Napoca

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Boala cronica si alcoolul"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

Dr. Cristian Irina MDr. Cristian Irina este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

in timpul oricarui tratament medicamentos ,nu este indicat consumul de alcool.
celulele hepatice(ale ficatului) sunt cele care metabolizeaza alcoolul (il prelucreaza pana la acetaldehida, un compus toxic si ulterior descompusa in oxid de carbon si apa) si astfel se realizeaza o competitie intre medicamente si alcool pentru metabolizare, ce pot determina leziuni suplimentare ficatului. Infiltratia grasa a ficatului devine permanenta in consumul cronic de alcool, intensitatea ei fiind direct propotionala cu durata impregnarii cu alcool.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Cristian Irina
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Cristian Irina
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.