Clickmed
programare rapida la medic

Tensiune 158 raspuns medic

Hipertensiunea arteriala (HTA)
Intrebare postata de stars241 cu 12 ani in urma

Buna ziua. Am 27 de ani, de cateva zile am inceput sa alerg dupa o pauza de 2-3 luni. Astazi am alergat 2 km in 10 minute, am alergat gros imbracat, cu geaca, nu am mancat nimic dimineata si sunt putin racit. Am avut tensiune 158 cu 91, pulsul 116. Este normala tensiunea la efort ridicat?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Tensiune 158"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

Dr. Emil Otesteanu MDr. Emil Otesteanu este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Verificarea tensiunii arteriale se face in conditii de repus,pacientul fiind asezat ,fie in decubit fie pe un scaun comod.
In cazuri de efort sau activitati sportive , Tensiunea se ia la inceputul si la finele activitatii depuse.( pentru a se vedea la ce valori se ridica in raport cu efortul depus ) Este normal ca tensiunea si pulsul sa creasca la orice efort depus.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Emil Otesteanu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Emil Otesteanu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Hipertensiunea arteriala (HTA).

Inscrie-te aici!
Advertisement
stars241 (acum 12 ani)

Nu m-am lamurit. E normala aceasta tensiune la 2 km alergati in 10 minute? O sa-mi masor si maine tensiunea, inainte si dupa efort, apoi o postez aici.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Geo (acum 10 ani)

Mi-am luat si eu tensiunea cu un aparat digital si aveam 13.9 si puls 111..Nu stiu de ce imi arata puls accelerat, am pus degetul la incheietura mainii si pulsul chiar nu era accelerat deloc si nici efort nu facusem..Apoi am fost cu bicicleta cam 1 km pana la o piata dupa cumparaturi, de fapt 2 km 1 dus si 1 intors..Am mai facut cateva activitati pe acasa..Apoi temnsiunea era 11.8 si pulsul 85..Chiar face minuni miscarea? Sau aparatele astea nu or fi bune? Eu fiind mai sedentar de obicei si nu mai facusem miscare de 3 saptamani pana sa imi iau prima data tensiunea...

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.