Clickmed
programare rapida la medic

As avea nevoie de lamuriri raspuns medic

Streptococi, stafilococi si alte bacterii Infectie cu Salmonella
Intrebare postata de iepurrash cu 12 ani in urma

Buna seara.baiatul meu de 2 ani a facut timp de 3 luni amigdalita pultacee.a facut tratament cu augmentin si zynat,nu a cedat decat pentru cateva zile si apoi a revenit infectia;apoi a luat di nou augmentin si xyzal,efect ca si prima datasi tot asa pana cand am trecut pe intravenoase:gentamicina si ampicilina de 400.infectia a cedat,slava domnului.am facut exudat faringian-rezultat prezent stafilococ patogen AB->;coprocultura-negativ ptr salmonella,shigella si epec;precum si coproparazitologic-rez negativ ptr oua helminti si giardia
acum,eu nu inteleg,stafilococ patogen e un fel de stafilococ auriu???SUNT FOARTE NELAMURITA DE REZ EX FARINGIAN.va rog sa ma lamuriti.multumesc

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "As avea nevoie de lamuriri"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

Medic Epuran MMedic Epuran este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Prin stafilococ patogen se poate înţelege atât Staphylococcus aureus (care reprezintă pentru om, cel mai important şi mai frecvent agent patogen din genul Stafilococ) dar şi Staphylococcus epidermidis care este un germene cu un grad de virulenţă mult diminuat (putând provoca numeroase infecţii nosocomiale, mai ales în rândul pacienţilor imunocompromişi) cât şi Staphylococcus saprophyticus (care reprezintă o altă specie de stafilococi care provoacă în mod frecvent infecţii ale tractului urinar).

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Medic Epuran
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Medic Epuran
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Streptococi, stafilococi si alte bacterii.

Inscrie-te aici!
Advertisement
patogen (acum 12 ani)

A spune "staphylococ patogen" la ceva gasit intr-un pacient dupa boli infectioase este ca si cum ai spune "vaca cu picioare" sau "munte de piatra" caci nu exista vreun Staphy asa dragutz si amabil care sa se inmulteasca de dragul nostru in sange sau pe pe mucoase. Poate acum esti ceva mai lamurita.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Dr. Emil Otesteanu MDr. Emil Otesteanu este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Intrebarea d-vs este tintita ( dovada ca aveti unele cunostinte in materie,mai ales obtinute din observarea evolutiei unor afectiuni determinate de acest gen patogen } deci , Pe scurt : Genul Stafilococus cuprinde un numar de 27 specii de stafilococ intre care unii sunt SAPROFITI care se intalnesc peste tot si fara a ataca organismul si altii PATOGENI cum este stafilococul auriu ( staphilococcus aureus ) specie patogena principala . Poarta aceasta denumire din cauza patogenitatii si pigmentului auriu sau citrin + anumite enzime ), el fiind responsabil de infectiile purulente diverse ( de la furuncule, panaritii pana la complicatii septicemice )
Tratamentul lui se stabileste dupa anibiogramele initiale si de control .

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Emil Otesteanu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Emil Otesteanu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.