Clickmed
programare rapida la medic

Genotipare HPV raspuns medic

Cancer
Intrebare postata de loreen cu 12 ani in urma

Buna seara,

In octombrie 2010 am suferit o excizie cu ansa diatermica fiind diagnosticata in urma unei colposcopii cu modificari la nivelul buzei anterioare iar ulterior acestei interventii s-a confirmat diagnosticul pe piesa de electrorezectie de forme de la CIN 1 la forme agravante de CIS.Urmatoarele doua teste PAP au aratat absenta vreunei leziuni maligne. la un an de la operatie am repetat setul de analize inclusiv colposcopia si genotiparea HPV . Testul PAP si colposcopia a concis absenta vreunei leziuni maligne dar genotiparea a confirmat prezenta virusului HPV fiind pozitiv pentru tipul 62 si 84. Indicatia pe buletinul de analiza este de repetarea regulata, la 3-4 luni , a examenului citologic exo/endocol.
Nedumerirea mea este legata de aceste doua tulpini care nu stiu ce ar putea declansa si mai ales daca exista vreo metoda de preventie .
Mentionez ca la ultima nastere(2005) am suferit o ruptura de col profunda,sunt pe tratament cu anticonceptionale si am 38 de ani .
Multumesc anticipat

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Genotipare HPV"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

Dr. Cristian Irina MDr. Cristian Irina este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Din cele peste 100 de tipuri de HPV descrise pana acum, peste 35 au tropism pentru mucoasa anogenitala. In functie de aspectul clinico-patologic, ca si de structura genetica, HPV au fost impartite in 2 categorii: tipuri cu risc scazut, din care HPV 6 si 11 sunt cele mai comune si mai rar 40, 42, 43, 44, (provoaca condiloame acuminate) si tipuri cu risc crescut (oncogenice), din care HPV 16 si 18, dar si 26, 27, 30, 31, 33, 35, 39, 40, 45, 51, 52, 56, 58, 59, 61, 62, 64, 68, 69, 71 si 74 sunt cel mai des intalnite in leziunile scuamoase intraepiteliale si in leziunile maligne genitale.
Se va repeta periodic testul Papanicolau, in functie de rezultatul fiecarui examen, la un interval mai scurt sau mai lung de timp. acest test are valoare de screening (de preventie) pentru a decela din timp eventuale modificari celulare la nivelul colului uterin.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Cristian Irina
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Cristian Irina
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.