Clickmed
programare rapida la medic

Nas infundat si respiratie sueratoare raspuns medic

Afectiuni respiratorii la copii
Intrebare postata de Alexandra264 cu 12 ani in urma

Buna dimineata! ma numesc Alexandra am un copil de 3 ani si 8 luni ...si incepind cu data de 23 noiembrie tot suntem bolnavi nu ne putem trata, nu stiu care ar fi cauza. Pe 23 neam prezentat la medicul de famile si dupa consult nea dat bilet de trimitere la spitalul de copii , am mers acolo si la consultat unul din medici ....Diagnosticul a fost ...o bronsita , a primit urmatorul tratament aerius 2 ml , propolis cu echinacee , paracetamol sirop, eurespal, pic de nas olinth, erdomed si sumetrolin ,...am urmat tratamentul iar pe 27 noiem seara baiatul meu a facut febra 39.7. si cina am incercat sa ii dau tratamentul mia vomat ..... a doua zi imi zicea baiatul ca il doare burtica si avind in casa Debridat am vr sa ii dau 4 ml (fiindca stiam ca e pu burtica) si iar mia vomat ...asa ca am hotarit ca sa mergem la doctorita, am mers la doctor de familie si ea nea trimis la doctorita care nea consultat fiindca ea stia ce tratament a primt , asa ca am mers si iam explicat ca mia facut toata noaptea temperatura si nu puteam sa io scad chiar daca ii dadeam din 4 in 4 ore , paracetamol cu ibalgin ,,,,nu trecea 4 ore ca el facea iara febra si iam spus ca a si vomat ....diagnosticul a fost urmatorul adenofaringita acuta si sindromul dispeptic............ea mia prescris urmatorul tratament debridat 4 ml de 3 ori pe zi si metoclopramiid 7 pic de 2 ori pe zi si eu biotic 2 plic pe zi si plus tratamentul care il aavea el ...asa ca am plecat . am ajuns acasa si baiatu nu vroia decit lichide nu vroia sa manince , nu vroia sa ea nici un medicament , totusi iam dat cu greu sumetrolinulsi siropurile de temperatura..pe 28 , 29, noiem mia facut temperatura si plus imi facuse scaune proaste cam 5 pe zi , mam pus in garda cu tempoeratura si am tras o fuga la farmacie si iam aratat retetele si am intrebat ce pot sa fac , de la farmacie mia prescris sa ii dau antibiotic(augumentin 2.5 la 12 h) , dupa ce iam dat antibiotic pe data de 30 ia mai scazut febra , deja facea febra dar la 12 h si dar tot avea si scaune proaste si plus ca noaptea si ziua mai ales in timpul somnului nu8 putea sa respire din cauza nasucului . si cind dormea horcaia asa de tare si acum horcaie si nu are aer. asa ca pe 1 dec am mers la urgenta sa vad ce zice medicul ,,,,,,,,doctorita mia prescris Diagnosticul a fost enterita acuta....urmatorul tratament Ceclodyne 125mg - 5 ml la 8 ore , ercefuryl 200 mg - cite o capsula de 3 ori pe zi , prospan 3 ml de 3 ori pe zi, pu nasuc nazomer si ser fiziologic si eubiotic 2 plic pe zi , aerius seara 5 ml .....asa si am facut am venit acasa si iam dat tratamentul respectiv insa noaptea a facut 2 scaune moi si de dimineata pina acum inca 3 scaune apoase . ....va rog frumos ....spunetimi ce sa fac cu diareea si cu nasul infundat ca sa poata respira ....din cauza lipsei de aier noatea nici nu prea doarme .......multumesc

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Nas infundat si respiratie sueratoare"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (5)

Dr. Cranta Ali MDr. Cranta Ali este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Scaunele moi apar datorita antibioticului si alimentatiei deficitare din perioada cat a fost bolnav. In aceasta situatie, este necesar sa-l alimentati cu ceai de sunatoare, paine prajita, saratele, covrigei sarati, supa strecurata din leguminoase fara cartofi (morcov, pastarnac, radacina de patrunjel, putina telina), pilaf de orez fara ulei, piure de morcov. pentru inceput este bine sa incepeti cu aceasta alimentatie. apoi puteti introduce carne de pui fiarta in supa. desi iaurtul este bun deoarece reface flora intestinala afectata de antibiotic este bine sa-l evitati in primele 4-5 zile. la fel si lactatele.

Dumneavoastra puteti testa toleranta digestiva a copilului prin introducerea alimentelor putin cate putin.
Dintre medicamente pentru diaree:probiotic (in mancare, ceai, apa, vedeti cum inselati vigilenta copilului), debridat si hidrasec pentru hidratare, eventual calciu carbonic/gluconic pus in mancare/ceai.

Pentru febra, supozitoare cu algocalmin. continuati cu augmentin. pentru nasuc, mergeti la aerosoli. cu 2-3 sedinte se va simti mult mai bine.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Cranta Ali
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Cranta Ali
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Afectiuni respiratorii la copii.

Inscrie-te aici!
Advertisement
Alexandra264 (acum 12 ani)

Imi cer sc d. Doctor , vroiam sa va intreb eu iam facut supa de legume , iam pus morcov , ardei , ceapa , pastirnac , telina , si putin sfecla ,,,,, e bine sa ii dau asa sau nu? si inca ceva ce nu am inteles .... deci sa opresc antibioticul dat eri de d. Doctor Ceclodyne si sa ii dau in continuare Augumentin .....? si uitasem ceva de eri ochiul drept e rosu si ii lacrameaza probabil a tras curent ce pot sa ii fac .?
brinza de vaci pot sa io dau?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Alexandra264
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Alexandra264
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Dr. Tamara Marcovici MDr. Tamara Marcovici este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Buna seara.
Va sugerez sa simplificati schema terapeutica, cauza tururor manifestarilor (febra, obstructie nazala, varsaturi si diaree) fiind, cu mare probabilitate, virala. De baza este dieta. Administrati copilului orez fiert, morcovi fierti (piure), carne pui fiarta, paine parjita, branza vaci, ceai de menta (indulcit cu glucoza pulbere 1 lingurita la 100 ml ceai) si pentru o hidratare corespunzatoare:saruri pentru rehidratare orala pe care le dizolvati in apa plata sau ceai de menta. Peste 1-2 zile ii veti administra si 1 banana/zi. Medicatie: intrerupeti antibioticul, administrati doar Eubiotic 1-2 plicuri/zi, Hidrasec plic a 30 mg oral 4x1/2 plic/zi, Nurofen sirop oral 3x5 ml/zi (daca mai este febril), Vibrocil pic nazal 3x1/zi, +/- Aerius sirop, Prospan. Medicul de familie va decide schema terapeutica pentru zilele urmatoare.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Tamara Marcovici
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Tamara Marcovici
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Dr. Cristian Irina MDr. Cristian Irina este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

se poate incerca opinia unui al doilea medic pediatru .
diareea prelungita determina deshidratare, ca si febra de altfel.
se pot utiliza solutii de rehidratare orala:
- cantitatea de solutii de rehidratare necesara depinde de greutatea copilului si de gradul de deshidratare;
- se vor administra solutii de rehidratare pana cand scaunul revine la normal.
- se dau mese mici si frecvente, cel putin 6 pe zi, atata timp cat persista diareea;
- cele mai indicate sunt alimentele usor digerabile, cum ar fi orezul, paste, fasole gatita, piure de cartofi, morcovi fierti, piure de mere, banane;
- covrigii sau biscuitii sarati pot ajuta la inlocuirea sarii pierdute
- trebuie evitate alimentele ce contin cantitati mari de zahar sau grasime.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Cristian Irina
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Cristian Irina
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
MembruMobileApp1481148003 (acum 7 ani)

Incercati aerosol cu picaturi ***. Cam 5-6 sedinte pe zi cite 10-15 minute. Este de mare ajutor!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de MembruMobileApp1481148003
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de MembruMobileApp1481148003
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.