Clickmed
programare rapida la medic

Daca la 3 si la 6 luni testul HIV a iesit negativ exista posibilitatea ca la 9 luni sau un an sa fie totusi pozitiv? Care ar fi procentul pentru un raspuns afirmativ? Am o prietena care este in continuare convinsa ca are HIV desi are cele doua teste, la 3 si 6 luni sunt negative. Are glosita, stare fizica deteriorata si medicii se pare ca tot numai la HIV s-au limitat cu investigatiile. Eu ma gandesc sa nu fie mai mult pe fond psihic manifestarile... Nu stiu exact care sunt valorile de pe buletinele de analize, dar cert este ca sunt negative. La dermato-venerice, in afara de sifilis ce investigatii sa mai solicite? Asta stiu ca afacut si e negativ, restul nu stiu ce a facut si mi-e jena s-o intreb iar fara sa intreb la obiect.
Multumesc pentru orice sugestie.!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "HIV?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (6)

Dr. Cristian Irina MDr. Cristian Irina este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Glosita poate avea mai multe cauze: ranirea limbii, substante iritante,reactii alergice la anumite medicamente, la colorani alimentari, pasta de dinti, infectia cu virus Herpes simplex , cu candida; deficienta de vitamina B12 inclusiv anemia megaloblastica, sifilis, lichen plan oral, eritem multiform, ulcere aftoase, pemfigus vulgar, etc. Ar trebui ca aspectul sa fie lamurit si de un medic dermatolog.
Un diagnostic necesita analiza atat a semnelor clinice cat si a celor paraclinice.
Ar fi bine sa evite lichidele prea fierbinti.
Infectia HIV cuprinde 6 stadii. Primul stadiu survine la 2-6 saptamani dupa expunerea la virus. Analizele indica o o scadere a limfocitelor, nivele crescute de HIV si antigenul HIV p24.
Testul poate fi fals negativ (adica HIV prezent, dar analizele de sange nu indica inca prezenta acestuia)in urmatoerele situatii: in fereastra serologica (perioada de la infectare la detectarea serica a anticorpilor , de 21 de zile), in stadiile avansate ale bolii, in agamaglobulinemie.
Dozarea antigenului p 24 poate stabili prezenta infectiei in mai putin de 2 luni de la infectare. Este necesar si dozarea limfocitelor T CD4.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Cristian Irina
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Cristian Irina
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul HIV SIDA.

Inscrie-te aici!
Advertisement
ironmaiden (acum 12 ani)

Mi se pare foarte interesant se spuneti. Adica dupa 21 de zile se poate face un test hiv care sa fie cat de cat concludent? Va multumesc!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de ironmaiden
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de ironmaiden
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Sophia M (acum 12 ani)

Multumesc tare mult pentru raspuns, nu ma asteptam la atat de mult timp dedicat din partea dvs. pentru raspuns; apreciez sincer!

O sa-i spun de dozarea limfocitelor si de cauzele glositei, dar imi e teama sa-i transcriu tot raspunsul de teama ca tot ce va vedea va fi "in stadiile avansate ale bolii"...
E posibil sa fie in stadiu avansat la 2-6 luni deja in ciuda testelor??
Si sa inteleg ca si dupa 9 luni, 1 an e posibil sa-i iasa testul pozitiv?
Adica, are dreptate daca, crede ca e infectata, chiar cu SIDA debutata in ciuda testelor? Deci certitudine nu exista, nu se poate stabili dupa un timp bine definit daca e sau nu infectata...vai de ea amarata...
Multumesc inca o data cu toata pretuirea!

PS Inseamna ca exista posibilitatea ca destui din cei care au teste negative sa fie de fapt purtatori. Asta da multe de gandit....

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Sophia M
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Sophia M
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
snickeritza (acum 12 ani)

poate e si la nivel psihologic o parte din problema ei.e asa sigura ca e bolnava incurabil incat poate a intrat si in depresie,are simptome inchipuite,nascute din mintea ei,nu poate sa doarma/manance cum trebuie din cauza gandurilor si de-asta sa aiba o stare fizica deteriorata.de ce e ea asa sigura ca are hiv?partenerul de sex neprotejat i-a marturisit ca e si el infectat sau cum i-a venit in minte gandul asta?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de snickeritza
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de snickeritza
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Sophia M (acum 12 ani)

Imi e foarte buna amica de la distanta si ma doare s-o aud prin ce trece, desi nu-i genul care se vaita. Nu am vazut-o fata in fata, dar imi spune ca are manifestari fizice, rani care nu se inchid, analize de sange proaste asa cum le-a regasit si pe site-uri de gen. Inclin sa cred ca 90% are dreptate si restul pe fond psihic.
Imi pare bine ca s-a hotarat sa vina in Bucuresti la anlize complete. Ca-i torturant sa ai doua teste negative, sa nu poti sa te bucuri si sa te gandesti ca esti pe marginea prapastiei.
Ea spune ca s-a simtit asa curand dupa acel act sexual intamplator.
Eu inca sper sa aiba altceva cu transmisie sexuala si sa se lamureasca ce, desi medicii nu i-au indicat o lista de analize care sa excluda cauzele manifestarilor fizice. (Sifilis zice ca nu e.)
Deci, asta e cam ciudat, ca poti avea teste negative si totusi sa fie HIV. Sau nu am inteles eu bine...

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Sophia M
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Sophia M
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
stefan (acum 10 ani)

miam facut testul hiv la bioclinica la 6 luni jum de la un contact de unde mam ales cu gonoree testul hiv1/hiv2 metoda CMIA ABBOT test Ag/Ac ser aRCHITECT CI8200 cat este de sigur testul acesta mia iesit negativ inainte de asta am facut doua teste la policlinica orasului test hiv primul la 3 luni si 3 sapt al doilea la 4 luni si 3 sapt se poate sa fiu infectat si sa nu fii iesit la teste e testul de la bioclinica destul de sigur ? nu stiu ce sa mai cred ce sa fac

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.