Clickmed
programare rapida la medic

Buna ziua tuturor! raspuns medic

Psihologia cuplului
Intrebare postata de isabela raluca cu 12 ani in urma

Am 24 de ani si am o relatie de 1 an si jum...stam impreuna de aproape cand ne am cunoscut....este un tip f intelegator si saritor si respectuos, dar.....nu poate scapa de fosta lui prietena...in sensul ca aceasta e plecata din tara si se mai aud o darta la 2 luni...sau cand vine ea acasa o suna fara ca eu sa stiu...s a intamplat de 3 ori pana acum si nujtiu cum sa i o scot din cap...mi a promis ca nu mai face, dar, stiti si voi cum sunt barbatii...peste o luna cica vine iar acasa ea...si stau intr un stres continuu...eu il iubesc si se vede ca ma iubeste si el si mi spune ca nu e nimik intre ei, doar o prietenie...dar dc se ascund de mine?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Buna ziua tuturor!"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

Psih. Marcu Ioana-Corina MPsih. Marcu Ioana-Corina este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Stimata Isabela,

Evident situatia de fata iti creeaza o stare negativa de stres ceea ce te afecteaza. Si totusi, exista cupluri care dupa incheierea relatiei decid sa ramana prieteni. Exista si altele, care au tendinta de a se reintalni pentru ca simt nevoia sa se revada, sa rediscute aspecte din relatia lor ramase nerezolvate.
Ideea este, ca pentru inceperea unei alte relatii de cuplu, fiecare "fost partener" are nevoie de o perioada in care sa fie singur, sa-si regaseasca identitatea, sa-si vindece eventualele rani si sa traiasca ceea ce in psihoterapie se numeste "perioada de doliu". Daca iubitul tau nu a trecut prin aceste etape este foarte probabil ca incercarile de recontactare ale fostei iubite sa simbolizeze nevoia sa de rezolvare a problemelor ramase nerezolvate dintre ei doi.
Iti recomand sa ii comunici ceea ce simti tu in legatura cu aceasta situatie, cum te afecteaza insa fara a-l blama sau judeca. Mentine discutia la a vorbi despre tine si sentimentele tale. Daca este preocupat, deschis si disponibil in relatie cu tine, va intelege mesajul tau. Daca nu, ce te mentine in relatia aceasta?
In masura in care doresti sa te clarifici mai mult, iti sugerez sa apelezi la un terapeut care sa te ajute.

Cu stima,
Ioana-Corina Marcu,
Consilier Psihologic - copil, adult, cuplu, familie
nr. tel. 0754/024.213;
email - [email protected]

Ioana-Corina MARCU
Consilier Psihologic - copil, adult, cuplu, familie
Nr. tel. - 0754/024.213
Email - [email protected] 
Web - ioanacorinamarcu.wordpress.com
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Marcu Ioana-Corina
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Marcu Ioana-Corina
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.