Clickmed
programare rapida la medic

SIMTOME POST AMPUTARE raspuns medic

Artrita Durerea neuropata
Intrebare postata de Cicilepe23 cu 12 ani in urma

Buna ziua,

Revin la Dv cu cateva detalii despre starea bunicii mele in urma amputarii. A trecut cu bine peste operatie, s-a vindecat foarte bine(parerea mea). Dupa vindecare asa cum ne asteptam cu totii a aparut senzatia de picior fantoma peste care de asemenea a trecut fara ajutor (terapie sau medicalemente). la un moment dat insa a inceput sa o doara...mai ales cand se racea afara,.,,noi am banuit ca e intr-adevar si vremea si mai e de asemenea si faptul ca nu are stare...nu sta locului toata ziua e in picioare si misuna prin casa cu cadrul dupa ea:) Din spusele chirurgului miscarea e foarte buna...mai ales pentru circulatia dansei.
De cateva zile insa imi tot spune ca o doare si ca simte o greutate asa..ca si cum ar atarna de picior...asta de cand s-a racit tare afara... Nu stiu ce sa zic...daca e legat neaparat de vreme si de aceea am infofolit-o bine cu dres gros si ciorapei ca sa excludem varianta asta.
Ceea ce as vrea eu de la Dv. este un sfat in ceeea ce priveste cazuri anterioare de amputatie gamba si simtome post operatorii. Vreau sa exclud toate problemele inainte de a ii lua proteza(care este foarte aproape).

Multumesc anticipat pentru raspuns.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "SIMTOME POST AMPUTARE"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

Dr. Cristian Irina MDr. Cristian Irina este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Sindromul membrului fantoma este o durere neuropata ce apare in cazul amputarii unui segment al unui membru. Aceasta apare deoarece creierul primeste impulsuri nervoase de la nervii ce controlau senzitiv( sensibilitate) si motor (motricitate) membrul respectiv. Exista tratament antialgic cu antiinflamatoare non steroidiene (in functie de bolile asociate) , opiacee, in doze recomandate de medic; o proteza pentru segmentul lipsa ar putea sa amelioreze senzatiile de furnicaturi, intepaturi.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Cristian Irina
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Cristian Irina
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Artrita.

Inscrie-te aici!
Advertisement
Cicilepe23 (acum 12 ani)

Multumesc pentru raspuns! Este deasemenea de mentionat si faptul ca osul taiat sta putin orientat in sus si o doare foarte tare cand atinge capatul...si de aceea ii e putin cam teama sa punem proteza.
Oricum eu as vrea sa o duc la medic sa o vada inainte de a ii pune proteza.
In momentul asta doresc sa ma linistesc un pic apropo de faptul ca e ok din punct de vedere al circulatiei si mai ales al amputarii.

O zi buna va doresc

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Cicilepe23
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Cicilepe23
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Ortopedica (acum 11 ani)

Buna ziua,

In link-ul urmator puteti gasi informatii detaliate despre simptomele care apar in periaoada post-amputare si ce insemana ingrijirea bontului pana la momentul protezarii. http://www.ortopedica.ro/media/files/ghid-protezat.pdf


O zi buna!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.